След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват

Приближените на проповедника писали във Facebook, че щяло стане нещо страшно
Обновена: 21 дек 2016 12:22 | 21 дек 2016 09:07,
297
След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват
Снимка: Facebook

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Още по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
2
 
12
 
! Отговори
Манго преди 7 години
Поредната глупава статия-тия нерези спокойно могат да празнуват и раждане на некое *** примерно...
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом са взели вече да се накапват е ясно какви джихадисти са :) Сигурно слушат "Трепни"...
101
0
 
7
 
! Отговори
Merkel преди 7 години
Tezi pedali triabva li4no xorata da se zaemat sas tiax i sa martvi vsi4kite za nula vreme nito djixadisti 6te ima v Balgaria nitio imigranti no tova ne moje da stane za6toto li4no imat oxrana ot poliziata v ziala Evropa i ako az tragna sre6to tiax men vinoven 6te me napraviat za tova ako imam podkrepa ot na6eto xristiansko naselenie edin niama da ostane v Evropa isliamist i musolmanin
100
0
 
27
 
! Отговори
Българин християнин преди 7 години
Пълна забрана на бурката! България е християнска страна! Който иска да живее в християнска страна трябва да спазва християнските закони.
99
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Както вече писах веднъж, тази статия е една провокация към търпимостта на посетителите на сайта. Ако някой трябва да се занимава с тези на снимката, това са службите за сигурност. Представете си, че се намери някой, който да вземе един автомат "Калашников" и да отиде да ги изпозастреля. Какво ще пише тогава "По публикацията работи: Мария Нестерова". Още една новина, за която да напише статийка?
98
1
 
13
 
! Отговори
пфу преди 7 години
каква ислямска държава бе? накрая тоя мангол нали го пуснаха.ей ся си им трайте изстъпленията.Благодарение на тиквата ве4е почти няма държава
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е как ще коментират тази информация нашите псевдо демократи и антибългарските НПО. За тях дори нашия калпав закон за борба с тероризма нарушавал основни човешки права. Убеден съм,че ако нещата продължат така в скоро време този хилав закон ще бъде ужесточен.
96
0
 
7
 
! Отговори
без преди 7 години
Ами няма ли местенце в панделата за тези юнаци? Има и друг вариант, който е още по-евтин за данъкоплатеца. Не мисля, че някой ще има нещо против.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гонете ги всички гета явно сред не са дошли да работят а да простеят щом е така спец частите да ги изритат по тихата част не сме длъжни да ги търпим
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прочетете, ако ви остане някой път време, разказчето на Орлин Василев - "Страх-страшилище". Ей за тези на снимката е писано.
93
0
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен94За жалост, до там сме докарнани, че след време тия или децата им, ще са началници и ще определят дневния ти ред, ако все още не е станала гражданска война, което въобще не ми се вярва, при тоя *** народ, или не си емигрирал.
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От. Сига. Нин джихадис не става.... Тия просто им източват социала хахаха
91
6
 
15
 
! Отговори
ганчо преди 7 години
За всичко това е виновно правителството на Б. Борисов. То ги толерира. Ако беше по времето на Тодор Живков отдавна тези щяха да чукат камъни в Белене и щяха много бързо да забравят даже къде живеят камо ли вероизповеданието си. Такива трябва да се изселват в Пакистан че да ги видя.
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом вместо полиция и прокуратура да се самосезират и да ги арестуват тези неща от снимката, "медиите" споделят с нас радостта им, смятайте на какво място живеем...
89
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това стана страшно....сакън, ако седнеш да празнуваш и вземеш да си качиш снимката в сураттефтера. Сега тия какво са виновни, че им приписват такива неща? Вие умишлено не сте сложили снимка на нероми,)) защото не знае дали няма да ви осъдят за клевета или нещо другоD
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На третия доста му е накапана блузата със свинска мас.
87
0
 
2
 
! Отговори
до исмаилка преди 7 години
такива като теб
86
3
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Интересно, ревете срещу Путин и Русия, но тайно одобрявате методите, с които там се справят с такива? Дали ако и тук действаха така, щяхте да ревете, че е нехуманно, антиевропейско дасе разстрелват на място, на местопрестъплението, или да чукат камони в Ловеч или скравена, за разпространение на радикална религия?Или безучастно щяхте да седите и гледате, как опипват някъде жените и дъщерите ви, а властта се прави чене знае и гледа в страни?Онзи, от метрото, е от тия празнуващите...
85
6
 
5
 
! Отговори
до 109 Исмаил преди 7 години
Тези на снимката не са мюсюлмани и вдигат врява с тях да петнят нашата религия....Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил своя трон на наследника си Исус. А Исус яздил магаре :) Де и поповете по света да яздят магарета вместо скъпи лимозини. :)
84
0
 
0
 
! Отговори
KeБаб Ремувър преди 7 години
До .тоя кръст да не са го крали на пъстрина та подобни *** да го целуват? дайте ги на швабите, те ще ги оправят