Спешна нужда от кръв в болницата в Шумен

В Бургас вече обявиха акция по даряване
10 дек 2016 12:20, Александър Попов
26
Спешна нужда от кръв в болницата в Шумен
Снимка: Булфото

Болницата в Шумен, която прие над 20 пострадали при тежкото произшествие в Хитрино, се нуждае спешно от дарители на кръв за кръвопреливане.

УМБАЛ - Бургас вече обяви извънредна кръводарителска акция. От Бургаската болница призовават всеки, който иска да помогне за спасяването на човешки живот, да се включи в акцията.

"При пациенти с изгаряние  са необходими големи количества кръвни продукти, затова решихме да помогнем", обясняват от УМБАЛ Бургас.

Извънредната кръводарителската акция се провежда  днес (събота) от 12:00ч. до 18:00ч., както и утре (неделя) от 09:00ч. до 15:00ч. в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвният център) - на първия етаж на ДКЦ 1.

Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да носят личната си карта със себе си, да не са давали кръв в последните 60 календарни дни и да са в добро здравословно състояние.

Общинските болници в София също организират акция по кръводаряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на хората които са дарили кръв.Но е много гадно когато някой някой създава паника че няма кръв , и отправя призиви за да си прави ПР.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гнусни троловеТова че Боко е казал нещо това не означава че е истина. Прочети изявлението на шефа на болницата в Шумен. Въпреки че ти ще си от хората които като види иглата ще избягаш като заек.О опит знам че тези които се пишат най-загрижени обикновено се крият зад другите като мишки.
14
0
 
1
 
! Отговори
Аркус преди 7 години
До АнонименФирма АРКУС е собственост на Митьо Очите, никой няма да отиде да дари кръв на нормалните хора! :)
13
0
 
4
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Всички дУпЕтати строени в редица пред Пирогов да дарят кръв!Здрави са, силни са и и са охранени, като шо...па...ри - 500 милилитра кръв и дори няма да им се завие свят!!!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ивайло Московски тамнокожия Министър с небългарски корени е виновен , коя е Фирмата с газта
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОния дето намериха кръв за Очите, да намерят и сега за тези хора. ---------------------Хайде стига с този мафиот, всички знаем, че ОЧИТЕ СИ ПЛАТИ и за кръвта и за всичко. Да не мислите, че е имало опашка да даряват кръв за този ***
10
6
 
9
 
! Отговори
Гнусни тролове преди 7 години
Как не ви е срам бе ? Да лъжете по форумите, че нямало нужда от кръв. Гнусни червени русофили. Хора ще загинат, но те ще си пишат опорните точки от Позитано.ОТВРАТ. ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
9
0
 
11
 
! Отговори
Вече не знам преди 7 години
До очевидецХората са си такива.Няма какво да се нападате един друг.Нормално е да задават въпроси,на които преди време уж са получили яснота.И аз бих попитал защо се прави акция,ако знаех,че реално има кръв в излишък.Спомням си преди време се наложи да чакам в Шумен точно там,където е кръвната банка и въпреки работното им време и поне 10те прозвънявания на звънеца...никой не се появи...а вътре се ясно се виждаха хората,пиещи кафенце...това как се коментира?Кой го проконтролира и следи?
8
10
 
6
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
За какво е акция като Москов обяви вече,че кръв има?!Отпушете си ушите!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали имаше кръв в излишък?Вчера призоваваха хората да не дават повече кръв,а днес вече е кът.Тук има нещо гнило.Къде отиде излишната кръв?
6
2
 
24
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Мои съболезнования към близките.
5
0
 
16
 
! Отговори
lol преди 7 години
да я изпомпат от желясков... по последни данни тоя има поне 200л кръв в него.... да дари малко
4
2
 
25
 
! Отговори
firmata преди 7 години
Шефовете на фирмата дадоха ли кръв, ще платят на бедния машинист и ще го изкарат виновен. В България само нормалния е виновен. Другите са тарикати и богати.
3
1
 
35
 
! Отговори
очевидец преди 7 години
Много хора даряват кръв в момента! Сестрата каза че браят на дарителите е безпрецедентен.Стига злобяхте!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе ще нямерят.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ония дето намериха кръв за Очите, да намерят и сега за тези хора.