След кошмара в Хитрино взимат проби от водата

Ще проверяват дворовете за умрели животни
3
След кошмара в Хитрино взимат проби от водата
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Към момента не се налага организирането на спешна кръводарителска акция, но Кръводарителският център към шуменската болница работи и всеки, който желае, може да дари кръв. Това е съобщила на Областния щаб за защита на населението при бедствия и аварии директорът на Регионалната здравна инспекция в Шумен д-р Пепа Калоянова, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Още по темата

След приключване на операцията по обезопасяване на цистерните ще бъде извършен оглед в къщите и дворовете в Хитрино от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните и при констатирани случаи на умрели животни ще бъдат предприети мерки за тяхното обезвреждане в екарисажа, е казал директорът на ОДБХ д-р Катя Райкинска. Тя е съобщила, че към момента няма информация за мъртви или болни животни.

От Регионалната здравна инспекция ще бъде извършен контрол на водоизточниците в района, като бъдат взети проби за показателите на водата при осигуряване на достъп на екипите от инспекцията, уточняват от пресцентъра на областна администрация.

По информация на началника на Регионалното управление на образованието Светлана Милева учебният процес в училището в Хитрино ще бъде преустановен, докато е необходимо. Министерството на образованието и науката е изразило готовност да предостави финансови средства за ремонт на сградата на училището, със заповед на министъра е сформирана и група за психологическа подкрепа, която ще работи на място след възстановяване на учебния процес.

Кметовете на общините в област Шумен са изразили на заседанието пълната си подкрепа и готовност за съдействие към жителите община Хитрино, а при необходимост - да участват с техника и доброволните си формирования във възстановителните операции.

Областният управител Донка Иванова е благодарила на всички за пълната съпричастност и подкрепа за жителите на Хитрино, за изразената готовност за съдействие и подпомагане на всички институции и хора от цялата страна.

Ситуацията се следи и при необходимост ще бъдат предприети допълнителни мерки и инициативи в помощ на пострадалите.

Утре се очаква община Хитрино да разкрие банкова сметка за събиране на парични средства, допълват от пресцентъра на администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари