Бунтът в Харманли: Неовладяно спонтанно недоволство

Близо 2000 души са участали в бунта на бежанците
Обновена: 24 ное 2016 14:44 | 24 ное 2016 14:30,
254

Снимка: Булфото

Спонтанно недоволство в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е прераснало в бунт, съобщи говорителят на ОДМВР Хасково Нина Николова.

Още по темата

Днес около 12 часа близо 2 000 души, които обитават бежанския център, са излезли на плаца.

"Има данни за хвърлени камъни по частите на жандармерията, разположени на територията на центъра. Запалени са и гуми", каза Николова.

На място са над 100 служители на местното подразделение на МВР в Харманли и жандармерия, очакват се подкрепления от дирекциите на МВР в Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кърджали, допълни говорителят.

Към 13:30 часа масовият протест е овладян. Започнали са преговори между представителите на полицията, ДАБ и обитателите на центъра, уточни Николова.

Вчера временният директор на центъра Димитър Захариев посочи, че сред настанените няма напрежение, но не изключи ескалирането му при струпването на голяма маса хора на едно място.

От три дни извън лагера е забранено движението на търсещите убежище. Това е и вероятната причина за избухването на вълненията в центъра, където в момента са настанени над 3000 души, основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
4
 
! Отговори
? преди 7 години
До егати европейската дБойко ти ли си ?
154
0
 
18
 
! Отговори
реалноста преди 7 години
Тези наг.леци създават проблеми затворени в лагер, а ако ги пуснат по улиците ще са като глутница бесни кучета.
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОНЕЗИ ГОЛЕМИТЕ САМОЛЕТИ - ДА ГИ НАТОВАРЯТ В НАСИПНО СЪСТОЯНИЕ И ПРАВО В АФГАНИСТАН. КАКВО ОЩЕ ЧАКАТ НАЛИ ИМАШИЕ НЯЬКАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ.
152
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Имаше 6мин клипче, на което се видя как полицията нищо не направи" Значи това което се случи в Харманли е само тест, не ми се мисли като им дадат заповед да минат към истинската работа какво ще стане! Сами сме!!!
151
0
 
24
 
! Отговори
! преди 7 години
1.Тези хора НЕ са бежанци, а ПРАТЕНИ:( бежанци бяха хората по комунист. време- смирени, ЧАКАЩИ закрила).2.Имат ли мобилни телефони?Вероятно-да.По телефона са получили ИНСТРУКЦИИ за всяване на безредие!3.Твърдо трябва да се ДЕПОРТИРАТ като ПРЕСТЪПНИЦИ! И за НАЗИДАНИЕ на ОНЯ, който ги инструктира( КОЙ е ПРОТИВ ЕС???).4.ПРЕДСТАВЕТЕ си, АКО получат статут на пребиваващи??Ами те ще искат СОЦИАЛИЗЪМ и РЕВОЛЮЦИЯ- всичко безплатно и още, още.. а те ще бъдат неграмотни, безработни или ще правят провокации.ТРОЯНСКИ КОН в ЕВРОПА.КОМУ е ИЗГОДНО?( въпрос с неповишена трудност.)Странно ако бяха в
150
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До егати европейската дКАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ТУК ДА СИ ХОДЯТ В АФГАНИСТАН
149
1
 
10
 
! Отговори
Жан преди 7 години
Както Ви казах Винету хвърли жандармерията в показана акция на Димитровградския пазар.От една седмица вместо да пазят реда плашат нормални хора за да не се занимават с реда и мафията-това което им е работата.Остава утре и на пазара един бунт с камъни ,май само така може в това място за живеене наречено не знамзащо държава.Олигофренска работа!!!
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше 6мин клипче, на което се видя как полицията нищо не направи. В лицата на някои полицаи имаше разочарование и срам, че така наречените бежанци си правят каквото си искат. Явно командира им или най-вероятно някой по-високо от него е без топки. Трябваше още при първият хвърлен камък полицията да се намеси. Да им се покаже твърдост и да им се вземе страха. Те са като ромеите.Това е единствения начин да си знаят мястото и да се държат нормално. МВР показа слабост, за която ще платим сериозно.
147
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната ченгесарска интрига,сделана в СССР
146
2
 
16
 
! Отговори
до 163 преди 7 години
Абе ей? А някой да мисли за баба ти на село дали има лекар в радиус от 50км? А? Геноцид ли? Ако ти си ги поканил... Вземи ги всичките. Аз не съм ги канил! И не ги искам! Някой да ги кара да си хвърлят нечистотиите през прозорците? А да хвърлят храна? Сами си правят мизерията и нечистотиите. Да отиват да си живеят у тях си!
145
0
 
6
 
! Отговори
гледайте клипа преди 7 години
има клип качен вижте го. 50 дебели чичковци от милицията срещу 2000 млади озверели о.р.к..и По някаква причина се спряха сами иначе тези Ушеви прасенца отиваха за курбан
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са хора способни да се самовзривят на някое обществено място в името на Алах.
143
0
 
3
 
! Отговори
Спокоен преди 7 години
Спрете се с глупостите. Някакви "специални части" сме били имали, че да ги вкарваме. Луди ли сте?! Ще ни *** баретите до сутринта. Като ни видях жандармерията как тихо акаше от страх днес ...
142
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако дадете шанс на тези хора те няма да бъдат инструмент в ръцете на кремъл,тоест интегрирайте ги за да няма такива интриги
141
1
 
15
 
! Отговори
жалка жандармерия... преди 7 години
само не разбрах защо жандармерията не ги окъпа и без това не се къпят и са хванали краста тия ***...това ако беше пред Парламента щяха да са много активни...никакви пари за Ушеви...
140
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
товарят ги и обратни кой от където е дошъл!!!
139
27
 
4
 
! Отговори
егати европейската д преди 7 години
До българинТе знаеш ли защо протестират тези хора? НЯКОИ изабщо знае ли за какво става въпрос?? Как няма да протестират- това е най-малкото, когато са оставени в тези нечовешки условия, няма дори лекар за болните!! Това е геноцид в 21 век, при това в европейска държава - срам за нас!
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е пръчката да дойде с войската.
137
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сегага стана ли ви ясно защо ЕС приравни кремъл като опасност заедно със идил ? Ето заради такива зулуми които организират.
136
0
 
4
 
! Отговори
чичо доктор преди 7 години
До АнонименТи си със сериозно психическо увреждане , вземай мерки .