Два кораба заседнаха в плитчини край Белене

Корабоплаването по Дунав е затруднено заради ниско ниво
29 дек 2016 15:20, Красимир Ангелов
2
Два кораба заседнаха в плитчини край Белене
Снимка: Булфото, архив

Два кораба са заседнали тази сутрин край Белене, а корабоплаването по река Дунав в българския участък е силно затруднено заради ниско водно ниво, съобщиха от дирекция "Речен надзор-Русе" към агенцията "Морска администрация".

Заседналите плавателни съдове са под германско знаме, като на място в момента е румънски кораб, който им помага да се изместят от плитчините. В участъка газенето е ограничено до 2,10 метра.

От "Речен надзор-Русе" призовават капитаните и корабособствениците да се съобразяват с обстановката. Прагове са се образували и в района на остров Вардим, Батин, около устието на река Янтра, под остров Милка и край Попина, съобщава БТА.

Нивото на Дунав при Русе днес е 99 см спрямо условната кота "нула". Прогнозата за следващите два дни е то да спадне с още 24 сантиметра.

Директорът на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав Павлин Цонев обясни, че скоро не се очаква повишаване на нивото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като си вършат формалко работа. Служителите отговарящи за почистването и поддържането на корабалаването. АКО ИМ СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА СА ОТЧЕЛИ ТОНОВЕ ПЯСЪК СА ИЗКАРАОИ ОТ ДЪНОТО.
1
0
 
12
 
! Отговори
A.Стоянов преди 7 години
ЖурналЯсти, оправете си снимката !Снимана е при високо ниво на р.Дунав. В статията пишете точно обратно - ниско !