Защитници на ромите в Гърмен: Те имат нужда от подкрепа!

А жителите на селото протестират заради болни от хепатит ромчета
15 дек 2016 09:22,
56
Защитници на ромите в Гърмен: Те имат нужда от подкрепа!
Илия Илиев, ДРОМ, Снимка: Кадър "Нова тв"

Депутатът от ДПС и председател на партия ДРОМ Илия Илиев организира контрапротест в Гърмен. Повод бе протестът на родители, които излязоха на улицата от страх да не бъдат заразени децата им с хепатит.

Към момента 27 деца от ромския квартал на Гърмен са заболели от хепатит А. Родителите протестират, тъй като в района има само едно училище и една детска градина за всички деца. Също така хората в Гърмен са против незаконните къщи в ромската махала.

Още по темата

В селото обаче възникна напрежение между представителите на ДРОМ и местните хора.

"Група хора се опитват да изплашат ромската общност и да правят изказвания, че къщите им трябва да бъдат съборени. Тези хора са наплашени, не смеят да отидат дори до центъра на града. Това за една европейска държава не е нормално. Считаме, че ромите имат нужда от подкрепа и сме тук, за да им покажем, че не са сами", заяви пред Нова тв Илия Илиев.

"Искаме законността да възтържествува и хората да не бъдат плашени", продължи той.

Думите му предизвикаха бурни реакции от страна на жителите на Гърмен. Според тях представителите на ДРОМ насаждат умишлено омраза сред населението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бандита с бентлито защо не е в затвора?
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще ги подкрепя Ромовете от Гърмен. В нас имам два сапа взимам единия, втория ще го дам на всеки, който желае да ги подкрепи. Давам го безвъзмездно! От какво количество подкрепа имат нужда?
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
имат нужда от кастрация и концлагер, където да ги карат да работят и да се къпят
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този презерватив вместо да е в затвора се опитва да прави бунтове. Е това наистина го има само в България.
23
1
 
33
 
! Отговори
друго мнение преди 7 години
Ей заради такива като този на снимката се случват неща като това в метрото на Берлин. Заради такива к***ути, както каза човекът в ефир, ромите се чувстват безнаказани, където и да отидат, каквото и да правят.
22
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този мазен престъпник на снимката, дето бил бизнесмен и депутатин, защо още е на свобода? Всички знаем какви ги върши тоя само цацата не знае!!!
21
2
 
36
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Човекът от Гърмен нарече в ефир представителя на дром "к.**.у.т".Това е една от най-точните прказки, които съм чувал в последните няколко години по телевизията.Браво! Стига с тези заобиколки. Нека казваме истината в очите. Писна ни от псевдо демокрация.
20
1
 
45
 
! Отговори
От каква подкрепа? преди 7 години
Някой да ходи след тях и да им мие ръцете ли?Този навик се усвоява в предучилищна възраст.Когато вече сме навършили 3 годинки, нашите родители са успели да ни втълпят, че след като излезе от тоалетната, след като се прибере у дома и преди да седне на масата, човек си мие ръцете!С този вече изграден навик ни пращат на детска градина, а там учителките имат задължението да подсещат онези дечица, които не са усвоили добре у дома хигиенни навици.А ромчето в детската градина, първо го учат да говори
19
1
 
49
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Абе на мен терасата не ми дават да си боядисам ,че се различавала от останалите,ташунковците строят където им падне и да ги защитаваме ! И кой ги защитава? Оня на когото Цацаров иска имунитета за КРАЖБИ!!!
18
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не било нормално за една европейска страна. Нормално ли е за една европейска страна да развъжда безконтролно едно първобитно племе, да живеят на гърба на другите хора?? Нормално ли е да им позволяват да живеят нелегално,да крадът ток и вода и да тормозят непрестанно хората по селата?? Да, за вас е нормално,защото ги развъждате за гласове по изборите. Станахте вече банални с човешките права. Къде са правата на хората тормозени от тях??? А? Тези хора кой хелзински комитет ще ги пази?
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
законите са еднакви за всички, ако са си построили къщите законно- няма от какво да се страхуват.
16
1
 
61
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
Та, аз цял живот ги подкрелям - с данъците, които ми удържат от заплатата, със здравните и пенсионните си осигуровки, с търпението си...Плащам им паразитния начин на вегетиране,техните и на децата им ТЕЛК-ове, плащам на социалните домове, където ги изоставят някои. Не мислите ли, че тия, дето се нуждаели от подкрепата ни, всъщност, са един голям цирей върху тялото ни - гноен и размножаващ се...?
15
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закона трябва да се спазва от всички. Щом къщите са незаконни, те трябва да бъдат пермахнати, както закона го изисква.
14
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са наплашени, спекулират с етноса си. Депутатът от ДПС Илия Илиев и проектите, чиито финанси щедро позват, да научат тези хора на хигиена, спазване на правилата в обществото и, че освен права имат и задължения.
13
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си ги вземе в къщи този защитник. Всеки човек трябва да спазва законите на страната. Стига с тези защити, че вече взеха да посрамват България по цял свят. В личната карта на всеки трябва да пише българин от какъв произход е, както е в най-демократичната страна. Да може всеки да е отговорен.
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора оспокоите се изборите са чак март. вчера беше боико неска друк ***.н. сега идват празници на никой не му пука за предизборните ви кампании
11
1
 
47
 
! Отговори
Въпрос на редакция преди 7 години
"Хората в Гърмен са против незаконните къщи, които трябва да бъдат съборени. Това е нормално за всяка една европейска държава.Искаме законността да възтържествува и хората да не бъдат плашени от закононарушителите."
10
1
 
63
 
! Отговори
Дедо Бойко преди 7 години
Тоя депутат си защитава електората.Пасмина от *** консуматори само за помощи питат!
9
2
 
37
 
! Отговори
Крематориум преди 7 години
Дайте да ги подкрепим по пътя към пещите .И след това крепко да им помогнем да влязат вътре.И накрая да пресметнем количеството полезна енергия отделено при изгарянето.Ето това е истинска помощ.
8
1
 
63
 
! Отговори
dami преди 7 години
Пишете коректно .Тъпия депутат каза няколко пъти /страхувани/, а не наплашени.Сигурно тоя депутат и авторката на публикацията имат големи проблеми с първо ниво на PISA.