Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода

Положението е овладяно, предстоят преговори
24 ное 2016 18:27,
228
Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода
Снимка: Ройтерс

Положението в бежанския лагер в Харманли е овладяно и предстоят преговори с миграните, съобщи председателят на Агенцията по бежанците Петя Първанова. По думите ѝ тя лично ще води разговорите с бежанците.

По първоначална информация бунтът в центъра е възникнал, защото чужденците искат да се върне старият режим там, така че да могат да движат свободно и в него, и извън него.

Друга причина за недоволство била, че лекарите, които трябва да прегледат всички 3070 души, все още не са пристигнали и не се знае кога това ще се случи.

Още по темата
"Създаваме условия и им осигуряваме всичко необходимо до момента, в който приключи скрийнингът", поясни още Първанова, цитирана от BTV.

"Постигнахме договореност да се загасят огньовете. Скоро ще започнем преговори с излъчена от тях контактна група$, каза още тя.

При бунта на мигрантите са пострадали столовата, чиито прозорци са изпочупени, както и новият център за първоначален прием.

Междувременно директорът на Главна дирекция "Национална полиция” Христо Терзийски обяви, че ситуацията е овладяна и спокойна, а при безредиците няма пострадали полицаи.

"Имаме достатъчно полицейска техника, включително и химически средства, като при необходимост полицейските служители са обучени да предприемат всички законови действия", заяви той.

Заради безредиците е образувано и досъдебно производство и предстои да бъдат установени извършителите.

Пред лагера в Харманли пък са се събрали много националисти, които искат оставката на Петя Първанова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
kрасимир преди 7 години
Точният цитат на Сервантес,като че ли е по- подходящ от рекламата-"Свободата,Санчо е на върха на бойното копие..."Относно *** налазили България от всички посоки,има подходящи самолети,може и да не хабят гориво до Ирак ,Авганистан и други Приятелски страни,Средиземно море е голямо...
146
7
 
1
 
! Отговори
рени преди 7 години
Ето,заради всеобщото мислене на почти всички,оставили тука някакви коментари,за това -кой е виновен и кой-не,сме на този Хал.Ако сме в същата ситуация,може би и ние ще се държим така.Защото нормалните страни интегрират Бежанците,но ние им завиждаме,защото Управляващите са взели всичките пари за тях от Фонда за подпомагане и казват,че ние им плащаме,което сигурно е точно така.Предлагам да изгоним и ,евреите,арменците,турците,арабите,Управляващите и т.н. Може би-тогава ще станем Българи!
145
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чужди Медии пишат че 2-*** Сирийци стреляли с автомати калашников срещу Жандармерията и после се чула някаква експлозия
144
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тези мигранти ги дължим на пуделчето на Меркел - Боко.
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРОТЕСТИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ НЕ БЯХА СПОНТАННИ, А ДОБРЕ ПЛАТЕНИ. РАЗБИРА СЕ, ИМАШЕ И БАЛЪЦИ, КОИТО СЕ "ТРУДЕХА" БЕЗПЛАТНО, НО КАТО РАЗБРАХА, ЧЕ СА ГИ МИНАЛИ СЕ ПРИБРАХА.
142
0
 
1
 
! Отговори
Суека преди 7 години
До Манолски , точно футболните агитки и то тия лидерите им са най-корумпираните и *** хора видяхме ги при протестите срещу АТАКА И не само за 1 парче пица и някой лев скачат и викат където ги викнат ! ПРОДАЖНИЦИ СА и това си е ! Истинските моралисти българи намаляват и няма да ги видиш толкова по мачове и подобни шити мероприятия ! Истинските българи не се ПРОДАВАТ всичко друго е ЕНИЧАРСТВО !
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Загора...Ами като те е срам че си българин...вземи и се застреляй.....
140
1
 
6
 
! Отговори
Работник в склад преди 7 години
До Мария Нестерова: обичаш ли да ти орат нивата бИжанцити?
139
0
 
12
 
! Отговори
Вуду КЕФ преди 7 години
"предстоят преговори с миграните" -> Предвид сериозните преговори, в името на народа - да им позволят първо да разпуснат с харема от 240 "назначени за избиране" хубавици!
138
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До знайкоабсолютно си прав,аз специално ще набия кучките чак в Praha!"Мъдрият" български народ на се оправя.за начинаещи препоръчвам"Джони грабна пушката"
137
6
 
9
 
! Отговори
знайко преди 7 години
До Някой знае лиТи май не си виждал дъжд от камъни. Македонските ченгета какъв бой ядоха до жп линията миналата година. Толкова бирит по линията, как цели само. Камъни, вие се молете да не им раздадат пушкалата от ония малките за бой в градски условия, че ще се бега с 200 към румънско.
136
1
 
11
 
! Отговори
Фелдкуратът Ото Кац преди 7 години
тия дни четем,че прокуратурата се е нещо размърдала и вади нож на умрели кучета.Е няма лошо...ама дали аджеба ще се самосезира как тези нашественици са влезли в страната и не са осъдени спрямо закона и защо не изтърпяват наказанието,а се мотат на свобода.
135
0
 
19
 
! Отговори
51101 преди 7 години
Почнаха ги - гумени куршуми и водни струи. БНТ
134
15
 
7
 
! Отговори
до Кико преди 7 години
Протестите на Орлов мост бяха спонтанни срещу про руските бандити които ограбват България,днес протестите на талибаните са организирани от същите про руски бандити,е как и за какво да ги бият,събраха се медии снимаха цирка сега го разпространяват,даже забележи има качени клипчета отразяващи сърцевината на протеста,няйкой е бил между арабите и е снимал от близо,после във медиите се натяква заглавието СПОНТАНЕН ПРОТЕСТ,Е СПОНТАНЕН АМА ДРУГ ПЪТ.ДИРИЖИРАН
133
0
 
36
 
! Отговори
Припомням! преди 7 години
1. Казано им е, че ги настаняват в лагер от ЗАТВОРЕН ТИП. Но те решават, че за тях законите не важат! Тук вече си имаме едни такива, които Т.Ж. довлече откъде ли не, за да живеят на соц. помощи и да не зачитат законите.2. Милош Земан каза на мигрантите, дошли в неговата страна:- Не сме ви канили!- След като сте дошли, ЩЕ СПАЗВАТЕ НАШИТЕ ПРАВИЛА.- На когото нашите правила не харесват, да си върви!
132
7
 
22
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Сега всички трябва да видим като го няма нашия велик вожд и спасител Бойко тиквата, какво страшни неща започват да стават в държавата. Санирането спря, бежанците вдигнаха бунт... Очаквайте продължение!
131
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво общо има президента с това? Или така казаха шефовете дето плащат с рублите? Ако ще и някой да пръцне пак да пишете, че Плевнелиев е виновен. Защото е единствения, който на висок тон в европейския парламент каза "Русия плаща на троловете в България, за да дезориентират общественото мнение и по този начин да дестабилизират и разединят страната." Затова лаете по него платени предатели. За 25 лева на ден, не ви е срам.
130
5
 
15
 
! Отговори
Някой знае ли преди 7 години
Понеже камъните които мятаха бежанците бяха еднокалибрени и във голямо количество ,та се питам ,днес ли им ги доставеха или във района има каменоделна ? За един приятел питам
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯв грешка си ти нямаш нищо общо с тези руски богатири.Тях Сталин ги изби оставяйки подлеците,които ги предадоха и мародерстваха по фронтовете на войната,а ти си съвтска тяхна издънка.Слава на РУСКИТЕ ВОЙНИ ОСВОБОДИТЕЛИ!
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загоре. при вас няма начин да не се слеят с тълпата