Мигрантският бунт в Харманли – метеж!

Полицаите искат признание за работата си там
29 ное 2016 09:37, Петя Славова
25
Мигрантският бунт в Харманли – метеж!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гражданинът може да наруши закона, но държавният орган може да го разруши. Тази позиция защити експертът по вътрешна сигурност Минчо Спасов в предаването "България сутрин" по повод бунта на мигрантите в Харманли и недоволството на българските полицаи.

Той коментира твърденията за полицейско насилие в Харманли от две гледни точки: "При първата г-жа Лидия Стайкова твърди за нанесен побой на множество мигранти, а другата позиция е на полицаите, които казват, че не са нарушили задълженията си".

"При трима пострадали мигранти и 23 пострадали полицаи явно има нещо мътно. В България витае огромна лъжа във всички степени на управлението", смята експертът.

Случващото се в Харманли е абсолютен метеж, а когато има такива събития, полицията е длъжна да вземе мерки дори със сила, за да предотврати разрастване на конфликта, настоя Лидия Делирадева от Центъра за човешки права в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Имаме съсипване на държавно имущество и посегателство върху полицията", категорична бе тя.

Още по темата

Тези мигранти са нарушили закона, но по показания на г-жа Стойчева, погромът над тях е започнал след като приключил бунтът и едва тогава органите на реда са започнали да бият всички от мъжки пол, категоричен е Спасов.

"Проблемът е, че са били набити не само тези, които са участвали в метежа, но и всички от мъжки пол. Сега ще направим и същото с полицаите. Прокуратурата трябва да реши случая, защото между полицаите е имало хора, които са си превишили правомощията, но има и такива, които са си вършели правилно работата", заяви специалистът по вътрешна сигурност.

Делирадева обаче смята, че отговорност трябва да носят полицейските началници, както и управляващите, които изпълняват каквото каже Брюксел.

"Мигрантите живеят в по-добри условия, отколкото полицаите, които са позиционирани да ги охраняват", каза тя.

Българският народ е трябвало да бъде допитан за квотите за мигрантите на ЕС, смята още Делирадева.

"Задължително по важните национални въпроси, които касаят суверенитета на България, трябва да се проведе референдум. Хората протестират, когато чувстват безсилие да решат проблема сами. Те се бунтуват, защото никой не ги пита как да се прави политика в България", категорична е жената, но според Спасов спазването на закона от мигрантите или полицията не може да подлежи от референдум.

Той допълни, че не очаква днешното свикване на КСНС да роди големи решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
11
 
! Отговори
Жена преди 7 години
Като видя жена да защитава тия, такива думи ми напират на устата, че моментално ще ми изтрият коментара!Сещайте се сами, няма да пиша нищо, казвам го само на ум!!!!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая разбирачка що не отиде да уговаря мятащите камъни да не правят така, ами дава акъл на полицията? Аз пък смятам, че малко сила са употребили! Защото това са безредици, с тотално неспазване на закона и връх на наглостта беше, че са горили българско знаме!Тоя със знамето в една правова държава щеше да е с присъда 20 години, а тук тръгнаха да обясняват че неграмотен бил, че нямал намерение да го гори и т.н.Искам референдум за забрана дейността на БХК и подобни на територията на Р България!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЪХ , АМА ПОЛИЦИЯТА НИКОГА НЕ БИЕ, ТЯ САМО СЪВЕТВА.! ВИДИЛИ ЗОР ИМА ПРАВО ДА СЕ СКРИЕ.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички полицаи са подавали молби и са се ползвали с връзки да станат такива . Каквато и да им е работата те са я искали . Хубаво е като получаваш 20 заплати на куп и други привилегии . Така , че да не се оплакват сега .
20
3
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Полицаите си свършиха работата перфектно ! Поклон на защитниците на родината !
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абей, пачи. Поне труда да прочетете устава на полицията направихте ли си, преди да дрънкотите глупости в ефир?ПО ВРЕМЕ НА МАСОВИ БЕЗРЕДИЦИ ПОЛИЦИЯТА МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА СИЛА И ПОМОЩНИ СРЕДСТВА, КАТО ПАЗЕНЕТО НА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА /ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЖИВОТА!!!/ Е ПОЖЕЛАТЕЛНО.ТОЧКА.
18
7
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
1. Дори самите милиционери признават че в тяхното ведомство реформи няма--и никога не е имало. т.е. те са още по времето на комунизъМът.2. Нещастните редови полицаи, влезли в редиците на охранените стари милиционери..скоро стават като тях--самодолни ***, облечени с власт и просташки маниер.3. Вината за това е на техните управници, депутатите и изобщо на цяла мафиотизирана структура на властта в БГ.4.Бежанците са напаст, но по- голяма напаст от родните управници няма, няма и да има.
17
1
 
15
 
! Отговори
и аз преди 7 години
М дааа.Ще ги нарека живите мъртви.Няма какво да губят.Никога не са имали.Най малко пък сега.Те вече спечелиха първата битка.С камани и и дърве напукаха добре охранената и живееща в безхаберие униформа.Било по сташно от на футболен мач.Коментира друга унифорама.А вие какво очаквахте?Напушена агитка от 15- 17 годишни ученици ли.Е все пак една малко по подготвена част си свърши работата.Но войната вече е загубена.Да ще каже някой.Спряхме ги.Не не сте.Това е само началото.Интерсното те първа предстои.Предателите вече работят усилено.Защитават Живите мъртви,някой е употребил сила и
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде да попитам, защо МО и МВР се наричат силови ведомства? Да черпят с кафе престъпниците или за да прилагат закона със сила? Друг е въпроса, как им се подават заповеди за използване на сила. Родните политици с охота изпращат полицията срещу собствените си граждани, а се въздържат, когато става дума за външни нарушители на закона. За мен изводът е, че полицията се използва само да пази властта на властимащите. Сигурността на гражданите не е от значение, а може би и сигурността на държавата?
15
1
 
29
 
! Отговори
Циник до 5 милиционе преди 7 години
Само едно не мога да разбера! Един път искам да ръкопляскам с двете ръце на милиционерите ( по тълковния речник - войска събрана от граждани) за това, че са напукали кухата к*ратуна на Хабиболахрам ****нгал позволил си да се изгаври с българското знаме....а тук още има л*умпени, които ги обвиняват в насилие...и недобре свършена работа! Какво - да им пратим психоаналитици и душеприказвачи на ****нгалите ли? Бой до откат.....пътя и в Афганистан...Пакистан...и на майка им "стан"! БРАВО НА ПОЛИЦАИТЕ
14
14
 
5
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Признанието идва с работата,а народа не харесва как работи полицията и не иска повече да плаща за този бардак.
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРИ ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД ПОЛИЦАЙ ОТ ПРЕСТЪПНИК, ТЕРОРИСТ, КАКВИТО СА НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАЛИТЕ ГРАНИЦАТА НИ, СТРЕЛБА, С БОЙНИ ПАТРОНИ ! ТОВА СА ТЕРОРИСТИЧНИ ДИВЕРСИОННИ ГРУПИ. АКО БЯХА ГИ ПУСНАЛИ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕШЕ ДА ИМА ЖЕРТВИ
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия двамата заслужават принудително въдворяване в лагера за 1-2 месеца!
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбия започва спешно да строи ограда по границите си с България, Македония и Хърватия поради опасения, че Ердоган ще изпълни заканата си да пусне бежанците по т.нар. Балкански маршрут.
10
15
 
6
 
! Отговори
ха преди 7 години
Опасно е да се толерира полицейското насилие,и малко ли признание им даваме народа ги издържа тях и семействата им това не е ли признание,който не му харесва да си ходи......
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази Стайкова да вземе да приюти няколко от тия младите афганци и тогава да вземе да дава акъл.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как няма да има бити полицаи, след като на записите се виждат някакви с дрехи traffic police,а както всички ние знаем на тях силата им е другаде. Кафе,чорба,светлини,колани,халогени, тръпков, палки, радари. Те хората си знаят палка,трънка и знак 40, кви са тия бежанци,межанци, метежи. Ей тъй беше строил магистрална полиция и тиквата, пред една телевизия.
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА КОЕТО ВИДЯХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА-ДЪРЖАВАТА(ПОЛИЦАИТЕ) СТОЯТ И ГЛЕДАТ ПОД ДЪЖД ОТ КАМЪНИ И ДЪРВЕ КАК НЯКАКВИ СИ ДОШЛИ ОТ НЕЗНАЙНО КЪДЕ ЗАВЗЕМАТ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ПРЕДАВА БЕЗ БОЙ..ДА СТОИ ОТ СТРАНА И ДА СЕ КРИЕ!?ТРЯБВА АРМИЯТА ДА СТРЕЛЯ И ДА ЗАЩИТАВА НАШАТА ТЕРИТОРИЯ
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До спонсор на МВР...а който хептен за нищо не става дори и за полицай -става форумен драскач!!!!!!!!!!!!
5
1
 
30
 
! Отговори
Милиционер преди 7 години
Мисля че боят за другаря Хабиболрахман Маннгал е бил крайно необходим, но същевременно абсолютно недостатъчен.