Прогноза: Разследването в Хитрино – поне шест месеца

Предстоят много експертизи, коментира бивш следовател
14 дек 2016 12:00,
10
Прогноза: Разследването в Хитрино – поне  шест месеца
Снимка: bgonair.bg

Поне шест месеца ще трае разследването на инцидента в Хитрино, коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият следовател Георги Илиев. По думите му законодателят предвижда минимален срок от два месеца, но това време ще се проточи.

"По мое виждане това следствие ще продължи най-малко шест месеца, тъй като се налага да бъдат назначени и извършени много експертизи - най-малко 30-40. Всичко това изисква време и специалисти с високи познания в тази област", заяви Илиев.

По повод това, че собственикът на цистерните ще иска международна експертиза по случая, следователят отбеляза: "Явно собственикът на фирмата-превозвач не храни доверие към българската прокуратура и българските разследващи органи. Той има право да се консултира с разследващи органи от други страни, но резултатите няма да бъдат взети под внимание от българския съд".

Според Илиев версиите за случилото се могат да бъдат много, под внимание трябва да се вземат множеството фактори, в това число състоянието на товарните цистерни, човешкия фактор, състоянието на самия път и прочие.

Илиев обаче има собствена версия за инцидента.

"Цистерните бяха разхвърлени наистина като кибритени клечки. На мен това ми говори, че скоростта, с която композицията е навлязла в ЖП гарата, е била несъобразена с пътната обстановка".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: разследванеХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето ви официалното видео, при което една композиция, със суров нефт, дерайлира и цистерните са далеч по-смачкани, почти всички, от състоянието на цистерните на Хитрино ???https://youtube/watch?v=wVMNspPc8Zc
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не ви ли е любопитно, че тоз "експерт" не си задава въпроса как така взрива, който е унищожил сума ти къщи не е унищожил нито една цистерна. Или тя просто се е "изпарила" от взрива ???Убедете се сами от това видео:youtube/watch?v=t_zHiRvHAxwАко бе толкова лесно да се самовзриви цистерна, то пожарникарите едва ли биха работили толкова спокойно около цистерните. Вижда се от видеото. Так, че очаквам още "правилни" експерти да обясняват "правилни" неща в "правилната" посока.
6
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Никой не казва, точно какво е имало в тези цистерни. Мнозина изказват мнение, че току-така взрив не може да се получи. Преди два дни същият следовател изказа мнение, че никой нищо не знае за състоянието на ЖП трактта. Сегао пък цистерните били "разхвърляни като кибритени клечки". Взривените две цистерни отнесли цяло село, той иска цистерните да са подредени една зад друга,като за изложба!? Кое ги е "разхвърляло"- скоростта на влака или взрива ! Наборе, стой на топло у София или мисли..па,па,па..
5
0
 
0
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
До Анонимени аз мисля така
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че ще се разследва няколко години и на края няма да се устанив, кой конкретно е виновен и така ще се размият нещата, ще остане само скръбта за семействата! Това е България и ние сами си я направихме такава, защото масата българи са прости и се възхищават и избират същите прости управници, които естествено единственото, към което се стремят е собствените им облаги, пука им, че хората умират, нали тях не ги е засегнало! Обичам родината, мразя държавата!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след като в първите дни не арестуваха собственика на фирмата и не му наложиха запор на имоти и пари, сега всичко друго е бла-бла. Забележете, че даже не говори за това, че фирмата или застрахователя и трябва да покрива щетите, а почнаха веднага със събиране на дарения. Т.е. някой ще печели , а после данъкоплатците ще плащат щетите. Дакота трае разследването фирмата най-вероятно ще се окаже с празни банкови сметки или ще е вече прехвърлена на някой неграмотен ром. Само машинистите ще го отнесат
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От сега да се знае - виновни няма!
1
1
 
11
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Продължавам заглавието : "докато се забрави и после замете !"