В Хитрино: Въглероден диоксид и въглероден оксид над нормата

Нивата са им под опасните за човешкото здраве
10 дек 2016 13:30, Александър Попов
6
В Хитрино: Въглероден диоксид и въглероден оксид над нормата
Снимка: Булфото

Екипи от Регионалната инспекция по околната среда и водите и от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда в Шумен днес сутринта незабавно са отишли на мястото на аварията на железопътната гара в Хитрино, за да вземат проби за качеството на атмосферния въздух. Експертите са установили, че дерайлиралият влак в района е превозвал пропан-бутан. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ в Шумен.

Направено е измерване със специализирана апаратура за проверка на въздуха в аварийни ситуации. След обработка на първоначалните данни е установена концентрация на въглероден диоксид и въглероден оксид значително над нормата. Нивата им са под границата за риск за човешкото здраве, отбелязват от пресцентъра на eкоинспекцията.

Предстои допълнителна обработка на резултатите. Министър Ивелина Василева е наредила в село Хитрино да бъде позиционирана мобилна автоматична станция за постоянно измерване на качеството на атмосферния въздух. Измерванията ще продължат, докато има необходимост от това, допълват от РИОСВ в Шумен.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може да е пак някой някой Проект Възродителен Процес после да кажат катастрофа по непредпазливост
3
1
 
9
 
! Отговори
Мутро-седесари преди 2 години
С безхаберието и некомпетентността си докарахте държавата до там, че да гърми, да се рушат мини, да трещи метан. Смърт за превратаджиите на Костов.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цялата работа едно е сигурно - нова обществена поръчка за гарата.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искове срещу фирмата превозвач,искове срещу БДЖ,съд до дупка.Съд за създадената екологична катастрофа