GSM операторите помогнали за Тодор, но без резултат

Армията и полицията няма да се включат в издирването на мъжа
Обновена: 15 дек 2016 09:56 | 15 дек 2016 09:52,
15
GSM операторите помогнали за Тодор, но без резултат
Снимка: Facebook

Четири отряда на Планинска спасителна служба ще се включват в акцията по спасяването на Тодор Владимиров, който изчезна в Стара планина.

Това заяви пред БНТ дежурният планински спасител Иван Драгостинов. В акцията ще бъдат включени и планински кучета. Хижите в целия район са уведомени, но засега няма обратна връзка.

Иван Драгостинов каза още, че мобилните оператори са се отзовали бързо, но без резултат.

Още по темата

"Той е засечен само от една клетка, което означава, че радиусът е голям и не може да бъде локализиран", каза Драгостинов.

Дежурният спасител призова планинските туристи да избират маршрута си в зависимост от физическата и психическата подготовка.

Армията и полицията няма да се включат в спасителната акция, твърди Нова телевизия.

"Получихме информация, че времето на хижа "Васил Левски" се е влошило. Духа силен вятър и вали сняг. В издирвателните дейности ще се включат спасители от Троян, Карлово, Калофер и национален парк "Централен баблкан". Дали може да излети хеликоптера, трябва да се прецени внимателно. Според мен днес с него няма да може да се свърши никаква работа, защото видимостта в планината е силно намалена. Ще се търси основно в района около хижата", заяви Христо Стаматов, който е началник на Спасителния отряд в Карлово.

"Положението наистина е сериозно. Общината ще помогне с всичко, което е необходимо. Но трябва да се замислим върху личната отговорност, която носи всеки от нас по отношение на своите действия. Надявам се акцията да има положителен резултат", коментира Антон Минев, зам.-кмет на Община Карлово.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
вал преди 7 години
Трябва да знаеш кога да спреш. И аз съм правил зимни изкачвания ,но не сам и когато разбера ,че съм на лимита на силите или не добро здравословно се връщам обратно. Няма смисъл от геройства.Не ,че не съм правил щуротии като по млад, но все пак гледам риска да е премерен.Дано го открият жив и здрав и това да му е "обица на ухото"
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2прекалено много се доверяваш на рекламата.Всяко устройство си има някакви технически възможности, и толкоз. Както и някакви изисквания. Може да си сигурен, че и най-скъпият и точен GPS ще изпищи, че е загубил сигнала ако влезеш и постоиш в стая / сграда, и не се намираш до някой прозорец, да не говорим за пресечен терен, евентуално дървета с натрупал сняг, облачност, валежи...
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се мислеше за камикадзе, с хюдж кок, играч от класа, владее ги нещата, ама май тоя път не...! Ама жив и здрав! Другия път повече да внимава!
10
2
 
16
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
До Дедо ГогоВярно е, същите безразсъдни авантюристи беснеят и по пътищата, но там застрашават и други невинни хора, затова са още по-опасни!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Мтел да му се обядат да му предложат по-изгоден тарифен план
8
2
 
11
 
! Отговори
до darcas преди 7 години
По принцип си прав. Поправи ме ако греша, но тези гривни работят с мобилната мрежа. Ако няма покритие, няма и полза от тях. А на много места в планините е точно така. Иначе няма проблем да те засекат и по телефона.
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давате минуси на гривната ама после чакате армията и 100 мъже от ПСС да ви помагат.А за тях плащаме ние....
6
3
 
39
 
! Отговори
darcas преди 7 години
Трябва всички, които искат да ползват планинските спасителни служби, да са задължени да имат гривна с GPS. Който не иска - да се оправя сам. Ай
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре бе, като сте планинари и екстремни, защо не си купите по една гривна. Толкова по скъпа ли е от живота ви?
4
6
 
41
 
! Отговори
Burgas преди 7 години
Поредния *** дето се прави на планинар и сега държавата трябва да му оправя кашата!Добре,че Б.Б е пред нови избори и ще прати да го търсят.Иначе тоя гамен с маската си е повярвал и ще яде сапа...
3
2
 
39
 
! Отговори
Дедо Бойко преди 7 години
Момчето търсело екстемно преживяване,но май гое намерело!
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така, имаме пресечен терен и една клетка, а някой да е чувал за онези китайски малки и мобилни джаджи, които се правят на базова станция? Дали пък с 3-4 такива сложени на различни места няма да може да се локализира човека?
1
4
 
63
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Всеки ИСТИНСКИ планинар знае, че в планината има един праг, който не трябва да прекрачва ! Това се чувства, не е написано никъде...Но, когато си го мериш с планината, че си много силен - жална ти майка ! Ето резултата, лятото имаше един с велосипед и т. н. Същия тип хора беснеят и по пътищата...