Пуснаха "Тракия" от пътен възел "Карнобат", Павлова постави нова цел

Коли изпревариха снегорини по обходния път Ямбол – Бургас. Затънаха
31 дек 2016 15:51,
252
Пуснаха "Тракия" от пътен възел "Карнобат", Павлова постави нова цел
Снимка: Булфото, архив

Възстановено е движението по АМ "Тракия", от пътен възел "Карнобат", в посока София.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Остава ограничено движението в посока Бургас.

По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройство в оставка Лиляна Павлова автомобилите вече могат да бъдат изтегляни от там.

Още по темата
Павлова е на мястото заедно с премиера в оставка Бойко Борисов.

"В момента разчистваме и се надяваме да можем да пуснем движението и от пътния възел на Зимница до Карнобат. Гражданска защита завършват изтеглянето на два автомобила и се надявам съвсем скоро да можем да пуснем движението", обясни Павлова.

"Оттам нататък усилията ни ще бъдат насочени да пуснем автомагистрала "Тракия" от и до Бургас. Има навявания, но контролирано със снегорини искаме да пуснем движението, за да облекчим трафика. Това са следващите стъпки на усилията ни, които се надявам да бъдат успешни", каза още тя.

Павлова поясни, че четири коли са задминали снегорин на обходния път Ямбол – Средец – Бургас. "Влязоха в преспите, задръстиха, така че сега там има тапа от 30-ина коли. В момента натам подхождат снегорини и се надявам скоро да освободим движението", обясни министърът в оставка.

По думите й цялата налична техника в страната е в Източна България. Тя обясни, че е привлечена техника от райони, в които не вали сняг.

"Има техника от Пловдив, Ямбол, Сливен, която е докарана на територията на Източна България", подчерта тя. Тя увери, че движението към Бургас по АМ "Тракия" ще бъде възстановено в момента, в който спрат навяванията и има възможност да се изчисти, така че да може да бъде пуснато безопасно. "Дотогава ще го пропускаме контролирано най-вероятно със снегорини отпред", добави Павлова.

Тя заяви, че метеорологичната обстановка в момента е подобрена и това е дало възможност движението по пътя Карнобат – София и София – Карнобат да бъде възстановено.  

Автомагистрала "Тракия" е затворена и към 15 часа. Затворени още са Ришкият и Айтоският проходи. В посока Бургас- Малко Търново и Бургас- Варна се пътува при зимни условия. Маршрутът Бургас- Средец е затворен поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Въпреки многократните призиви от страна на областния кризисен щаб да не се предприемат пътувания, на дежурните телефони непрекъснато постъпват питания относно възможностите за пътуване от и към областта. Институциите са категорични в указанията си за избягване на шофиране в тази усложнена обстановка, с цел предотвратяване на следващи ситуации като тази край Айтос от снощи. Областният управител Вълчо Чолаков оставя щаба в пълна мобилизация до цялостното нормализиране на ситуацията.

" Знам, че предстоят новогодишни тържества и всички имат планове, но призовавам гражданите да бъдат разумни и да не предприемат рисковани пътувания. Природните стихии са по- силни от нас. Нека да не рискуваме живота си заради спонтанни и прибързани действия. На терен сме повече от 20 часа, времето е жестоко, продължаваме работа и апелираме за отговорно поведение."- коментира областният управител Вълчо Чолаков.

Към настоящият момент няма постъпили сигнали за бедстващи хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
От тая става само свинско със зелье !
132
0
 
11
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 7 години
До MiroЕЛА ДА ВИДИШ КАК СЕ ПОДДЪРЖАТ ПЪТИЩАТА В АВСТРИЯ ПРИ НЕПРЕКЪСНАТ СНЕГОВАЛЕЖ--В Б---Я ТАЗИ ЗАДАЧА СЕ ВЪЗЛАГА НА ФИРМИ С ПЪРВОБИТНА ТЕХНИКА---НО СЪС ТЛЪСТИ ХОНОРАРИ---СВОИ ХОРА И АКО СТАНЕ ГАФ ----СНЕГА Е ВИНОВЕН ЧЕ ВАЛИ ЕГАТИ И ОПРАВДАНИЕТО
131
0
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименЗА ГОЛЕМИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ И НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ДЪРЖАВАТА ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лило-некадърна ,да се махаш от екрана,че си най-псуваната некадърница в страната,превърнахте България в територия за крадене,дано получите възмездие!
129
1
 
14
 
! Отговори
Mikert преди 7 години
Много зле беше организацията и тази година, а иначе - ГОТОВИ за зимата!!! Времето също показа, че трябва изчезват от властта тези .. не искам да напиша партията. Такива престъпления, такива калинки, да продължа ли още???? Държавата я принизиха до една територия.... Да не ви видя дори и на улицата!!!
128
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От няколко дни предупреждавали. Да, но от 1 януари 2016 се знае кога ще е следващата Нова гоина, нали? Само властта не знаеше! И се изненада, че хората пътуват. Та дори се възмущава!
127
2
 
21
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тази за Коледа се беше скрила,сега пак се появи...
126
6
 
18
 
! Отговори
? преди 7 години
Гласувате ли за Герб роби?
125
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато такива гюбрета като това на снимката отговарят за пътната инфраструктураще мръзнете като скотове в преспите и ще ремонтирате ходова част всяка година.Румънците си избраха за премиер Математик а тъпите българета ......пожарникар.*** бг......
124
2
 
26
 
! Отговори
Къро преди 7 години
те тая свинкя как съм я благославял, кога седех у задръстването на Хемус...сърби я гъзеца сигурно...
123
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
цял ден чета, че имало 5 см снях, кви 5 см ве ЕЙ, село над 1 метър прспи, че и нагоре от навявания... Бойко им бил виновен, Плевнелиев им бил виновен, жалки сте БСП-арчета, ще колиничите пред Бойко пак, на колене пред императора !
122
2
 
30
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Тази дебелата партизанска внучка, как еи оцеляла по Коледа?
121
3
 
35
 
! Отговори
345 преди 7 години
Браво Лиле. Всяка година преди зимата непрекъснато дъдрориш, че сме готови за зимата и тя винаги ни изненадва. Докато такива некадърници като теб са в управлението винаги ще бъде така. Ако това, беше по време на управлението на Орешарски всички щяхте да сте по медиите и да фулите жестоко, колко са неспособни да се справят със ситуацията. Иначе на Герб всичко е простено, дори ги правят герои въпреки, че се унищожават села, съсипва се здравеопазване и образование и народът все повече обеднява
120
20
 
7
 
! Отговори
Miro преди 7 години
Значи, това че сумати *** са решили да тръгнат на път по време на снежна буря с силен и ураганен вятър, много от тях неподготвени, си е отговорност на самите тези ***. Много пъти беше казано, че само 10-15 минути след минаването на снегорин, пътят отново е зарит с навявания и макар звучащо като оправдание, това БУКВАЛНО е така. И това го знаят всички, особено хората от Източна Б-я, където силните ветрове често съпътстват снега зимата, но е по-лесно да се търси вината в другите.
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Коли изпревариха снегорини по обходния път Ямбол Бургас. Затънаха"Ахахаха. А Пешо ония ден хакна интернет доставчика си. Вече втори ден седи без интернет...
118
3
 
30
 
! Отговори
МИС ПИГИ преди 7 години
ЛИЛИ ВАЛЯКА ДА НЕ УМУВА МНОГО А ДА ВЗЕМЕ ЕДНА ЛОПАТА ДА РИНЕ СНЯГ ТАКА ЩЕ СВАЛИ МАЛКО КИЛЦА ЧЕ В МУЦУНАТА Е ЗАПОЧНАЛА ДА ПРИЛИЧА НА ГЛИГАН
117
3
 
32
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Не ги знам къде бяха Лилето и Бойко тая нощ , но днес се появиха с танкове и техника !Малко след байряма стана , но няма да си развалят софрата я!Гербери - спасители , първо ще я оплескат , после ще замитат и ще се пъчат !
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лилето какво хубаво грухче е
115
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 136А-а, не викай на другите "тикво", защото това е запазена марка на банкянския ти кумир.Ще вземе да те прочете и да ти издърпа ушите. :)
114
3
 
10
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
браво лиле добре че беше ти