Бунтът в Харманли: Неовладяно спонтанно недоволство

Близо 2000 души са участали в бунта на бежанците
Обновена: 24 ное 2016 14:44 | 24 ное 2016 14:30,
254

Снимка: БТА

Спонтанно недоволство в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е прераснало в бунт, съобщи говорителят на ОДМВР Хасково Нина Николова.

Още по темата

Днес около 12 часа близо 2 000 души, които обитават бежанския център, са излезли на плаца.

"Има данни за хвърлени камъни по частите на жандармерията, разположени на територията на центъра. Запалени са и гуми", каза Николова.

На място са над 100 служители на местното подразделение на МВР в Харманли и жандармерия, очакват се подкрепления от дирекциите на МВР в Пловдив, Бургас, Стара Загора и Кърджали, допълни говорителят.

Към 13:30 часа масовият протест е овладян. Започнали са преговори между представителите на полицията, ДАБ и обитателите на центъра, уточни Николова.

Вчера временният директор на центъра Димитър Захариев посочи, че сред настанените няма напрежение, но не изключи ескалирането му при струпването на голяма маса хора на едно място.

От три дни извън лагера е забранено движението на търсещите убежище. Това е и вероятната причина за избухването на вълненията в центъра, където в момента са настанени над 3000 души, основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименВ България мъже няма. Само мухльовци! Иначе нямаше да е ***.
194
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
ЕКСТРАДАЦИЯ!!! Незабавно за всички неизпълнили полицейското нареждане. Да си протестират в Авганистан!!!
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Доброто победиА къде е "генерал" Радев?При ***!
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В ХАРМАНЛИ, А БОКО УТРЕ ЗАМИНАВА НА ЕКСКУРЗИЯ В БУДАПЕЩА, ДЕТО ЩЕ МУ ВРЪЧВАТ НЯКАКВА УНГАРСКА ЛЪСКАВА ТЕНЕКИЙКА.
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ ТО ТАКА И ТАКА СМЕ СИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА Е САМО НАЧАЛОТОА КОГАТО ЕРДОГАН ПУСНЕ ОНЕЗИ 3 МИЛИОНА, ВСИЧКИТЕ ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ СОФИЯ, КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има власт в тази държава ,тези *** трябва с бой да бъдат върнати от там откъдето са дошли,след като тук не им харесва.
188
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес хвърлят камъни в лагера, утре в центъра на градоете по нас, нашите жени и деца! Който си ги кани в Европа, да си ги прибира. В противен случай ще усетят мощно българската мощ - убеден съм, направят ли едно своеволие и тормоз в градоете ни - военни или не, полувината БГ мъже сме там!!!
187
1
 
7
 
! Отговори
до 206 преди 7 години
Това, което си написал е доказателство за умствения багаж на Герберастите . Няма нужда да се напъва човек, за да се сети кой е виновен за разпада на държавата.Ако на теб ти е трудно, бръкни в контакта - може и да ти светне !
186
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗапознатА може би идват в ЕС защото техните държави са разрушени от краварските войни и те няма къде да живеят? Това помислил ли го?
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има два варианта:1) или излизаме от ЕС, те ни спират парите за магистрали, метро и т.н., ставаме държава от третия свят, макар и само от българи, кадърните от които емигрират2) или си стоим в ЕС, дават ни пари, строим инфраструктура, послушни сме, идват всякакви "мигранти" и след време цялата тази инфраструктура тук ще се ползва от мюсюлманите, които са ни превзелиИма и 3-ти варинт: да се върнем отново в силен съюз с Русия. Но много българи не искат това да стане.
184
2
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Стига с тия глупави разправии за ГЕРБ и БСП! Не виждате ли, че България ще се затрие от тези нецивилизовани ислямисти!
183
6
 
1
 
! Отговори
аз преди 7 години
До бивш граничар--------------------------Така беше! Само да уточним,че това се отнасяше за бегълци ОТ България! КЪМ България такива *** нямаше,няма и сега,няма и да има! Демек вардехте някой да не избяга от комунистическия "рай".Защото тук щяха да останат само един милион ***-членове на БКП!
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са виновни "бежанците". Виновни са си българите, че са си избрали парламент от толерасти и послушници.Ако българите искаха да си защитят родината, щяха да гласуват за Националистите (ВМРО, АТАКА, Нац. фронт и т.н.). Да, ама българите искат да им се строят магистрали, селски стадиони и метро. Сега си карайте по магистралите, возете се на метрото, гласувайте си за ГЕРБ и си трайте за "бежанците"...
181
0
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
А знаете ли колко мирни норвежци и шведи са изклани през последните години от имигранти - няколко хиляди и за всичко това се мълчи. Същите идват в ЕС за да завладяват и наложат шириата. Те нямат нищо общо с нашите трудолюбиви мюсулмани, които всички уважаваме. А знаете ли, че скрива, че НСБОП е открила няколко стотин картечни пистолета УЗИ - израелско пр-во и гранати и взрив, предназначени за същите тия. Какво още чакаме да стане не знам. Предстои гражданска война в ЕС и това се вижда.
180
0
 
14
 
! Отговори
Крали марко преди 7 години
това ако беше станало по бай тошово време кокалите им на тези щяха да захранват пещите на кремиковци!
179
7
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Видя се ясно връзката на Радев с ДПС, които заявиха, че Плевнелиев не трябва да съставя правителство, а само Радев.Затова и няма реакция от страна на Радев, който е на каишката на Йотова, която е коалиционен партноьр на Доган.
178
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо НСО вече охранява Радев след като не е президент? Преди изборите лаехте глупост след глупост и се правихте на защитници на Родината, а сега когато стана напечено веднага се скрихте при евтините си любовници!
177
6
 
2
 
! Отговори
Do 204 преди 7 години
Ако ви нямаше вас динковците, сега нямаше да има кой да гласува за псевдопатриоти и комунисти.Ако нямаше кой да гласува за тях, можехме да си избираме по-нормални правителскта, а ако бях апо-нормални правителствата, службите щяха да си вършат работата и да няма нужда в момента такива като вас да се правят на псевдогерои, които УЖ защитават България.Ако ти е прекалено сложно...не се напъвай много да го разбереш.
176
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента президент е мишката Плювналиев, дето иска да воюва с Русия, а все още действащо правителство е това на продажниците и крадци от ГЕРБ, които освен да крадат друго са неспособни да направят ! Ясно е, че няма държава благодарение на Тиквата, така че, всички Динковци и патриоти да защитим Родината !