КАТ призова да се избягват пътувания през уикенда

Причината - очакваните снеговалежи и много ниски температури
Обновена: 3 яну 2017 21:37 | 3 яну 2017 20:40, Камелия Цветанова
11
КАТ призова да се избягват пътувания през уикенда
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пътната полиция призовава хората да избягват пътувания в страната в края на седмицата заради очакваните снеговалежи и много ниски температури.

Още по темата
Шофьорите трябва да се информират постоянно за промени в движението и да следят прогнозата за времето, призова пред БНР комисар Бойко Рановски.

"На водачите, ако не им се налага, по възможност, да избягват пътувания в тези дни, четвъртък и петък, когато се очакват големи снеговалежи. Също така в събота и в неделя се очакват температури до минус 20 градуса, ще има рязко застудяване", каза той.

При усложнени метеорологични условия за периода от 09.00 часа на 5 януари до 09.00 часа на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища, съобщиха от ГД "Национална полиция".

Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на моторни превозни средства, да се осигурят нормални условия за работа на снегопочистващата техника и да се запази животът и здравето на пътуващите. Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: студснягпътуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм разбирач,ченге съм, просто,глупаво и уредено. Дремя за пенсия стресиран и вземам рушвети, няма аз да оправям света, я.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 6:Абе байко,ти си сериозен разбирач по гумите!
7
3
 
5
 
! Отговори
Да видим преди 7 години
Да видим този пък колко неразбрали ще има пак.
6
0
 
5
 
! Отговори
Borislavkov преди 7 години
Da izbiagvat bg zimen turizam li?!
5
4
 
13
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Тези изказвания на КАТ са смехотворни! Няма как при обилен снеговалеж, пътищата да са изчистени перфектно. Но няма как да ми казват да си седя вкъщи, щом си плащам всички данъци и има сключени договори за почистване!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така! Магистралите ще се ползват само при хубаво, слънчево време, при това само при дългосрочна прогноза за такова. Ако се зададе вероятност за сняг - да се затварят и всички да си седят по къщите! Че ще вземе да се лизне някой безотговорен на 2-те сантиметра сняг и Баце ще трябва пак да препуска и с риск за живота си да го спасява.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре е кат да се закрие,или да се затрие,полза няма никаква. Днес по пътя Мездра Враца, освен да се крият като мишоци с камерите, нищо друго не правят тези стресирани хрантутници . Три снимки имат от мен. А както каза лиляна тълпата с лилявуту якинци,уредената партизанска унука, защо да чистим и ръсим с препарати,това е все едно да хвърляме пари в канализацията. Затова свинетка, напролет.
2
1
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Направо да ударят кепенците на магистралите па на пролет който е оцелял да пътува.
1
1
 
50
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Най-добре изчакайте до юни