Чакаме сняг в края на седмицата, готови ли сме?

Шефът на Пътната агенция увери, че няма да има проблеми
Обновена: 2 яну 2017 17:11 | 2 яну 2017 14:22,
62
Чакаме сняг в края на седмицата, готови ли сме?
Снимка: архив Булфото

Агенция "Пътна инфраструктура" призова шофьорите да не отлагат пътуването си за последния момент, а да тръгнат по рано днес, в последния почивен ден.

Още по темата
Директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура" Георги Златев, цитиран от пресцентъра на АПИ, е призовал да се кара внимателно, със съобразена скорост и да се спазват знаците и указанията на контролиращите органи.

Инж. Златев каза, че не трябва да се търси вина единствено във водачите на товарните автомобили за тежката пътна ситуация по време на снежната буря в петък. Той припомни, че по същото време имаше и две верижни катастрофи на АМ "Тракия", причинени от леки автомобили.

Според него факторите са комплексни и ще бъде направен анализ на това пропуснато ли е нещо и как са действали институциите. Координацията като цяло между пътната агенция, полицията и военните е била добра и не са оставени хора да бедстват.

Инж. Златев смята, че лошото време, обилен снеговалеж, силни навявания, нулева видимост и шофьори, които не преценяват добре възможностите на автомобилите и пътната обстановка, са основните причини за снежната блокада в петък и събота.

Той подчерта, че дори в държави с отлична инфраструктура и информираност на населението се случват подобни инциденти и държавата у нас наистина се стреми да прави всичко необходимо те да бъдат предотвратени.

В четвъртък и петък се очакват отново снегове. Създадена е организация, така че тази ситуация да бъде посрещната, посочват от АПИ.

Изграждането на снегозащитни пояси определено би подобрило проходимостта на магистрала "Тракия", е посочил той, но е добавил, че частната собственост е неприкосновена и достъпът и изграждането на тези пояси е изключително затруднен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: снегопочистванепътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
САШКО преди 7 години
Решението е едно-носене на лична отговорност.Фирмата отговаряща за снегопочистване да дължи компенсация за неудобство в размер от 1000 лв. за всяка закъсала кола в снега ......И магистралите станаха чисти......
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние ли да кажем? Държавата и столична обшина отговарят затова!
37
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Пътната агенция пак е чела фантастика....
36
0
 
6
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Разбира се, че не са готови. Пак ще има голяма излагация заради престъпната немарливост на Нещото в оставка, незнайно защо наречено от някои "правителство".
35
1
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
До един от северозапада : Колега съгласен съм, че и държавата винаги не е подготвена! Но тази случка със закъсалите хора реално се е получила заради верижна катастрофа! Сняг че има има, но когато шофьора на кола, камион, рейс не се съобразява с пътната обстановка се случват такива неща! Че фирмите са мошеници е вярно, но ние сме тези които трябва да оправят държавата, а не да мрънкаме само!
34
0
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Продължение на44. Проблемът е, че АПИ смята готова за снегопочистване всяка фирма,оборудвана с каквато и да е техника,с дъска отпред, ако ще и валяк да е.Нарочно няма норматив, на 100 км магистрала да има 10 роторни снегорина и 2 верижни влекача, артилерийски,ако щете, за извличане на закъсалите зимата.За да не се охарчват излишно "нашите" фирми, за техника,която бездейства лятото.Така е,като навсякъде има Калинки, които пишат законите, и ръководят агенции, включително и Апи. За това е така...
33
0
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Мирослав Колега, в скандинавските държави трябва още от Ноември да обявяват бедствено положение май...Там все вали, все духа...Но, хората са подготвени с техника.За роторен снегорин да си чувал?А ако си чувал, виждал ли си у нас такова чудо по пътищата, или само преоборудвани за снегопочистване триосни кариерни самосвали, зада изкарат евентуално и някой лев през зимата фирмите, когато няма работа?Или трактори Т150 с дъска отпред, от времето на СССР?Ще продължа.
32
3
 
15
 
! Отговори
Noname преди 7 години
От Понеделник се знае, че се очакват превалявания от сняг към Четвъртък и Петък. Интересно ще е колко ли ще са този път "изненаданите" ?
31
3
 
12
 
! Отговори
нн преди 7 години
За виелицата, няма готови ли сте? Случки ще има. От ясно по-ясно. Никаква новина. Сведение. Като стане лошо, най- добре е който няма спешна работа по пътя да си стой в къщи.
30
5
 
14
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Правилно е казано, че всичко това е следствие от доста фактори! Първо лошото време. Второ неподготвени шофьори със стари гуми, ако изобщо имат зимни гуми де! Несъобразена скорост с пътната обстановка също! След като са направили верижна катастрофа са запушили тотално магистралата! Как да се случат нещата ми кажете, като българина винаги много знае и не се вслушва в това какво му се казва? Всеки се мисли за по-голям от другия и за това сме на това дередже!
29
5
 
19
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Ехооо Извънземния, защо се заби в преспите, като първият глопундер след като имаше предупреждение за снежни бури!? Да не изтървеш пържолата от село си готов на всичко, а после др са ти виновни!!!
28
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стигнали до столицата а от там до гърця говпрят за другите държави. В другите държави се чисти след като спре да вали. Няма как да в на асфашт всичко сшед като трупа по 10 санта за час. Само че в другите ържави карат със зимни гуми и спазват препоръките на апи и кат
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извънземен от кой турски сериал се появи?Много те бива в лъжите, но телефонните разговори в АПИ се записват. Дай дата и час на разговора и да видим какво точно си казал или всичко написано от теб е плод на евтина сензацийка?
26
8
 
20
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Дайте телефона на шефа на АПИ и следващия път няма да звъня на 070013020 а на него директно, когато остана в преспите. Защото когато звънях на въпросния телефон, човека ми се караше защо му звъня, че имало машини които обработвали преспите и да не го занимавам. Нито машини имаше, нито отношение на оператора нито нищо. А ние си седяхме в преспите. И най наглото е че ме попита дали трябва винетка за този път в който сме закъсали, отговорих да. И тогава тоя ми заяви че няма да чистят??????
25
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма по-виновни от *** чалгари, които не бяха подготвени и се натресоха във виелицата. Вместо да гледат сериали и чалга канали да бяха погледнали прогнозите за времето, да бяха се подготвили за подобни условия или да бяха си останали на топло. Нито са виновни пътищата, нито полиция или държава. Сами са си виновни. Факт е, че всички посрещнаха 2017 на топло благодарение на усилията на полиция, военни и гр. защита. Не чух едно благодаря за всички тези момчета, които им помогнаха....
24
5
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Докато не разстрелят....То, ако разстрелваха за имитация на работа, жив гербаджия нямаше да остане в държавата, и Баце нямаше да е Царя на кризисния ПР...Ще е жалко , няма да може да се снима на фона на някой танк по магистралата, която, също нямаше проблеми преди няколко дни само, и АПИ бе също така готова, както и сега.
23
1
 
26
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
След като не могат да правят качествени магистрали, да се допитат до водещи европейски фирми. Като се започне от качеството и дебелината на асвалта, много икономий се правят за да пълнат гушите. Да се търси отговорност на дървената мафия където изсича безразборно дървета. Да се изграждат снегозащитни пояси, паркинги, ресторанти, кафенета, тоалетни. Когато спре човек на паркинг да се чувства удобно. 02.1.2017г.
22
1
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До 17Е, колко да не става на 40-се годишен?!Само жена ти може да каже, та ако ще и 12-13-се годишна да е.
21
3
 
11
 
! Отговори
ss преди 7 години
снигорините ако минаваха с пуснати грибла и малко химия да пуснат нямаше да е зле :) *** дето са с летни гуми да бяха се самообили също нямаше да е зле ...
20
2
 
5
 
! Отговори
снайпера преди 7 години
До АНТИАбе, ти к'во искаш!? Да си оставя ракииката и да спасявам кияци, като отверката с аудито? А баце да ме държи за оная работа, и да взема той парите.