Хората във Ветово се решиха! Събират пари за общинския нет

Заради липсата на връзка общината не издава актове при смърт, брак, раждане
15 дек 2016 11:14,
6
Хората във Ветово се решиха! Събират пари за общинския нет
Снимка: Reuters, архив

Хората от русенския град Ветово се принудиха да започнат сами да събират пари помежду си, за да може местната Община да заплати сметката си за Интернет и отново да бъде включена в световната мрежа. Те сложиха кутия за дарения.

Още по темата

Заради войната между общинските съветници и местната администрация, така и не бе актуализиран бюджетът на годината, пише "24 часа". Така, ако хората искат техните смърти, раждания и бракове да се записват и в националната база данни, те трябва отново да се включат към Интернет.

Проблемът е особено голям за тези, които са загубили близък човек, но не могат да си извадят документ за наследници, без това да е записано там, твърди шефката на ГРАО във Ветово Милена Михнева. Заради проблема тя просто е принудена да отказва на хората искания документ.

През последните седмици, световната мрежа бе недостъпна за служителите заради липсата на пари в бюджета на Община Ветово. Докато се точат споровете и общинарите от ГЕРБ И ДПС обясняват един на друг кой е прав, хората страдат.

Затова гражданите се събрали на събрание и решили да сложат кутия за дарения, в която да се пускат пари. С акцията по набиране на средства ще бъде платен интернета на Община Ветово и ще може да работи спокойно с гражданите, както и да приключи успешно финансовата година.

Очаква се в края на работния ден кутията да бъде отворена в присъствието на комисия, парите преброени, описани с протокол и дарени на Общината за да си плати интернета. Тепърва предстои и дело в Административния съд на Русе.

До куриозната и доста неудобна за хората ситуация се стигна, след като Общинският съвет на Ветово не гласува бюджета на градската управа за 2016 г. Така тя остана без пари и няма възможност да покрива разходите си, за което алармираше и кметът Георги Георгиев. Наложи се Община Ветово да уволни и 17 наети безработни, а в най-скоро време се очаква кметството да остане и без ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: общинаинтернетВетово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да напишете една нормална НОВИНА и да кажете ясно от кои партии, кои хора и на КОИ позиции са замесени, а не дипломатщини от рода на "общинските съветници" и "местната администрация"! 30 знака и ще ви останат!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 % от общините в България са на ръба на фалита
2
0
 
6
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А дали са се разбрали общинарите за заплащането на присъствието на сесиите!!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определението за революционна обстановка:"Отгоре не могат, отдолу на искат!"