Бум на хепатит в Пещера, хлорират водата

Мярката ще продължи до отшумяване на заболяването
20 дек 2016 11:14, Красимир Ангелов
4
Бум на хепатит в Пещера, хлорират водата
Снимка: Булфото

Зачестили случаи на хепатит А наложиха увеличено хлорирането на питейната вода в Пещера, съобщиха от общинското ВиК дружество – "ВКС".

Мярката ще продължи до отшумяване на заболяването. От дружеството поясняват, че миризмата на хлор не бива да притеснява гражданите и ако те оставят водата за известно време, хлорът ще се изпари.

Друга възможност за неутрализиране на миризмата е преваряване на водата.

Въпреки увеличеното хлориране, водата е годна за консумация, категорични са от дружеството. Обеззаразяването се следи редовно, изпращат се проби и в Регионалната здравна инспекция в Пазарджик.

До момента няма регистрирани отклонения в качествата на питейната вода, хлорирането се прави с цел превенция, уточняват още от "ВКС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
В края на 19-и век преди 7 години
Иречек пише, че в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства.В годините на моето детство през т. нар. зрял социализъм, лятно време гостувах на моите роднини там. Ромските МАХАЛИ вече бяха две, оформени по религиозна принадлежност - ромите мюсюлмани ги наричаха "турски ци/ани, а ромите-християни биваха назовавани "български ци/ани". Всички работеха, но и проблеми създаваха. Доста момичета, щом навършат 12 г. заживяваха с мъж.После продължиха да прииждат роми и от другаде. Вече не знам колко са.