Камиони с летни гуми закъсаха на Е-79, образуваха тапи

На пътя излизат още машини, които да почистват по-добре
29 ное 2016 18:31,
15
Камиони с летни гуми закъсаха на Е-79, образуваха тапи
Снимка: Булфото

Тежки камиони, тръгнали на път с летни гуми и без вериги, са закъсали на няколко места по главен път Е-79 между Видин и Монтана и са образували тапи, съобщи за БТА областният управител на Монтана Ивайло Петров след обход на района.

Петров е наредил на пътя да излязат още машини, които да почистват по-добре шосето и още тежки машини, които да извличат закъсалите тирове. Заради неподготвените за зимата шофьори на тежки камиони на много склонове по пътя има заседнали турски тирове, след които са се образували опашки от леки автомобили, тръгнали от Видин за София.

Около обяд за близо час движението между Видин и Монтана е било блокирано заради преобърнал се ТИР на пътното платно край град Димово. В момента пътят е проходим при зимни условия, съобщиха от областната управа в Монтана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има зимни гуми за камиони, как да няма, но никой не ще да плаща за такива. Веригите са по-достъпни, но шофьорите са мързеливо племе и също не щат да ги слагат. Виж, да мрънкат могат всички. Зима е. През зимата вали сняг. Който иска на топло и сухо, да си стои у дома! Виждал съм обърнати камиони и на перфектно почистен път заради безразсъдството на некадърни шофьори, а по българските пътища некадърници колкото щеш.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти направо го затапи.
10
0
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Офффф и...оти, не разбраха ли толкова години, че камионите и автобусите нямат летни гуми а всесезонни. Да не се опитват да се измъкнат с това, а да почистят пътищата, защото за пореден път зимата ни изненада. Не знам що за к.....изъм е това вече!!!!!!!!!!!
9
1
 
19
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
"Тихо се сипе белият сняг! Зимните гуми слагайте пак! Сняг е затрупал пътния ад! Ето зад храста дебне ви КАТ!"
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За камионите и автобусите има само един вид гуми, който се ползва целогодишно, това е. Няма такива филми с летни и зимни гуми, от значение е единствено дали са износени или стават за шофиране. За ТИР-овете и автобусите изискването е 1,5mm грайфер, за камионите превозващи опасни или взривоопасни материали- 3mm грайфер. Има втори вид гуми с шипове, но те са само за северните райони с тежка и дълга зима, с много сняг и лед. В Европа са забранени, защото правят асфалта на дроб.
7
1
 
11
 
! Отговори
Неграмотници преди 7 години
Не ги научихте тези гуми. Неграмотни ***.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зимни гуми за товарни автомобили няма, но такава е заповедта от редакцията. Да се набива в главите на хората, че карането с летни гуми е престъпление. Дори скоро ще го криминализират. :-D :-D
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Камиони с летни гуми закъсаха на Е-79, образуваха тапи"Колко години още ще демонстрирате чудовищната си журналистическа неграмотност? При камионите и автобусите НЯМА ЛЕТНИ ГУМИ! НЯМА! НЯМА! НЯМА!!!!Набийте си го в *** кратуни най-накрая!
4
1
 
15
 
! Отговори
Ей.... преди 7 години
...не ги научихте тЕя гуми!
3
2
 
13
 
! Отговори
Тираджия преди 7 години
Камоините нямат зимни гуми....имат износени летни... И вероятно това е билопичинатаи
2
3
 
28
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Няма зимни гуми за камиони. Не съществуват! Камионите са длъжни да имат вериги но не и зимни гуми.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знаех,че.и камионите сменят гумите ......