Камион се обърна и край Враца, този път с лимони

Пътят бил силно заледен и ТИР-ът не взел завоя
5 дек 2016 11:52,
22
Камион се обърна и край Враца, този път с лимони
Снимка: BTV

Тежкотоварен камион с полска регистрация катастрофира на кръговото кръстовище на обхода на Враца.

62-годишният водач е пострадал леко при инцидента. По думите му пътят е бил заледен и тирът не е успял да вземе завоя по пътя от София за Видин.

Още по темата

Машината e легнала на една страна, като движението в района беше частично блокирано.

На място е и тежка техника, като се изчаква друг камион, в който да бъде прехвърлен товарът – 22 тона лимони.

На кръговото край Враца са станали над 100 пътнотранспортни произшествие от откриването му преди 2 години до днес.

По-рано днес на АМ "Тракия" в района на Пловдив катастрофира друг камион, пълен с безалкохолни напитки, като  блокира движението в посока Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Врацатиркамионлимони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
В България КАТ ни внушава, че ако в закона се записват все по-огромни наказания, щяло да има резултат, което разбира се е лъжа, но тя много допада на хората, които предпочитат да мразят, вместо да искат да стане по-добре. Ясно е, че каквито и наказания да запишат в закона, ако шофьорите знят, че КАТ няма да ги приложи, защото не работи, нарушенията ще си продължават, че и повече ще стават, а при повече нарушения, има повече катастрофи, ранени и загинали. Заради неработещия КАТ е и този камион.
20
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Пиша,че без контрол правилата не се спазват, защото това е факт - няма държава по света, където правилата да се спазват поради културата на шофьорите, възпитанието, манталитета или други подобни простотии, с които са промили мозъците на много в България. Навсякъде по света е познат един-единствен начин правилата да се спазват - спазват се когато шофьорите са убедени в неизбежността на санкцията, ако нарушат правилата, като размера на санкцията е несъществен. В България не е така и затова има мно
19
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Проблемът не е в наклона на кръговото, а в това, че няма контрол за спазването на правилата, в случая няма контрол за спазване на ограничението на скоростта. Този камион дали щеше да се обърне, ако КАТ си беше на мястото и камиона навлезе в кръговото с разрешените до 40 км/час? Накъдето и да е наклона, ако няма контрол за спазването на правилата и камиона навлезе с примерно 90-100 км/час в кръговото, резултата ще е същия - обърнат камион.
18
0
 
2
 
! Отговори
до Анонимен15 преди 7 години
Съгласен съм, че трябва да има наклон, но той трябва да бъде към средата на кръговото, защото иначе инерционните сили те изхвърлят извън пътя. Проблема е, че са спестени пари от дренаж във вътрешната част на кръговото и затова е направено с външен наклон.Виж статистиката колко ПТП има за две години и ще разбереш, че наистина нещо не е наред с това кръгово.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гледам взимат интервю в София срязали гумите на 10 коли от трите които се виждаха двете бяха стъпили на тротоара 3 били служебни полицаят си говори и що аджеба не им съставят акт за неправилно паркиране
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не съм виждал ТИР да спазва ограничения дори в населени места на 2 пъти ми е идвало да се обадя но 112 не е за това и не зная на кой тел .един изпревари мен и камион влачещ друг камион в баир с не повече от 50 м видимост ако имаше движение в другата лента живи хора нямаше да има
15
0
 
1
 
! Отговори
От 13 до 14 преди 7 години
Още по-зле - там има ограничение от 40 км/час, според google maps. Май шофьорът не намалил и с над 100 км/час се е опитал да влезе в кръговото. Разбира се КАТ го няма никакъв, а трябва да санкционира задължително такива.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наклона е обратен за да не се задържа вода на платното, няма как да се оттича когато вали дъжд.
13
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 7 години
До АнонименНе става въпрос за този завой, а за първото кръгово на околовръстното.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм минавал по този път, но погледнах с google maps. Там има две ограничения на скоростта, първо на 70 км/час, после 60 км/час. Ако шофьора на камиона не е спазил ограничението, нормално е да се обърне. Където съм правил подобен завой, слагат даже и 40 км/час. Този ако е карал с 90 км/час, какво друго да му се случи?! Предполагам, че става дума за десния завой - идва от София и отива към Видин.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да съберат лимоните и да чакат ТИР-а с джина.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един се прибира почерпен и носи в джоба шише с пиене. Спъва се и пада. В пристъп на паника усеща нещо мокро по ребрата си и казва: -Господи, дано е кръв!
9
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 7 години
Това кръгово там наистина е недоразумение на инженерната мисъл. Как е възможно изобщо някой да си помисли да направи кръгово с "обратен" /външен/ наклон на пътя?
8
7
 
2
 
! Отговори
albast преди 7 години
много е възможно тъпия тираджия да е влязъл с висока скорост в завоя ...62 годишен , тираджия ..поредния *** и негрмаотник с висока заплата . Болшинството тираджий са такива - прости , алчни и необразовани *** , крадци на нафта . Просот сега им е сезона - има глад за кадри в тяхната сфера.
7
0
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Има си знаци казваш, но има ли кой да контролира спазването на тези знаци? Точно в липсата на контрол е проблема в България. Добри или лоши закони има, но не се спазват защото не се налага спазването на закона. Маркировки и знаци има, често неотговарящи на пътните условия, но никой не контролира спазването им. В държавите, където правилата се спазват, държавата силово е наложила спазването им и всеки шофьор е убеден, че ако наруши праилата, неизбежно ще бъде санкциониран. В България е обратното.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много знаеш, кръговото е с 3 ленти за движение и потока от ПТС не е голям, ако е карал по бавно нямаше да се обърне. Всеки ден минавам от там, има си всичко, маркировка, знаци и даже асфалта нарязаха за да намалиш скоростта.
5
2
 
4
 
! Отговори
мую преди 7 години
Дубре чи ние ракия , гулям зян щеши дайе !
4
3
 
8
 
! Отговори
Бакшиш преди 7 години
Това е инженерна грешка, отново най-евтиното транспортно решение - кръгово движение. Остава и светофар да му сложат. В Технически по-развитите страни пътните потоци не се пресичат!
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заледен пътя?!Ам'чи нье йе възможно бйе!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетката кат стани пет иляди лева, партизанските балдъри ще се размърдат, няма само да крадат.