Огън, камъни, водни оръдия: Бежанци vs. полиция в Харманли

Към бежанския център са изпратени подкрепления
Обновена: 24 ное 2016 13:08 | 24 ное 2016 12:57,
291

Снимка: bTV

Броени дни след като бежанският център в Харманли беше поставен под карантина, стотици мигранти влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия.

На място има голямо количество служители на реда и водно оръдие. Срещу тях летят камъни, в лагера гори и пожар. Към бежанския център са изпратени подкрепления, съобщи bTV.

Още по темата

Сериозно пострадали са няколко сгради, сред тях - столовата и новият регистрационен център. Персоналът от тях е освободен.

Пред центъра са се събрали и хора от града, които неколкократно протестираха с настоявания трите хиляди мигранти да бъдат изселени от Харманли.

Към момента не е ясно какво е предизвикало гнева на чужденците. В началото на седмицата беше обявено, че лагерът се поставя под карантина заради опасенията на местните хора, че мигрантите носят кожни болести, сред които – краста и лайшманиоза. Има и заболели от малария.

Властите официално подчертаха, че няма медицински причини да затварят лагера, но го правят в отговор на протестите на жителите на Харманли.

След обявяването на карантината обаче стана ясно, че излизането от обекта далеч не е толкова трудно, тъй като центърът не е ограден напълно с мрежа.

Ограниченията трябваше да паднат в момента, в който всички болни бъдат излекувани. Обещаните екипи от медици от различни болници ще дойдат чак през следващата седмица. Така мигрантите стоят затворени без яснота докога и вероятно това е породило негодуванието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 7 години
"вижда се от кадрите - бягат от война милите , християнско е да им се помогне. Те са благодарни хора, отчитат помощта и закрилата, които им даваме..." :)))
204
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
ДО 210....КЪМ ТВОЯ КОМЕНТАР ЩЕ ДОБАВЯ. ..И ДА СИ ХОДЯТ. .ДА СИ ОТИВАТ БЕЖАНЦИТЕ..ПРЕЗ КОМИНА.....ПРЕЗ КОМИНА...
203
1
 
6
 
! Отговори
FUCK OF преди 7 години
СТАНИ ЧОЧООЛУ..СТАНИ БЕ БРАТЕ И МАЧКАЙ С ТАНКОВЕТЕ. .ВЕРИЦАТА ИМ ПОГАНСКА....ДА СИ ХОДЯТ НА М*****А СИ...НЕ ЩЕМ БЕЖАНЦИ.....
202
1
 
10
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Закъсняли са с водните оръдия...То тези от добра дума не разбират.
201
2
 
28
 
! Отговори
Кк преди 7 години
Бойко що не ходи да ги усмирява ??? Аа да,забравих,той само с жени се оправя
200
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Абе българи що търпите бе, 500г не ви ли стигнаха!!! Държавата ще превземат, семейства имате бе хора, синове, братя,бащи, жени и майки.Предадоха България тия продажници...
199
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли защо медиите (особено западните) закъсняват толкова със своята реакция към бунта? Защото им трябва време да измислят истории, изопачаващи истината. Трябва да представят тези животни като жертвите на собствения им бунт, за да запазят статуквото. Пишете, споделяйте, отворете очите на хората по света.
198
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руски Медии казват че 2-*** Терористи са стреляли с калашници по Жандармерията в Харманли
197
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** са издивели.Те не искат да останат тук, в БГ.Тука е зле.
196
0
 
31
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Непрекъснато трябва да се набива на *** глави от ГЕРБ,че трябваше тия лагери да са извън населени места,достатъчно отдалечени за да има време за реакция,да са от затворен тип и солидна охрана.Помислете какво би станало ако тия *** бяха щурмували полицейското управление на Харманли и се бяха въоръжили?Аз питам ДАНС спи ли?Ако конфискуваните "узита" са предназначени за ислямистите у нас?
195
1
 
4
 
! Отговори
С преди 7 години
До Анонимен - Да, заслепила ги е омразата, освен ако не са подставени да цъкат минуси. Чета и други медии и коментари, хората там дискутират и изказват мненията си. Разглеждат се гледни точки с разбиране и логика.
194
0
 
28
 
! Отговори
няма слуачайности! преди 7 години
Вчера влизат разни "доктори" при тях, а днеска бунт с огнестрелни оръжия...
193
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последното искане на бежанците /нашествениците/ и да отворят сръбско-българската граница. Никаква карантина ни ги е провокирала. Те, просто, са си безкрайно нагли и си мислят, че това им е бащиния.
192
8
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 214 преди 7 години
А не всички, само лошите. Тези от бешипету са добри, питайте гласоподавателите на Радев да ви кажат.
191
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво сте наблъскали минуси на коментар АЗ ДЕ.Това звучи съвсем истинско познавайки манталитете на нашите патриоти и полицаи.Омразата ви е заслепила.Не се поддавайте на простотията и агресията.Няма да ни донесе нищо добро.Няколко динковци няма да спрат бежанския поток,нито ще върнат времето назад.
190
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ba4varova saschto ne e tamili si pie kafeto nali vs e ok s bejanzite nsli sa nalko nali ogradata e sugurna i suoer ohranjavana ba4varova gi bledchtische tesi laji
189
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крастата не се разпространява между хора с добра лична хигиена.Тези афганистанци само си търсят повод да избягат на запад, затова като сънародницинте им в Германия палят бежанските центрове. Ония в Германия палят за да им дадяли къщи, както са им обещали имамите, които са ги финансирали.Нещата са ясни -Лошо охранявана граница, агресивни неканени гости.Пътят е ясен - колкото по-лоши условия, толкова по ясно става, че Аллах не е чак толкова велик.
188
0
 
8
 
! Отговори
до 212 ПОМОГНЕТЕ БРА преди 7 години
Абе кържляк- обратен евроатлантически какво се прайш на мусулманин бе ?. Да не е съпругът ти мусулманин та съ напъвъш тука ?.
187
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега всички участници да бъдат депортирани и да им се откаже достъп до ЕС. Преди това да си изработят всичко счупено.
186
0
 
40
 
! Отговори
А1 преди 7 години
3 000 камилари в градче, като Харманли??????Е, а някой знае ли колко са из цялата страна и водела ли се е въобще някаква статистика колко камили са влезли в Бг??????