"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща

Премиерът не се интересува от мандата на РБ, гледа само цистерните
Обновена: 13 дек 2016 15:02 | 13 дек 2016 15:00, Веселина Йорданова
137
"Призрачното" Хитрино възкръсва напролет! Борисов обеща
Снимка: МС

"Призрачното село" днес, напролет ще бъде едно от най-хубавите села. Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Хитрино.

По думите му селото е било едно от най-хубавите, защото над 15 милиона са "сложени в него".

Още по темата

Борисов информира, че чака разрешение от Прокуратурата за вдигане на цистерните.

"Има още една цистерна, която изпуска, нея я охлаждаме, другата я запушихме. По сметките на Хитрино има 5 милиона, другите 5 милиона чакат по социалните програми. Те са на тяхно разположение. 10 къщи ще се направят безвъзмездно, освен това с кмета сме се разбрали – в момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях да дойдат строителните материали", съобщи още премиерът. 

Едновременно с това са подготвени материали и ще бъдат оправени включително селскостопанските сгради на хората.

"Така сме се разбрали със Строителната камара, така че тези, които ще могат да стоят тук в домовете си, да може за ден, ден и половина да могат да бъдат отремонтирани. На тези, на които са им разрушени къщите, ще седнат с архитектите и инженерите на площадката, на която са били къщите, плюс 10-20 квадрата, това не е от значение, ще им бъдат изградени нови къщи", обясни премиерът.

"Ако пожелаят хората да са си до имота, ще им сложим фургона до имота, ако искат на площадката, подготвили сме им и площадка", каза още премиерът, като допълни, че предстои кметът на Хитрино да уточни с всеки един от жителите на селото как да се действа оттук нататък.

Премиерът подчерта, че е разпоредил на министъра на спорта да бъде възстановен и стадионът, който също е засегнат при инцидента. "И затворници сме приготвили, проверени, с надзиратели, които веднага да вкараме в разчистването на основните улици", обясни още премиерът.

Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, обяви, че на извънредно изпълнително бюро на Камарата е било решено 10 къщи да бъдат изградени безвъзмездно от фирми-членове на Камарата. Към тази инициатива са се присъединили и от Съюза на архитектите, които безвъзмездно ще изработят проектите.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви от своя страна: "В деня на инцидента се чухме с г-н Борисов. Първите му думи бяха: "Не можем да върнем хората, които си заминаха, но за другото недей да мислиш, аз съм насреща". Не съм се съмнявал в тези приказки и днес всичко е факт. Убеден съм, че Хитрино ще стане още по-хубаво“.

Бойко Борисов обяви и че пожарникарите и полицаите, заети в дейности в Хитрино, ще бъдат наградени.

Премиерът коментира и информацията, че Реформаторският блок е приел мандата за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание. "Нищо друго не ме интересува в момента от това да започнем да вдигаме цистерните".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
3
 
! Отговори
Време е за смяна преди 7 години
А дали той ще бъде управляващ, както досега. Ако Българина не е ***, ще изхвърли досегашния десен елит извън управлението на държавата, както изхвърли момчето на Янките, дето сега се прави на важно и ръси глупава постъпка до глупава.
113
1
 
4
 
! Отговори
Внимавай преди 7 години
До обективенКОГАТО ВЪРВЯХА ГОНДОЛИТЕ НА ТИКВАТА БОКО КЪМ СИЛИСТРА!!! ОНЯ *** ОБЕЩА МОСТ СИЛИСТРА - КЪЛАРАШ!!! ВЕЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ и по ВЕЧЕ!! НЯКОЙ МОСТА ДА Е ВИДЯЛ??? НЯМА МОСТ!!! АМА ТИКВА, ТИКВИ ТИКВИ .....САМО ТИКВИ!!!@
112
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Дори и да е имало скъсване на влака, това неозначава дерейлиране! Каква е причината за всичко?
111
3
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Господин Борисов! Какво точно е имало в цистерните? Не е било само полипропилен(пласмаса) и пропан - бутан (LPG)! Защо вече толкова време хората не могат да си влезнат по домовете? Какво криете? Защо е толкова трудно да се каже с каква скорост са карали машинистите? Защо влака е влезнал в отклонение, след като е трябвало да премине транзит през Хитрино? Защо машинистите стават изкупителна жертва? Дори и да са влезнали а по - висока скорост, няма как да се случи този катаклизъм!
110
2
 
7
 
! Отговори
ТОВА ЛИ Е СОЦИАЛНОТО преди 7 години
ДА ОСЕГУРИШ , ПАРИ И ИЗДРЪЖКА НА АРМИЯТА ОТ КРАДЦИ И МЪРЗЕЛИВЦИ ОТ ЕДНО ПРАКТИЧЕСКИ ФАЛИРАЛО ДЪРЖАВНО ДРУЖЕСТВО --КАТО БДЖ??!!!КОЛКО ОЩЕ ХОРА ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ -----ЗА ДА СЕ ПРЕКРАТИ ОГРАБВАНЕТО НА БДЖ!???СТИГА -------СПЕШНА ПРИВАТИЗАЦИЯ!!!!!!
109
10
 
2
 
! Отговори
СПЕШНО преди 7 години
БДЖ---ТРЯБВА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА!!!ЗАЩО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ПЛАЩАТ--- ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ ОТ ЕДНА ФАЛИРАЛА И РАБОТЕЩА НА ЗАГУБА ДЪРЖАВНА ФИРМА!!!!???????????????????СТИГА МУФТИ---- ЗА КРАДЦИ И МЪРЗЕЛИВЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
алчния гербав продажник да каже защо с онова едноклетъчно митав са предложили да отстъпят на полша мястото непостоянен член на съвета в оондокато тия мазни *** се крият зад трагедията продава пак българиянаправо са за ббесилото
107
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нито една държава премиер няма да седи с дни в Хитрино. Да го посети, да, но не и да седи там.Не може цяла седмица да се занимава само с това. Има си хора затая работа.Други държавни дела няма ли?
106
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на *** народ само големи обещания инак от какво ще преживамат мутрите
105
5
 
18
 
! Отговори
Булгар-будала преди 7 години
Абе, кво обещава тоя крадец, бе, нали е в оставка - до пролетта, я камилата, я камиларя...Боко може да им обещае само едно, че ще им санира къщите... такова де, ще ги облепи със стиропор... Щото... пари за къщи нема... има 2млр. само за стиропор, пък докъдето стигне... а, и стадион с вместимост 3-4 пъти местното население...
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех, какво умно заглавие (и подзаглавие), я да турим подзаглавието на първо място, лееко да разместим и разменим имената на Хитрино и Бойко:...... Премиерът не се интересува от мандата, гледа само цистерните. Бойко възкръсва напролет! Хитрино обещаНаправо се повлиях посъзнателно, ще знаете!
103
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 101Погледнете снимките от въздуха и вижте какво остава след полаване на ТЕРМОБАРИЧНА БОМБА или придобилото гражданственост ВАКУМНА БОМБА или другото техническо наименование Бомба с ОБЕМНО ДЕТОНИРАЩО ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО. Най-мощните представители МОАБ от САЩ и ФОАБ от Русия(съответно Маиката и Таткото на всички бомби)Когато едната цистерна е дерайлирала и в резултата на това се получава относително голяма пробйна за секунди в атмосферата се изхвърля течен пропан. Последва взрив
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сатанистите обявиха и тази година както предните по християнски празник ден на траур.12.12.2016,случайно 12 дни преди бъдни вечер и 13 преди рождество христово.Ай чиститу
101
2
 
19
 
! Отговори
бандюги преди 7 години
Цацата отказва да разследва умишлен взрив,всичко друго се разследва но не и истината ,защото това във Хитрино е АТЕНТАТ.Сега да вметна,ако така продължава бизнеса с контрабандни горива ,следващата мишена е е бензиностанция на Марешки,хайде да не се правим на ***,всички знаем ,че взривиха композиция със контрабандна пратка.
100
1
 
19
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Щом като пожарникарят обещава, значи, за съжаление, Хитрино няма как да възкръсне!
99
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката гробари- Бос туй село гушна букето- Нема ядове напролет ще възкръсне на небето
98
2
 
4
 
! Отговори
Не носете черни дрех преди 7 години
Не носете черни дрехи по възможност. Всеки цвят има свои вибрации и смисъл. Черното от духовна гледна точка го свързват с "черната ложа" или тъмните сили. За пример представете си че сте се събрали между хора, които са облечени от глава до пети в черно. Какво мислите, че ще бъде настроението между тези хора? Със сигурност няма да е такова ако същите хора бяха облечени в светли дрехи. Как се обличаме влияе на успеха ни през деня и в живота ни разбира се.
97
0
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС?? преди 7 години
Г-Н БОРИСОВ ИСКАМ ДА ВИ ПИТАМ ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В СЕЛОТО И СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО ИЛИ ПО ТОЧНО В НЕНАСЕЛЕНО МЯСТО??? - АКО МОЖЕТЕ ДА ОТГОВОРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВАС
96
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига си си правил ПР за сметка човешката трагедия бе! Съсипа държавата, сега се дуе като паун. Смири се малко, голяма нагла уста! И всички слугинстващи медии крякат като папагали. Отврат.
95
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО НАПРОЛЕТ Я МЕЧКАТА, Я БОРИСОВ