Официално: 12 декември - Ден на национален траур

В село Хитрино е обявено бедствено положение
14
Официално: 12 декември - Ден на национален траур
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С решение на Министерския съвет 12 декември, понеделник, е обявен за ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна - част от влакова композиция, в шуменското село Хитрино. Това съобщиха от правителствена информационна служба.

Още по темата
Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите.

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

В село Хитрино е обявено бедствено положение със заповед на областния управител на Шумен Донка Иванова. То ще остане в сила до приключване на операцията по пълното обезопасяване на цистерните.

Жителите на селото бяха евакуирани вчера и настанени при близки и в кризисен център в Шумен.

МВР излезе с апел към жителите на Хитрино по никакъв начин да не навлизат в ограничителния периметър, защото е опасно.

Ситуацията в района е усложнена заради изтичане на газ, обяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8Няма го дежурният да напише, че Путин е виновен.ако бяхме нормална държава, а не губерния на Путин, нещата щяха да са мнооооого по-различни. Ама на дежурните ушaнки какво да им обяснява човек.
8
0
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Вчера имаше коментар като 9 тук.Аз му отговорих, в смисъл, че етноса в случая не е важен, че всички ще помогнем според силите си, а също и че сред загиналите беше съобщен човек с българско име.После и двата коментара бяха изтрити. Не ми стана ясно защо са изтрили и моя коментар.Сега гледам, 9 си стои близо 50 минути??Значи ли това, че в този сайт няма уточнени правила и че на всеки дежурен *** се предоставя правото да цензурира, както намери за добре?
7
1
 
1
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Бог да прости мъртвите и да даде сила на живите
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Село Хитрино е предимо турско село не случайно са се прицелили точно там , абсолютен Атентат е срещу турското население в България , да се разследва от Международния Съд
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма го дежурният да напише, че Путин е виновен.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ЧЕ ВСЯКА ГОДИНА ПРЕДИ КОЛЕДА СТАВА НЯКАКВА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ.
3
2
 
7
 
! Отговори
Б-я цяла за вас тъжи преди 7 години
Плащаме много скъпо за създалото се положение на нисък стандарт в страната.Почти всяка година има жертви в мирно/ без война/ време. Защо ? Защото бедността и да не е порок е тежко бреме - липса на профилактика на инвентар , техника и пр. ,за да има икономии в заводи и фабрики. За какво се вложиха млр-дите заеми - за раб.места, строежи на заводи,за подобряване на здравеопазването ,за заплати...ЗА КАКВО ??Дано няма други инциденти(Бог да прости нелепо загиналите !!!!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия скапаняци, макар и в оставка не се посвениха да ши правят отново ПР на гърба на загиналите. Бог да прости така нелепо загиналите хора, чиято еди нствена грешка е, че са се родили в Тикволандия.
1
9
 
10
 
! Отговори
За 2 преди 7 години
А ако наистина е карал като джигит ко праим, Ъ?Пак ли ще са виновни илюминатите,рептилите и международното положение ?Простотията си има висока цена ...