Споменът на полицаите в Харманли: Тълпа, хаос, камъни

Бунтарите били млади афганистанци, тръгнали да убиват
70
Споменът на полицаите в Харманли: Тълпа, хаос, камъни
Снимка: Reuters

Хаосът, камъните и гневът на тълпата. Това се е запечатало дълбоко в спомените на всички онези, които предотвратиха най-лошото - агресивното множество да излезе от лагера в Харманли и да вилнее из града.

Още по темата

"Имаха тактика, имаха подготовка. Това бяха само афганистанците. Млади мъже, жилави, здрави. Не са случайни. Тези хора бяха тръгнали да убиват", разказва полицаят Ивайло Ячев пред Нова телевизия.

Тактика обаче приложиха и полицаите, за да потушат бунта и да оцелеят.

"Тактиката беше дотолкова, доколкото да можем да ги задържим и да оцелеем ние. Ходили сме по мачове, но за 12 години такова нещо не ми се беше случвало", разказва още Ячев.

В този момент няма страх, разказват полицаите: "Просто вървиш напред, следваш мисията и се стараеш да останеш жив".

Друг полицай - Цветелин Василев, е ранен, но спасен от фатален удар с тежък камък.

От другата страна на барикадата обаче дойдоха сериозни обвинения. Мигранти заявиха открито, че са били бити от полицията - и то без причина.

При размириците в Харманли пострадаха над 20 полицаи. Те са с леки наранявания. Лекарите обясняват, че леки са и нараняванията на пострадалите мигранти. На всички е оказана необходимата медицинска помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Великия" бай Тошо? Хм... По негово време тук са внесени стотици хиляди от онова специално, *** племе, чието истинско име тук е забранено да се пише. По-възрастни хора помнят, че са ги стоварвали направо с камионите и не са знаели грам български език! В наши дни наследниците на този "велик" диктатор - демократичните комунисти и комунистическите демократи продължават делото по обезбългаряването на България. Чуйте ги само. Те всички призовават да сме толерасти и ксенофили. Не им вярвайте!
56
2
 
3
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
tesi *** ot mainatasi kakvo o4akvat da otidat policaite sbaklici ida im se moliat;adi molim vi ne pravete taka;.s sa potvarda raka. A ne da se pravi na ostipana moma.tova e policia i ne triabva da se tarsi otgovornost ot tia mim4eta koito sa si var6ili tova koeto sa bili isprateni tam Gledaite sigornosta na stranata a ne slu6ate niakakvi;npo;
55
10
 
3
 
! Отговори
Скитник преди 7 години
Та ньли това им е работата какво искат? Показаха пълен провал на милицията виж ги на снимката с ръцете в джобовете. На клипа се вижда пълна анархия един наляво друг надясно хаос и нищо друго! Мигрантите бяха по организирани от милиционерите!
54
2
 
10
 
! Отговори
аа преди 7 години
Едно голямо благодаря на тези хора!Иначе - малко са се пообъркали тея мигранти да дойдат точно в България. п.с. има един израз на немски: "dummgelaufen"
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мигранти заявиха открито, че са били бити от полицията - и то без причина" - Слава Богу,едно хубаво и оптимистично нещо да чуя за нашата полиция ....Сигурна съм,че могат и още
52
4
 
0
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
60 - Хайде да те видим как ще си вземеш от Тракия за всеки влязъл бежанец от Турция ?
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
моля ви, не давайте за пример турция, как била издържала 3 милиона бежанци. издържа, ама междувременно нахлува в сирия и си взима територии. и ние ли трябва да правим така -като влизат от турция, да си взимаме по малко от тракия? а немците да направо трябва да присъединят афганистан и ирак, както е тръгнало.
50
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** от северозапада - заради такива *** като тебе челия северозапад е *** и мизерия .Марш *** ....
49
9
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
А далинякои от тези полицаи, си спомняат как на времето биха баби и старци пред Народното Съблание, когато кметът Борисов , с мълчаливото съгласие и съучастие на премиера Станишев, нареди са се разпръсне "тълпата"... Тогава, сруещу баби и старци бе лесно, нали? И по-късно, когато руса полицайка скачаше по гърба на човек с белезници, лежащ на асфалта..Я да ви видим сега, колко струвате, срещу неграмотните талибани? Случиха и полиция и жандармерия а най-вече политици на *** народ 27 години...
48
4
 
29
 
! Отговори
горин преди 7 години
Боко и другите русофоби ги пуснаха в България за да заменят българското население!
47
9
 
19
 
! Отговори
Въхххх преди 7 години
Турция как може да се оправя с 3 000 000 джихадисти и да няма бунтове по техните лагери? Нали Тиквата и Бъчвата са дружки с Ердоган,що не го питат как да се оправят с 30 джихадиста? Театъра е как да се оправдаят *** кумунуидни от ЕС и да махнат визите за Турция.
46
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко бой са им дали. Трябвало е да влезе всичката възможна сила на 1 такъв 3ма полицаи и бой до скъсване! После да видим дали ще правят пак бунтове!
45
3
 
30
 
! Отговори
за сведение: преди 7 години
ЗА МОЯ ГОЛЯМА ЖАЛОСТ те ВИНАГИ СА СЕ ОБЕДИНЯВАЛИ СРЕЩУ ОБЩ ПРОТИВНИК, ДОКАТО ГО ПОБЕДЯТ. ПОСЛЕ ВСИЧКО ПОСТАРОМУ. Те знаят да воюват от малки деца
44
2
 
33
 
! Отговори
за сведение : преди 7 години
Няма такова нещо като АФГАНИСТАНЦИ. Това са пущуни преди всичко, те са на родова основа т.е. село срещу село . Има и таджики които са тъй наречения СЕВЕРЕН СЪЮЗ, те са основният противник на талибаните. ТАЛИБАНИТЕ са ислямски радикализирани млади мъже.Всички тези общности живеят на една територия в което общото е макът. КОЙТО ПОСТОЯННО си оспорват. Също така това е ЕДИНСТВЕНАТА територия на земята която никога не е била превзета от чужденец, нито Ал.Македонски е оспял нито Цезар нито СССР.ЗА МОЯ ГОЛЯМА ЖАЛОСТ те ВИНАГИ СА СЕ ОБЕДИНЯВАЛИ СРЕЩУ ОБЩ ПРОТИВНИК, ДОКАТО ГО ПОБЕДЯТ. ПОСЛЕ ВСИЧКО ПО
43
3
 
50
 
! Отговори
да не би преди 7 години
да сте очаквали нещо друго?! Убиването с камъни за онзи регион е нещо съвсем естествено. Допуснато бе това, което не трябваше да се допуска! Сега Господ да ни пази. На Него се надявам защото тези хора са безверници!
42
16
 
28
 
! Отговори
Shano преди 7 години
Ами трудно е ,друго си е да мачкаш някой българин решил да излезе на протест от глад и мизерия,тогава злобата ви е по-голяма от космоса,тъ.пи шапки.
41
3
 
20
 
! Отговори
полетът се отменя преди 7 години
До Анонименщом са кюрди гюленисти, още по-добре - обратно пешком в Турция през капепето, да си прибират изтърваните лагерници.
40
3
 
50
 
! Отговори
q преди 7 години
Тълпа, хаос, камъни... Това нямаше да се случи, ако не бяхме приели толкова бежанци? Трябваше да се постъпи отговорно, както по време на кризата в бивша Югославия. Не приемаш бежанци и толкова.
39
7
 
33
 
! Отговори
Данубе преди 7 години
Германия оттука само на картичка ще се вижда вече, но албанските реотани упорито драпат към тръстиките и то посред зима.
38
4
 
46
 
! Отговори
Провинция преди 7 години
Стар граничар каза... Седем дена отпуск за задържан ... Десет дена отпуск за убит... Айде да помислим! Една заплата за задържан .... Две за убит! Кой? Кога? Колко? Кзарамата да се върне! Спешно!