След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват

Приближените на проповедника писали във Facebook, че щяло стане нещо страшно
Обновена: 21 дек 2016 12:22 | 21 дек 2016 09:07,
297
След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват
Снимка: Facebook

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Още по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
Петър Петров преди 7 години
На такива *** едно време (не много отдавна) хайдутите са им режели ушите, биели са ги с пръчка и са ги наритвали надолу, за по-бързо, през някой дол.
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре да им пратят малко руски нинджи от тия дето са в Сирия.Те българските служби и политици освен за долнопробни пиари и да бият бабички и студенти за друго не стават.
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 209Ние нали затова предложихме преди 2-3 месеца, някоя нудистка организация да започне да им дава повече пари, отколкото им дават от емирствата, за да се правят на мюсюлмани и да носят бурки?Ако в момента не може да се намери такава организация, която да разполага с толкова пари и да е съгласна да ги дава, тогава защо пък да не се регистрира ново нуди-сдружение и да се намерят среди, които да го финансират? Не е невъзможно.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са комплексари търсещи внимание.
179
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са по големи отreпки и от ислямистите. Надявам се този материал да стигне до западните медии да видят с какво си имар работа в бг
178
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 209 - именно затова са опасни. Нямат скрупули, нямат идеология, нямат нищо. Следват парите и жаждата за власт над по-слаби. Същото е и с откачалките от ИД - комплексарчета, които убиват хора на воля и се чувстват велики.
177
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви джихадисти ? Долни ***, ако им дадеш някой лев утре ще станат нацисти.Нямат идеали таз пасмина дона.
176
1
 
9
 
! Отговори
Розко преди 7 години
Смотани ***,ко подкрепяте бре,*** такива, дано и вас да ви блъснат с камион за да видите,ако не аз с коледа ще ви пребия...
175
2
 
40
 
! Отговори
Повтарям преди 7 години
Предложих и снощи.Да се изчисли какви пари е дала хазната, докато тези нещастници са били отглеждани - платеното майчинство на родителките им, детските надбавки и другите бонуси, дадени за тях докато станат пълнолетни. А също и какво е взето от джоба на българските данъкоплатци за децата на тези "празнуващи".После да върнат всички тези пари заедно с лихвите. След това - отнемане на българското гражданство и в срок от 24 часа да напуснат страната ни!
174
1
 
12
 
! Отговори
Това са преди 7 години
*** !
173
1
 
4
 
! Отговори
Това са преди 7 години
*** !
172
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са ислямисти, а объркани хора. Жалко, че няма как за няколко дни в някое мазе "службите" да приложат малко "физическо възпитание" на голо, че да внесат яснота в разбиранията им.
171
0
 
13
 
! Отговори
#cerablus преди 7 години
ха ха ха ислямисти били... а това кафявото шише долу в ляво кво е... сигурно лимонадено
170
0
 
16
 
! Отговори
хм преди 7 години
така става като родната полиция ката ден стачкува за пари и няма кой да й свърши работата да омете тия *** там където име мястото в панделата !
169
25
 
5
 
! Отговори
недоброжелюбен преди 7 години
Щом толкова харесвате хитлер, драги ми арийчета, влезте в някоя шахта или подлез, пуснете си едно куршумче и ще се озовете при него на мига. Без вас българия ще бъде едно много по-нормално и спокойно място.
168
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските политици прекалено дълго разчитаха на "" мъдростта на българския народ "", която започва да се изчерпва струва ми се.
167
10
 
5
 
! Отговори
внимателен преди 7 години
много лесно се манипулирате.погледнете внимателно снимката, къде е "пръста", надписа на фанелката на единия празнуващ "джихадист" и най вече какво има на масата на тези "радикални ислямисти".Не вярвайте на всичко написано.
166
3
 
45
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
По времето на Тошето щяха да нахлуят Вътрешни войски и щяха да напоят полицейските си палки с кръвта на тия.
165
0
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Ислямистки клетки никнат под носа на управляващи и правосъдие, които са се вторачили единствено в личните си нитереси и далавери. После ще броят трупове, и ще поднасят лицемерни съболезнования, за които това е "свършената работа"!
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NEKA VE TIAHNITE BRATIA OT PA I PB V GERMANIA NE IM DAVAT APARTAMENTI ZA OGROMNITE IM FAMILII A ZELI KASHI KATO NA ZIG..KOITO BLASNA UKRAINKATA V BERLINSKOTO METRO ZA ZAPADA BALGARITE SA IM VRAGOVE I VSICHKI ISTOCHNO EVROPEIZI A NE AFRIKANZI I AZIATZI ILI ISLIAMISTI TOVA E SOROS SHASHO LEKUVA AMA NIAMA KOI DA GO ZASNEME