Тампонират цистерна в Хитрино, още изпускала газ

Работата по тази задача е специфична, носи рискове
Обновена: 14 дек 2016 10:09 | 14 дек 2016 09:37,
6

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

От едната цистерна в Хитрино още изтича газ, каза на брифинг пред журналисти в Хитрино вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Още по темата

"Предстоят две важни фази в работата през днешния ден. Първата е инсталирането на фланец или т. нар. тампониране на най-опасната цистерна, от която имаше и продължава да има изтичане на газ. Целта е това да бъде преустановено. Работата по тази задача е специфична, носи рискове. Направихме план така, че те да се минимизират", обясни вътрешният министър.

По думите й след изпълняването на тази задачи, екипите имат готовност да продължат с извеждането на най-крайните цистерни. "Надявам се в края на деня да имаме добри резултати", коментира още Бъчварова.

"Предстои разтоварването на фургоните. Ще продължи ограничаването на достъпа на хора в селото, включително и на външни експерти", каза гл. комисар Никола Николов.

Първата задача според него е да се продължат стриктно мерките за безопасност, т.е. да ограничат до минимум влизането на външни лица в селото. На второ място, всички автомобили ще бъдат прехвърлени в южната част на селото.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че все още има опасност. "Нивото на застрашеност чувствително падна, но то все още има опасност за живота на хората в периметъра. Нека никой не се опитва да пробива блокадата, защото има опасност за живота му", предупреди Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хитро са го измислили! Нека да я тампонират, да види тя!
2
6
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Истината е,че в това правителство всички са некадърни,начело с Бай *** !
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като видиш що за милиу е Г.Костов и ти става ясно що за стока са всички.