Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските

Бойко Борисов подкара един от джиповете, но разпореди да се върнат
Обновена: 2 дек 2016 10:53 | 2 дек 2016 10:34,
120
Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските
Снимка: Тойота

Началникът на НСО сам поискал новите джипове на горските стопанства да се използват от службата за охрана. За целта написал писмо с предложение.

Още по темата
Три от скъпите возила, купени през декември миналата година, вече се използват от НСО вместо за ловни цели, съобщава bTV.

Миналата година заявката за джиповете дойде от 4 горски стопанства - Благоевград, Смолян, Сливен и Габрово. Реално се сключват 3 сделки, тъй като обществената поръчка  в Габрово се проваля. Останалите три стопанства обаче купуват джипове по 200 000 лв. всеки и ги предоставят чрез договор на Националната служба за охрана.

Миналата година директорите на горските стопанства обясниха, че покупката на такива луксозни коли се налага, тъй като в България на ловен туризъм идвали шейхове, които оставяли стотици хиляди левове в страната ни.

Днес обаче директорите обясняват, че джиповете изпълняват държавни задачи по предназначение - държавна работа. Единият от джиповете дори лично премиерът в оставка Бойко Борисов подкара при посещение в Луковит.

Според зам. министъра на земеделието Георги Костов обаче няма нищо нередно. Държавните горски предприятия са държавни, собствеността им е такава, обясни той и посочи, че 25 коли на горските стопанства охраняват границата ни с Турция от бежанци.

Има и други автомобили, предоставени на МВР, на пожарните служби, дадена е техника на манастира в Атон, разказа Костов. Той обясни, че през ноември 2016 г. НСО е поискало джиповете да бъдат подарени от Министернтвото на земеделието на службата във връзка с председателството на България на ЕС през 2018 г. За председателството България ще трябва да има 28 комплекта луксозни и бронирани коли, каза Костов.

Тази сутрин пък стана ясно, че Бойко Борисов, който също седна зад волана на скъпите возила, е поискал НСО да върнат джиповете на стопанствата.

От Министерски съвет напомнят, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските. Саго но шефа на НСО да се иска оставката и в пенсия.
104
0
 
0
 
! Отговори
Около тепетата преди 7 години
За пореден път се убеждавам, че новинарите от Днес БГ поставят някаква снимка на статиите си, просто за да има снимка. Не е задължително да е свързана със статията. Това е Тойота Sequoia, а този модел НЕ се внася в Европа. Автомобилите закупени от горските стопанства са Тoyota Land Cruiser 200. Тойота Секвоя в Америка се води по-нисък клас от Ланд Крузер 200.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Fandakova i dr se vosat a bg narod pla6ta boiko vodi se na metroto ima i avtobus do banki dai primer vojde na gerb
102
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пенсии пари няма а за джипове по 250 000 лева има абее тоя народ много е окачен бре
101
3
 
5
 
! Отговори
ю преди 7 години
Държава, в която изучавахме,изучават и сега като положителен герой тариката Андрешко,не е държава.Разместени морални ценности.
100
0
 
3
 
! Отговори
Пак се изпусна... преди 7 години
Новината е, че горските са купили бронирани джипове според Бай Кой.
99
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народе ...РЕВОЛЮ.ция ..стани стани юнак балкански и *** ти смажи до 3то колено
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафия, мръснизци, боржуазия, ...каде е Андрешко ...Елин Пелин
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ МАФИЯ!СЪБОРЕНА ДЪРЖАВА..НАРОД ОТ БЕДНИ ПРОСЯЦИ А РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ СИ ЖИВЕЯТ ПО ЦАРСКИ!БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ НЯМА ОПРАВИЯ
96
2
 
11
 
! Отговори
Мък, мъка... преди 7 години
Едно време и шефът на СГС Светлин Иванов караше краден служебен джип. ***, ***, пък го върна. Кога Боце ядеше кифтета не ревеше, ама сега и той *** и връща....
95
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой да изчисли какви щети са нанесени на ловния туризъм, след кето тия джипове не са возили ловци срещу заплащане.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е луд тоз който яде кИфтетата.
93
0
 
9
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Много е просто-премахва се празната дрънчаща и досадна/а и напрежения създаваща тенекиена кутия наричана 'президентска институция'(!). Премахва се НСО. Охраната се осъществява от сектор на МВР /предполагам и сега съществуващ/ Спестяват се колко? Колко д е с е т к и млн.лева?
92
1
 
18
 
! Отговори
маче преди 7 години
Да се въведат ограничения със закон....колата за държавни нужди да е сглобена в БГ или да е до 60 000лв... това ще реши всички въпроси...
91
0
 
22
 
! Отговори
Falkoneti преди 7 години
Най големите простаци, и необразовани комплексари работят там, в НСО! Това е хранилка за наши момчета, синове на бивши милиционери на високи постове, от ДС и прочие ***. Правят каквото си искат, няма закони за тях. Това е охраната на полит мафията,скъпо платена за да си затваря очите за простотиите на политиците. Това са наши врагове, нищо че формално са българи!
90
2
 
14
 
! Отговори
омерзена преди 7 години
И този неуравновесен зам- министър Костов- незабавно на психо преглед..
89
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха! Ама че хитър и мазен наглец. Като го хванат в крачка, дава назад и се прави на ампе! Той не е знаел нищо за джиповете. Пратили са му ги от Марс.
88
2
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
На една проста Тиква това и трябва - големи "джипки" да им се радва. Нагъл и *** ***!
87
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе докога НСО ще са недосегаеми и ще си правят каквото искат и ще разполагат с всичко в тая държава????Начи летат насам натам избутват хора от пътя, предизвикват катастрофи, приеха си закон, че могат вече и да стрелят по хората, взимат колите на други държавни администрации или учреждения.Изобщо НСО са си държава в дъжавата - всички са им длъжни,а тяхната работа винаги е или тайна или си е само "тяхна работа".Аман от тая наглост на тия служби и НСО и МВР и всички подобни...
86
0
 
26
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Е те пак за Шейхове се ползват. Ама наще си местните шейхове.