Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!

Изграждаме три площадки за бежанците, може да им сложим и фургони
6 дек 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
85
Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!
Снимка: архив, Булфото

"Няма потвърждение за терористична заплаха в България. Няма доказателства за наличието на такава заплаха. Има лица, които разпространяват такава информация. Службите работят и всяка една информация се проверява", обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"Имаме информация, че в част от чуждите медии, се разпространява информация, че на територията на България може да се извърши атентат във връзка със събитията в Харманли, но няма доказателства, които потвърждават такава реална опасност", категорична беше тя.

Още по темата

На въпрос къде са местата, където ще бъдат настанявани още бежанци и колко бежански лагера ще бъдат изградени Бъчварова съобщи, че страната ни е поискала средства за изграждането на три площадки, които да се използват в кризисни ситуации и където да се сложат фургони или палатки.

"Това е мярка, която всяка една държава е длъжна да предприеме. Ние не можем да си затворим очите и да не правим нищо приложение, че международната обстановка се усложнява", заяви вътрешният министър в оставка пред Нова тв.

Тя беше категорична, че в бежанските центрове има условия и процедури, които се спазват, за да има контрол над бежанците. Бъчварова заяви, че това е начинът, защото в притивен случай чужденците спокойно ще се разхождат из улиците.

"Искахме да направим такава площадка в Бояново, но бяхме възпрепятствани от протести, водени от депутати на БСП", допълни тя.

"Информацията, че площадките ще са седем, е невярна. Поискали сме средства само за три площадки", категорична беше Бъчварова. Тя уточни, че на всяка една от тях ще има относително малък брой бежанци – 200-300 човека.

Едно от местата е бивша застава на гранична полиция, което не се намира в населено място. То е близо до Лесово, но няма да създаде притеснение за гражданите.

Бъчварова коментира и случая, при който съдът в Атина отказа да върне на Турция трима военни, след като бяха подгонени от Ердоган. Съдът е отказал да ги върне с мотива, че не може да им се гарантира справедлив процес, докато България без съд върна на Турция "гюленисти".

"Това е решение на гръцкия съд не мога да го коментирам. Но процедурите по екстрадация са свързани с други условия, различни от тези, които действахме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Народа казва че не ги иска тея амуджи в страната и да се затвори границата,ама те нашите още места за настаняване търсят,че и на границата,като идват новите нелегални да им помагат с преминаването.Нямам думи,безочлива наглост и простота е това
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След вчерашният гаф,външната министърка побърза днес да извади шпатулата и удари замазката!!Защо ли???Защото темата е много чувствителна и при положение,че има някаква опасност,това неминуемо ще попречи на изграждането на нови лагери,центрове,точки и ще скърши далаверата с тях на всичко и всички свързани по веригата с изграждане,лобизъм!!!!Кой ще се съгласи на изграждане,ако има реална заплаха от тероризъм??Кой ще приеме терористи??Трябва да е някой без мозък!!И последва.....шпатула и замазка!!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политическо тука има-тука няма!!!До вчера имаше след броени часове го няма!!!Истината,скрита по сводки и документи скрити по каси с гриф секретно,като топчето,което е в ръкава!!!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 46Ченалова и Мирослва Тодорова и те ли съдеха според законите?!Където сшършва справедливостта, там почва Темида.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да има блестящ зад такова смoтано лице? Тази тинейджърска прическа я прави още по-жалкa
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая кака оставя впечатлението, че хич не й пука за работата.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е със тези бежанци и лагери ще спечелите изборите от раз!!! Да знаете селянжърко от село Шипка!
59
6
 
3
 
! Отговори
Гуньо простия преди 7 години
Това е мярка, която всяка една държава е длъжна да предприеме. Ние не можем да си затворим очите и да не правим нищо приложение, че международната обстановка се усложнява"БЕЖАНЕЦЪТ МИСЛИ ЗА МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ МИСЛИ ЗА БАЙ БЕЖАНЕЦ. Нобел за мир на бежанеца и межд. положение!А, и Нобел за Икономика,- има бежанец-има пари, няма бежанец-няма пари, няма и международно положение, няма борба с тероризма, абе...всичко замира.
58
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТЕРОРИСТИ СА МНОГО РАЗОЧАРОВАНИ. ТЕРОРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ НЯМА.
57
1
 
21
 
! Отговори
! преди 7 години
Пази Боже, от човек *** на висок пост!Направо им се чудя на полицаите, как я търпят тази елементарна госпожа!
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЯ КОЛКОТО ПО-БЪРЗО СЕ МАХНЕ ОТ ПОСТА КОЙТО ЗАЕМА, ТОЛКОВА ПО-ДОРБЕ ЩЕ БЪДЕ ЗА СТРАНАТА !
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази женица няма ли малко срам и достойнство? Ти бива бръщолевене но с ислямската мръсотия не бива! Скъпо ще плащаме, да знаете. И то с живота на обикновени българи. И защо, защото на това бабе му харесва властта и се кефи да я канят по телевизии, да го возят тук и там.
54
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия ни връща бежанци,получили статут у нас.Давайте им статут и продължавайте да ги пускате през разградената ни граница и след няколко години няма да има българи в тая държава.
53
1
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
Съдиите съдят според законите.Дават на един отбор програмисти да префасонират НК и правилника за прилагането му и ще видите дали съдиите ще пускат толкова лесно престъпници под гаранция.
52
1
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Не може ли просто да ги избием
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена продължава да ни внушава,че това са бежанци.Да каже знае ли колко от тях са бежанци и колко мигранти.Защото и за децата вече е ясно,че 90 % от нелегално пребиваващите у нас са мигранти и никой не знае какъв е техния брой.
50
0
 
18
 
! Отговори
забравихте ли преди 7 години
то вече при тиквата имаше 1 атентат
49
0
 
16
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Само преди месец Славчо Черепа успя да изкара около 100 хил. души. Толкова ли не можем да се организираме и да излезем поне 10-15 хиляди???
48
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези от ГЕРБ не си разбраха урока от президентските избори. Българите не искаме нови пришълци, а отблъскването им на границата и незабавно депортиране на вече влезлите. А някои политици от ГЕРБ, с тази си политика на ислямизиране на България, плачат за съд за национално предателство!
47
0
 
27
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Тази жена вчера каза, че работели по терористи, а днес нямало такова нещо. Само аз ли съм разбрал погрешно или тя приказва наизуст без да мисли. Горко на страната ни от такива министри.