Отмениха бедствието в Бургаско! Пътищата са отворени

Все още обаче има селища в Айтоско, Средец и Руен без ток
20
Отмениха бедствието в Бургаско! Пътищата са отворени
Снимка: Булфото

От 12:00 часа на обед е отменено бедственото положение в област Бургас, съобщи за "Фокус" областният управител Вълчо Чолаков, под чието ръководство кризисният щаб работи повече от денонощие.

"Обстановката в областта е спокойна. Всички пътища са проходими, с изключение на отсечка от пътя за Айтос, където беше автомобилната тапа.

Още по темата
Разчиства се и пътят към хижа "Тополица", както и малка отсечка в община Средец. Метеорологичните условия са благоприятни и позволяват бързо да се работи" посочи губернаторът на Бургас.

В община Средец две населени места все още са без ток, но екипи на обслужващото региона електроразпределителното дружество пътуват към районите на авариите, след като са изчакали разчистването на пътя.

"В други 9 населени места в община Айтос все още нямат ток, но и там екипи на енергодружеството работят от сутринта и имам уверението им, че до края на деня ще приключат", каза още Чолаков.

В община Руен две населени места също са без електрозахранване, като и там се работи по отстраняване на повредите и всеки момента се очаква токът да бъде пуснат.

"Като цяло обстановката за пътуване е спокойна", обобщи областният управител Вълчо Чолаков.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.