Тодор във Facebook: Не е ли екстремно в планината, не е интересно!

Мъжът изкарал преди време в района 10 дни на палатка
15 дек 2016 09:00,
63
Тодор във Facebook: Не е ли екстремно в планината, не е интересно!
Тодор. Снимка: Facebook

При минус 10 градуса, силен вятър и започващ снеговалеж се подновява търсенето на изчезналия в Стара планина Тодор Владимиров. Армията и полицията ще се включат в издирването.

За последно мъжът е се обадил от района под Жълтец на приятел. Ако условията позволят, в търсенето ще участва и хеликоптер.

Още по темата
Във Facebook Тодор преди време е написал, че ако в планината няма екстремно преживяване, не е интересно. Пада си по такива преживявания, но е изключително разумен и опитен в планината човек. Миналата година изкара в района 10 дни на палатка, разказа негов приятел по Нова телевизия. 

39-годишният мъж от Русе се е изгубил в Стара планина и с него няма връзка от понеделник сутринта. Последно Тодор Владимиров е бил в района над хижа "Васил Левски". Преспал е в палатка и е тръгнал към връх Ботев. Сигналът към ПСС за изчезването му е подаден във вторник в 14 и 10 часа от близките. До момента по издирването на мъжа работеше само отряд от Карлово.

Според Сашо Попов, председател на туристическо дружество "Приста" - Русе, Тодор има над 50% шансове за оцеляване, тъй като е опитен, има палатка, спален чувал и храна.

При извънреден случай, обаче, навехване на крак, счупване или падане от височина шансовете намаляват, каза още Попов. По думите му слизането от билото на Стара планина в лошо време отнема 2-3 дни. "Т.е поне три дни е логично да се мисли, че той е успял да се скрие, да опъне палатката, да слезе до гората", каза Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
8
 
! Отговори
един там преди 7 години
Не виждам, за какво го хранят толкова.. Човекът се кефи на планината. Подготвил се е и е излязъл ... Някой го е стегнала шапката и е вдигнал ПСС на крак.. Тази недомислица е за коментари.. Но човекът нито е подалнсигнал за бедствие, нито е тъесил помощ.. Просто е трябвало да детайлизира пред близките си, това което е намислил... Уважение за спасителите и всички, които санго търсили...
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не всичко е пари, приятели!Ако не бяхме мобилни нямаше да ви е невъзможно да си представите, че 3 дни не сте говорили с някого. Вярно, че в планината има големи опасности, но явно този човек е опитен и е трябвало да му се има повече доверие. Но в днешно време всички са изнервени и при най-малкия проблем изпадат в паника. Това е мое мнение, всеки има право на такова. Виждам, че е различно от масовото, както поведението на Тодор е различно от масовото, явно за това го разбирам.Лека вечер!
38
1
 
2
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Екстремно си го е натресъл,по екстремно от това здраве му кажи Тошко
37
0
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
С Балкана шега не бива.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питате ли се, как партизаните са оцелявали цяла зима в планината. Този да не е решил да става шумкар, от къде този мерак за горите? Вероятно си е изкопал землянка, но мандри няма вече в гората, поне ятак да си е уредил, иначе много екстремно ще му стане.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези предавания по "Дискавъри" - "Оцеляване на предела", макар и интересни, явно хуптун ся побъркали хората. Е, на този определено му е много интересно ако е жив още.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще плати за масрафа на цялата операция накрая?Подготвен човек може да изкара и до пролетта в планината.
33
2
 
17
 
! Отговори
wer преди 7 години
80% от загиналите в българските планини са загинали поради липса на връзка. Това се получава, защото ходят в планината със смартфони за гъзария и на втория ден вече нямат бятерия. Ако си вземат една Нокия от 40 лв, ще имат една седмица връзка и бързо ще ги намерят.
32
2
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
остяавете го за там, археолозите след 100 години ще му се радват
31
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива не ги разбирам. Разбирам да идеш да видиш природа, но да тръгнеш декември месец на преход в планината САМ... глупава работа. За мен тези хора избиват някакъв комплекс - доказват се пред някого или пред себе си.И сега какво, намерил ли е достатъчно "екстремно" преживяване?
30
4
 
18
 
! Отговори
az sam преди 7 години
Каквото е търсел, го е намерил.
29
8
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Ще го намерят, като снега се стопи. Весела Коледа, Нова Година и да е жив и здрав! Приятно дзиндзикане, любителю *** силни усещания!
28
1
 
38
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Що за глупост е да ходиш сам.. Искаш екстремно, няма проблем, ама не ходи сам.
27
9
 
37
 
! Отговори
777 преди 7 години
ДА! И СЕГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЗА НА ТОДОР БОЛНИТЕ ФАНТАЗИИ В ПЛАНИНАТА!
26
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип, добре го е казал човека. И аз така мисля. Дано го намерят жив и здрав. Преди време навехнах глезен на разходка в гората. Бях сам и изплашен. Пълзял съм двеста метра с заровени в пръста ръце за да се добера до асфал. Но тук говорим за зима, планина, огромна дистанция и липса на комуникация. Бог да е с този човек.
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САМО Бай Жуй може да го намери ! Той гради села сам , строи магистрали собственоръчно , въобще е суперчовек.Просто Го помолете.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Манолскии това какво те притеснява?? нали са доброволци, не са ги насилили да обикалят
23
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20има много такива устройства, например часовници със соларни батерии и GPS.Едва ли е изгубил ориентация и не е оборудван подходящо, дано го открият жива за хейтърите, как да обясниш какво е живота на човек за когото постижение е да се докопа до биричка, цигарка и още нещо
22
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го намерят жив/дано/ да му фактурират всички разходи по издирвателната дейност.
21
4
 
59
 
! Отговори
българка преди 7 години
Мъжете в днешно време в така наречените цивилизовани държави/към която и България се е причислила/ няма за какво да си изразходват енергията. Едно време мъжете са работили физически труд, ходили са на война. Сега им остава фитнес залата и ей такива самоубийствени походи, скачане с бънджи...Това е мъж в разцвета на силите си, пращи от енергия и се чуди какво да я прави. Сигурно и жена и деца няма, няма да кого да мисли и да се грижи.Какво друго му остава - да хване гората, докато тя не го хване.