След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват

Приближените на проповедника писали във Facebook, че щяло стане нещо страшно
Обновена: 21 дек 2016 12:22 | 21 дек 2016 09:07,
297
След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват
Снимка: Facebook

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Още по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом сте такива големи патриоти, арийци, потомци на хитлер, що не вземете да се гръмнете, както е направил той? За един приятел питам...
122
9
 
6
 
! Отговори
Дойче Веле преди 7 години
Това са българи.
121
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАНС спинка сладко. Не им пречете.
120
1
 
18
 
! Отговори
Zagorchev преди 7 години
А аз предлагам-тез мазни СВИ.НИ да бъдат подготвени за КОЛЕда. Който има желание да запраси, да заповяда в Пазарджик. Като гледам кви са мазни и тлъсти, ще се дере сланина-няма значение,че после ще бъде дадена на истинските сви.ни в ***, важно е да се действа!! Щото се забравя какво е туй дране на мазни сВИ.НИ!!
119
1
 
15
 
! Отговори
fn преди 7 години
Предлагам тези пра.сета грозни да бъдат издирени и след това наказани, като бъдат принесени в жертва за омилостивяване на бог Тангра! За целта призовавам всички, които могат да помогнат в издирването им да се включат!! Ако службите не вземат на сериозно подобно нещо-значи живеем в ненормална държава!! Алооо ДАНС, издишате!! Ако вие не ги намерите, друг ще ги намери и ще ви свърши работата!
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роден съм на 20ти април , не мога да гледам дори боите и арабите ... случаенос , не мислЪ
117
1
 
24
 
! Отговори
Жожо преди 7 години
Трепане и плитко заравяне да ги ядат чакалити . *** чернии...
116
1
 
25
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
За тия софри пари трябват.Предлагам на представителите на тая етно група веднага да се увеличат социалните помощи...Пък и по външния им вид личи ,че здравата гладуват.....и не забравяйте,че те имат правото да не работят...
115
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще стане страшно , прави са ... ще нахлуем ние от Християнска Държава в боядисаните махали и с ак 47 и ще ги правим на салата ...
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИзвънземенИма свинско в турция на черно се продава. Лично познавам турци който обичат и ядът свинско.
113
1
 
20
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Интересно ми е - Дали в Турция колят прасета за Коледа, м?
112
0
 
39
 
! Отговори
предложение преди 7 години
трябва да се качи на сайта на ИД за да видят там как българските джихадисти ядат свинско и пият алкохол.Те ще ги наградят справедливо....не като българския съд дето пусна днес и Христо Бисеров..
111
0
 
30
 
! Отговори
цигански зурли преди 7 години
абе тия джихадисти ядат повече свинско и от нас
110
0
 
21
 
! Отговори
Диана преди 7 години
Щом са толкова щастливи - няма ли камион в пазарджик излязъл от употреба - пуснете го през тях и после пак да се радват.
109
0
 
30
 
! Отговори
кучкар преди 7 години
Не са виновни маймуните за своето поведение, виновни са хората за тяхното.
108
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снимката от "Сфермата" ли е? С толкова много алкохол и свинско...
107
1
 
14
 
! Отговори
bg преди 7 години
кви джихадисти кви 5 лева, танцуват хоро с бутилка ракия на масата
106
0
 
39
 
! Отговори
реалист преди 7 години
В една нормална държава тези същества отиваха в затвора веднага
105
0
 
18
 
! Отговори
художника преди 7 години
Споко, бай ман-го е много ербап на масата, ама като дойде време да се гръмнат някъде ще се покрият като мишки. Всичкия им бабаитлък е само заради парите и манджата.
104
1
 
13
 
! Отговори
ПАТРИОТА преди 7 години
БОЯТ НАСТАВА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ -ЕТО ГИ БЛИЗО НАШТЕ ДУШМАНИ.ДЪРЗОСТ ДРУЖИНА ВЯРНА, СГОВОРНА -НИЙ НЕ СМЕ ВЕКЕ РАЯ ПОКОРНА.БИЙТЕ, БРАТЯ, БОГ Е С НАС, ВРАЖА ПОРОДА -БОЙ ЗА ЧЕСТ И СВОБОДА, ЗА МИЛА РОДА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.О, МАЙКО МОЯ, РОДИНО МИЛА,ЗЕМЯ СИ КРАСНА, РАЙСКА ГРАДИНА.