Започнах да треперя... 4 дни след взрива Ердоан видя сринатия си дом

Разследване ще има, но в Хитрино са категорични: Висока скорост!
14 дек 2016 14:14, Боряна Павлова
27
Започнах да треперя... 4 дни след взрива Ердоан видя сринатия си дом
Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 1000 души бяха евакуирани след мощния взрив, разтърсил Хитрино на 10 декември.

Семейството на Ердоан е сред тези, чиито домове бяха разрушени от експлозията. Вчера Ердоан е бил допуснат до дома си, за да огледа щетите: "Влязох за 5-10 минути и просто започнах да треперя. Сетих се пак за взрива, просто пак всичко дойде пред очите ми. Каквото можах - взех, и излязох. Стените са паднали, някои мазилки... Вътре беше разрушено, навсякъде парчета от прозорци и от дограми", разказва мъжът пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че ще използва фургона, който държавата осигури, но иска по-бързо да влезе в селото, за да започне да оправя къщата си.

Още по темата

Има и своя версия за случилото се: "Аз си мисля, че бързата скорост, нищо друго - от колко години вече живеем там, никой не е влизал с голяма скорост, защото е опасно и всички железничари го знаят това, населено място е. Никой не си е позволил такава скорост".

Семейството на Ердоан е получило еднократната помощ в размер на 325 лева. Младият мъж твърди, че е благодарен на държавата за помощта, но в същото време гледа скептично на обещанията, че след възстановяването Хитрино ще стане още по-хубаво и от преди.

"Ще видим - повечето хора не вярват на това, защото досега тази държава нищо не е направила. Много лъжи са чували хората, много обещания, които не са изпълнени, и затова повечето хора не вярват", тъжно отсича Ердоан.

17290 гледания   |  Още видео

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
една преди 2 години
Една от ноговия етнос–Емел Етем , лъжеше и обещаваше, а после прибираше парите и хайде в Монако и си построи комплекси, та затова не му се вярва на човека.Нека видим дали ще получат помощ.А , между другото , къде е Емелчето Етемовата?
12
0
 
1
 
! Отговори
Влак преди 2 години
Каква е разликата ,извънградско 100 км.в час и населено място 100 км. в час ? Защо не се е случило преди населено място с висока скорост ? Нещо не се връзва .Ако е карал с висока скорост и рязко забил спирачки има голяма вероятност вагона да излезне от релси ,но всеки машинист го знае какво следва .
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ердоане, това не е Доган, а Бойко. Като каже, ако трябва от Доган ще вземе, но къща ще имаш!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако информацията е на хартиена шайба, разчитането е за секунди. Ако е на флашка, са необходими няколко минути. Струва ми се, че се мъчат да изфабрикуват нещо прикриващо.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес някъде мернах, че един бивш шеф на БДЖ казва, че тахометъра се разчита за 5-10 минути , а тук нито дума вече четвърти ден !!!! Защо ли ????
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да има разследване
Или някой ще си измие ръцете с машинистите
Много прилича на поведението на Кьолнската полиция миналата Нова година
7
0
 
23
 
! Отговори
Шаран БГ преди 2 години
Нищо не разбирам ! Всички железничари знаят, само тези са хванати от гората и са подкарали влак с пълни цистерни със скорост от 100 км/ч.!?!? Хайде де. Те тези машинисти друг път не са карали ни бензин, ни нафта или други опасни товари.Имаме достатъчно много добри български специалисти по ЖП катастрофите. Нека те да се произнесат официално!! А кой иска,нека си търси експерти от чужбина и да им плаща.
6
8
 
0
 
! Отговори
te eba v gazaa преди 2 години
пии един аспирин
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за магистрали пари да за gps - и , не равносметката магистралите струват наколко милярда + наколко курбана превенцията р най добрата защита
4
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитрино вече се поизхаби като тема, защо не вземат да пуснат малко журналистката с бурката да провери дали се спазва законът за забрана на бурките?
3
8
 
80
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Пратете СМС ще ви удържим 20% а остатъка от сумата щи използуваме за ПР акция на ГЕРБ!
2
50
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай стига сте ни занимавали с този конак повече! За Мизия едва отбихте номера, Бисер го забравихте за ден, а с тези потурлии от Хитрино ставаме и лягаме цяла седмица! Зер и главният пожарникар на Републиката (бай Xoй) само там инвестира поривите на сърцето си...
1
4
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да направи дарения да отиде на място и да види каква е обстановката там с очи и лично да помогне с каквото може тези sms с дарения половината отиват за организаторите така че кой както прецени