Хората в Хитрино: Ще съдим собственика на вагоните!

"Няма да позволим да преминат влакове през нашето село"
Обновена: 14 дек 2016 10:45 | 13 дек 2016 16:14,
27

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

В събирателния пункт на БЧК в село Тимарево се доставят стоки от първа необходимост. За момента дефицитни са консервираните храни, хигиенните материали и одеалата.

Хората се нуждаят и от материали, с които да затворят избитите прозорци на къщите си.

Стефан, който е вадил близките си от руините, сега е настанен при свой колега. Днес идва до приемателния център, за да вземе вода. Разказва ни, че хората от Хитрино се организират да съдят фирмата собственик на вагоните, готови са и за протест.

"Да съдим тази фирма до дупка, която унищожи селото ни. И с живи вериги няма да позволим да преминат влакове през нашето село", закани се Стефан.

По-голямата част от евакуираните живеят при свои познати, както е и с Хюсние. Въпреки че се притеснява за дома си, по цял ден е и доброволец в центъра за помощ на пострадалите.

"Нямаме лични вещи, те останаха, каквото успяхме да вземем...", каза Хюсние Амед от Хитрино пред Bulgaria ON AIR.

В същото време в района заваля сняг. От БЧК призовават хората да даряват дрехи и обувки, подходящи за сезона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да съдят и собственика на инфраструктурата, както и институциите, правили прегледи и издавали разрешителни. Всички са в кюпа.
14
1
 
7
 
! Отговори
Дива преди 7 години
1985 г 9 март гара Буново...ние помним
13
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
Капитализмът убива!!!
12
2
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Ох, много се успокоих, че не е БДЖ ! И коя е фирмата - превозвач ?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превозвачът не е БДЖ. Опитай пак.
10
4
 
0
 
! Отговори
питащ преди 7 години
Превозвача не е ли БДЖ ? И като го осъдят ... кой ще плаща щетите ? Май, май ние, ама то само първия път боли ! Втория влиза като по релси ...
9
2
 
3
 
! Отговори
Хей преди 7 години
Te ще съдят собственика на вагоните- демек превозвача....четете по внимателно господа..
8
3
 
1
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Хората от Хитрино са много прави. Ката ден да ти минават влакове убийци по релси от Руско- турската война, поддържани от незнам КОЙ си, си е един ужас безкрай и на това трябва да се сложи точка. Оня ден бе Хитрино, а утре??? Утре може да си ти.Агент Насрудин, ЦРУ!!!
7
4
 
5
 
! Отговори
Юристчето преди 7 години
В случая собственика няма вина, вина има превозвачът1
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам ,как отиват работите,някой ще се възползват от трагедията!сега следва битката за облагите,също като след земетресението у Пернишко!
5
3
 
8
 
! Отговори
KKK преди 7 години
"Няма да позволим да преминат влакове през нашето село"--------------селнина си е селнин :) ... а утре като ток убие някой, да вземете да го спрете завинаги във вашето село
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го осъдят, разбира се. Превозвачът е работодател на машинистите, той отговаря за щетите. Това е голяма фирма с огромна развивана дейност и много имущество, ДМА-та, не е някое ООД с 10лв. капитал да го закрият за половин час. Не могат и току-туй да прехвърлят фиктивно собствеността на дяловете. При тази гласност и мащаб няма как да стане. Поправка, не би трябвало да стане, все пак да не забравяме, че живеем в страната на чудесата.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно матряла не става...Щели да съдят некой си, ама той виновен ли е? Или там всички са експерти/врачки и знаят вече причината за инцидента?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ще му осъдитеее..........
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се, че трябва да ги съдят, разбира се, че до дупка. Обаче, я сега да обясни някой от МОРАЛНО-АНГАЖИРАНОТО правителство в оставка, та, къде е мястото на онези 10 млн., по-специално тази част от тях, която ще се изплаща на пострадалите, за какво щели да се харчат И КАК ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ВЪЗСТАНОВИ В СМЕТКАТА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА?!