Първото бебе в Сливен е Динко, майката - 13-годишна

Малкият проплакал в 03:45 часа, тежи 2 800 гр.
155
Първото бебе в Сливен е Динко, майката - 13-годишна
Снимка: Булфото, архив

13-годишна роди първото бебе за новата година в Сливен. Новороденото е момче и ще носи името Динко, съобщава Фокус.

Динко е проплакал в 03:45 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Д-р Ив. Селимински" в града. Той тежи 2,800 кг и е висок 49 сантиметра.

Майка му е на 13 години и се казва Златка.

През изминалата година в отделението са се родили 287 деца, което е с 10 по-малко от предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Сливенбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закрила на детето съществува само на документи,защото сме свидетели как малките"рошльовци"обикалят всеки Божи ден по улиците и просят и няма контрол за тях;)
32
1
 
30
 
! Отговори
tribun преди 7 години
13 годишна българска ромка роди бебе,в опита си да влезе в книгата рекордите на Гинес,за най млада майка.Опита е неуспешен.Усилията на ромите продължават .
31
0
 
7
 
! Отговори
Право на информация преди 7 години
До Анонимен 32Добре е, че все пак ни уведомяват за малък брой от този вид събития /защото в някои махали те са ежедневие/.Дано все пак дочакаме журналистически разследвания по въпросите, които поставят по- долу в коментари 35, 36, 37 и още някои други!Но трябва да проявим разбиране и спрямо журналистите, техните инициативи са ограничени от правила, които работодателят им налага, а той пък се съобразява с нечии директиви.Все пак, ние пък сме в правото си да настояваме за информация!
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47531ти пък си много наивен!нали през миналата година имаше подобен случай - омбудсМая се възмути поради това, че малолетно бременно момиче е било въдворено в социален дом! Според омбудсманката, то трябвало да бъде върнато на близките си, защото според ромските традиции е било омъжено! Такива са мерките, които предприемат нашенските институции!Не си ли спомняш, че тук обсъждахме въпроса колко пъти още ще забременее и роди преди да навърши 18 г., ако я върнат на близките й?
29
2
 
31
 
! Отговори
Навършила ли е 13 г. преди 7 години
или само е навлязла в 13-та си година?Ако ги е навършила, през кой месец е станало това?Къде са били социалните работници и онези, които получават заплати, за да има Детска педагогическа стая?Родителите на тази малка родилка кога са спрели да получават детски надбавки за нея? Или са им били изплащани? Защото момиче с личаща бременност няма как да посещава занятията в основното училище, значи не е имала право на надбавки! Ако не е ходила на училище, някой предприел ли е някакви мерки?
28
1
 
41
 
! Отговори
47531 преди 7 години
Майката Златка е дете. За да роди дете, или е била жертва на сексуално посегателство, или е била продадена от родителите си за булка. И двете деяния са дръзко нарушение на българските закони. Социални служби, Агенция за закрила на децата, прокуратура - какво показват мерките, предприети от вашите специалисти по този случай? Нали нямаа да се ограничите с лаконичното обясенние, че престъплението е станнало със знанието на ровителите!!! Сега са на ход правозащитниците и медиите.
27
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също да попитам, къде са Социални грижи, Закрила на детето, прокуратурата и полицията, които да арестуват бащата и да го вкарат в затвора за изнасилване на малолетна, а нея да настанят в дом защото очевидно родителите й не са положили необходимата грижа. В тази държава дори и на празниците ни напомнят, че всъщност държава няма. Едно 13 годишно няма да има детство, едно бебе няма да има нормални родители, всички ще бъдат на издръжката на държавата. Честито.
26
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начи бабата некъде на 25-26 требе да е.
25
2
 
20
 
! Отговори
МММ преди 7 години
В нашето село разправяха такъв случай - отиват да я искат за жена - тя с кукли си играе.Нямам обяснение за малоумията в тази държава, освен: *** народ - слаба държава.
24
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са БХК, къде е прокуратурата? Това е написано като най- голямата новина... Срам! Журналистическа отрова- бъдете коректни!
23
2
 
37
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Бре тва кат са го забременявали е било на 11-12.
22
10
 
23
 
! Отговори
Патладжан преди 7 години
Евалла, жив и здрав да расте, и по-далеч от университети и други такива отровни места!
21
0
 
48
 
! Отговори
drake преди 7 години
Главния прокурор да се захване сериозно за работа а де не се занимава с нищо правене (което е характерно за него).
20
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме много добри и всеобхватни закони, които не се прилагат. Текстовете за малолетните, помощите за деца, права на детето и още поне пет подобни остават само на хартия, а маргиналите ползват неограничени права...
19
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотам стигнахме, че да наричаш нещата с истинските им имена се цензурира, благодарение на лешояди като бхк и други подобни. Коментари се трият, предополагам, че и журналистите се чудят какъв речник да използват да напишат една банална новина. Вулканът на недоволството клокочи и ще избухне рано или късно, помитайки политиците, бхк и другите слуги на интернационалните престъпници.
18
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бащата арестуван ли е?
17
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И така до края на България...
16
1
 
43
 
! Отговори
13 годишна преди 7 години
Че тя вече е дърта за деца,срама няма ли ?
15
1
 
80
 
! Отговори
Нас преди 7 години
А прокуратурата къде е Нали преди дни тия искаха равни права!? Сега е момента да ги получат!
14
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по радиото бодро съобщиха, че раждането на Динко е единственото за деня, нито дума за крехката възраст на майката, за да не се ориентираме за групата, към която принадлежи. Ето докъде я докарахме-само тези специалните раждат, а ние си ги отглеждаме. За поредна година първите новородени са само на тези- специалните.