Преди празниците – проверки на дискотеки и църкви

Пожарникари ще посрещнат Нова година на площадите в София и Варна
Обновена: 21 дек 2016 20:12 | 21 дек 2016 19:38, Камелия Цветанова
2
Преди празниците – проверки на дискотеки и църкви
Снимка: Булфото, архив

Пожарни екипи ще дежурят на площада в новогодишната вечер в София и Варна, където по традиция се събират хиляди хора, за да посрещнат заедно 1 януари.

По разпореждане на ръководството на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", служителите в София и в областите са проверили общо 1822 ресторанти, дискотеки, туристически обекти и църкви, в които ще има масово честване на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Приоритетно пожарникарите са проверявали създадената организация за безопасност и условията за евакуация и гасене в случай на пожар, уточниха от МВР.

Особено внимание е обърнато на изправността на електрическите инсталации и съоръжения, както и на наличието и изправността на пожарогасителите.

По места са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на противопожарните правила и норми.

В проверените обекти са констатирани 819 нарушения на изискванията за пожарна безопасност.

За отстраняването им са връчени 366 писмени разпореждания и 12 протокола за резултатите от извършена комплексна проверка.

Съставени са 42 акта за установяване на административно нарушение и шест констативни акта за установяване на нарушения на правилата и нормите за пожарната безопасност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проверете дали в тях не се крият червени мракобеси и непристойни мутри (пардон- леви паркизани).