Тодор във Facebook: Не е ли екстремно в планината, не е интересно!

Мъжът изкарал преди време в района 10 дни на палатка
15 дек 2016 09:00,
63
Тодор във Facebook: Не е ли екстремно в планината, не е интересно!
Тодор. Снимка: Facebook

При минус 10 градуса, силен вятър и започващ снеговалеж се подновява търсенето на изчезналия в Стара планина Тодор Владимиров. Армията и полицията ще се включат в издирването.

За последно мъжът е се обадил от района под Жълтец на приятел. Ако условията позволят, в търсенето ще участва и хеликоптер.

Още по темата
Във Facebook Тодор преди време е написал, че ако в планината няма екстремно преживяване, не е интересно. Пада си по такива преживявания, но е изключително разумен и опитен в планината човек. Миналата година изкара в района 10 дни на палатка, разказа негов приятел по Нова телевизия. 

39-годишният мъж от Русе се е изгубил в Стара планина и с него няма връзка от понеделник сутринта. Последно Тодор Владимиров е бил в района над хижа "Васил Левски". Преспал е в палатка и е тръгнал към връх Ботев. Сигналът към ПСС за изчезването му е подаден във вторник в 14 и 10 часа от близките. До момента по издирването на мъжа работеше само отряд от Карлово.

Според Сашо Попов, председател на туристическо дружество "Приста" - Русе, Тодор има над 50% шансове за оцеляване, тъй като е опитен, има палатка, спален чувал и храна.

При извънреден случай, обаче, навехване на крак, счупване или падане от височина шансовете намаляват, каза още Попов. По думите му слизането от билото на Стара планина в лошо време отнема 2-3 дни. "Т.е поне три дни е логично да се мисли, че той е успял да се скрие, да опъне палатката, да слезе до гората", каза Попов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
44
 
! Отговори
Бай ... преди 7 години
Оставете човека на мира, търси ексремното, защо го безпокоите? Решил е вълци да го ядат, кой ви дава право да го лишите от това удоволствие!? Затова сме най смотаната държава, вместо да се хвърлят средства, труд и време за нещо полезно за общото благо на народа, трябва да се занимаваме с авантюристи. Ако за всеки ненормален, хвърляме държавен ресурс, скоро няма да останат нормални хора в България. Няма ли най после да се въведе ред в тази скапана държава? До кога така?
19
6
 
19
 
! Отговори
Разбира се преди 7 години
Кое изобщо е по-интересно от това да умреш, защото си пределно *** и си вЕрваш до безумие? Колкото и да го търсят, естествения отбор вече го е намерил и приютил в своите винаги гладни за самоубийци обятия.
18
6
 
37
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
От 01.09. до 31.03. задължително избирам най-дълбокия подмол и най-дълбоката тиня, така че и за Никулден да не могат да ме хванат - на топло, на уютно - да ми е кеф. Кой иска,да ходи и на Мусала да спи в палатка по това време!! А пък който ходи да го търси - ум няма за две пари !! Че търси на връх Ботев , по Коледа ,в Балкана , майната си??? Защо по това време по чукарите не ходят хора, които постоянно живеят в планината? Обичат я ---- и я уважават !!!
17
6
 
62
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
За съжаление навсякъде се напълни с ***.. да, от тая снимка лъха изключителен разум.. и опит!
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От недисциплиниранотост,курназлък,фукария и простотия сме като в Сирия!Не закони,законища да направим,няма кой да ги спазва!Вярно,че първите от предците ни са се наричали онугондури!
15
4
 
45
 
! Отговори
стефчо преди 7 години
Будала човек и вързано куче го хапе!
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво казват мобилните оператори? Или пак ще се изкажат на първа пролет?Някой знае ли за малко GPS тракинг устройство с възможност за работа в екстремни условия и голяма батерия?
13
5
 
45
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тоше, дано сега ти е достатъчно интересно, брат.И дано имаш планинарска застраховка, щото на мене не ми се плаща за комплексите ти.
12
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО КОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ДАВА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА НЕКВИ ПИШЛЕ*МЕТА В ПЛАНИНАТА ?!?!?!?!
11
1
 
35
 
! Отговори
клоуни преди 7 години
Да, Да, а после ние /данъкоплатците/ ще ви плащаме екстремизма - по 400 човека да ви търсят!
10
1
 
41
 
! Отговори
boxer преди 7 години
Ще се потроши сума ти държавна пара, за това някой да доказва на себе си, че е голям мъжкар. Явно комплексите много силно доминират в психиката на някои хора. Докажи себе си, като състрадателен и милосърден човек и живее с болките на хората, като искаш екстремни емоции!
9
2
 
27
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ако не се е претрепал в някоя пропаст (там не е като да няма), със спален чувал и палатка се оживява, не е като велосипедно клинче
8
1
 
33
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Като иска да му е екстремно-нека си задели пари за застраховка или лични в сметка за спасяване.Сега трябва бюджетът да поеме целия масраф.Разбира се,не може да бъде оставен,ще се търси,човешко е.Ама трябва да се помисли за организацията на тия неща.
7
5
 
33
 
! Отговори
Е, И преди 7 години
Заради такива дето са ГОЛЕМИ ПЛАНИНАРИ се хвърлят само средства . Безотговорност е точната дума мисля. Както и да го намерят трябва да се вземат изразходваните средства от близките му.
6
7
 
38
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Кво ме интересува тоя? Да не съм го пращал аз там? Ся всички вдигнати на крак и го търсят. Майкa си търси по чукарите. Да се оправя и толкова. Впрочем няма какво да го търсите, вълците отдавна са го изяли. Преустановете търсенето. Ако е жив, да се оправя сам и да се прибира. Нали искал да е екстремно - ето му екстремно. Да се спасява сам, не съм го пращал аз по чукарите.
5
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте плюли бе ! Ако беше ваш родсвеник? Нека го открият и спасят, пък то плащането си му е в кърпа вързано! Поне ще си размърдат зад.ниците службите....една платенена тренировка!
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко ли са проблемите в държавата та ни занимавате с разни безмозъчни индивиди.
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чистокръвен ***. Наградите Дарвин ето на такива ги раздават и на тези , които си губят времето да ги търсят.
2
5
 
26
 
! Отговори
снимка преди 7 години
Фактът, че се фотографира и публикува ТАЗИ снимка с череп( да плаши??)показва, че не е положителен човек.Сам призовава смъртта.Дори и да оцелее този път.
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като го намерят, да си плати екстремните разходи, които ще направи държавата.А ако някой от близките ви изчезне, звънете директно на Спайдърмен. Той ще прати армията да го търси.