Роко, Шаниела и Ривалдо... бебетата, проплакали в Монтанско

Момченцето Роко Божидаров е първото родено през 2017 г.
3 яну 2017 20:10,
51
Роко, Шаниела и Ривалдо... бебетата, проплакали в Монтанско
Снимка: bgonair.bg

Роко е името на първото бебе в Монтана за 2017 година. Момченцето се родило часове след настъпването на Новата година.

То тежи близо три килограма и е второто дете в семейството на Красимира и Божидар.

Роко не е кръстен на никого. Семейството чуло името в Италия.

"Като разбрахме, че е момче, така си го измислихме с мъжа ми и така си го кръстихме...Това е италианско име, аз дълго време бях в Италия и ми харесва това име", обясни пред Bulgaria ON AIR майката Красимира Янкова.

Шаниела пък се казва последното бебе за 2016 година, родена в отделението по акушерство и гинекология. Броклестър, Райън, Ривалдо са малка част от нестандартните имена на бебетата проплакали в монтанската болница. А според майката на Роко не името прави човека, а човекът - името.

"Да е жив и здрав, това е най-важното... другото ще си дойде само", каза майката.

В болницата в Монтана в края на миналата година 34-годишна жена е родила деветото си дете. За 2016-та най-младата родилка станала майка на 13 години, а най-възрастната – на 44.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Броклестър Роков Полов.
23
1
 
35
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Кураж и смелост, българи през новата 2017 г.! 14 века България е устоявала на какви ли не изпитания. Ще устоим и сега!Благодаря на всички "родни" медии, които от 1 януари насам не публикуваха дори и едно заглавие за родено българче - Иван, Димитър, Гергана, Десислава, но за сметка на това ни заливат с ей такива "новини"!
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мунчоглупости на търкалета! едно е да НАТЪРКАЛЯШ 8-10 деца, за които ИЗОБЩО не се интересуваш, друго е да си ОТГЛЕДАШ децата. Ние, лошите българки, това правим, и не сме плъхове, да раждаме всяка година, а после да не се интересуваме какво става с поколението.
21
0
 
16
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
Трябва младите българи да бъдат прогонени от родината а на тяхно място талибани от Авганистан и Пакистан да дойдат
20
7
 
30
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Ето защо българките не раждат-заради мисленето си:от 3 до 14 г- Аз съм на мама и тате принцесата!от 15 до 18-Аз съм умна, красива, а момчетата са глупациот 19 до 24-Уча, за да правя кариераот 25 до 30- Правя кариераот 30 до 35-оглеждам се, ама един е ***, друг е под моето ниво, трети няма апартамент...36- Държавата да ми плати ин-витро!/ По това време други набори вече са горди майки на 10 деца и баби на още толкова с очаквано увеличение/
19
0
 
14
 
! Отговори
Hermann преди 7 години
Все някой ги изражда тези бебета...долавяте ли ми мисълта ? :)
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 30 като нашете не искат да раждат ,ще раждат ромките .Важно е ,че българките са еманципирани ,в крак с модата и ако случайно родят ще ги кръстят Никълъс,Стивън,Аивън,Никол,Тео,Лео и други .Българския етнос е на изчезване
17
0
 
32
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Само като прочетох имената на всичките бебета и ми стана ясно че всички са от римски произход. Как едно българче не се роди в тази България бе, само римляни...
16
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
vie se bazikate ma polojenieto e tragi4no skoro bqx v selata okolo nova zagora,balgarin ne vidqx dqdoto ima bebe i vnuka mu i toi ,dqdoto na 45 o6te 20 godini nai mnogo i 6te sme malcinstvo
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
важно е да се усвояват децки..монголците са като молци
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а едно време ги кръщаваха Рамо ..
13
1
 
35
 
! Отговори
Оптимист преди 7 години
До БПФИзходът е само един - принудителен труд. Ако много се противят и не ходят редовно на работа, тогава ще се наложи да ги въдворяваме в обособени места, където ще стават сутрин рано под команда и под строй ще отиват на нивите и по рудниците.Ако не им е ясно защо постъпват така с тях, ще им напишем едно пояснение над входа - "Работата ще ви направи свободни", умни хора са измислили това преди време.Мисля, че проблемният етнос може да се очовечи по този начин.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТюркДонякъде си прав.Дано управляващите да се освестят, имам предвид и тези, които творят законите. Много неща в България могат да се оптимизират с не много усилия и добрият ефект да проличи в кратки срокове. Но засега не виждам коя от наличните политически сили у нас би се ангажирала да направи това.
11
0
 
34
 
! Отговори
Асан преди 7 години
А мойта щерка е Рокопунда...
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва при приемането в отделението да им дават листовки, за да са наясно как да не раждат повече. Дано схванат намека.
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То само тези са способни да фалират държавата, ако им сметнеш помощите за всичките деца дотук. Отвратително гнусно положение!
8
17
 
17
 
! Отговори
Тюрк преди 7 години
Ревете колко лоши били турците и, че по-османско колили и бесили но тогава население от българи се е увеличавало, а след възродителния процес и настъпването на демокрация и тоталното освобождение от трети лица като османските турци и руснаци сега се раждат 60000 деца от които над 30000 са *** 25000 българи и 5000 турци ! В страната живеят официално 7 милиона а неофициално 6 милиона души от които етнически българи са около 4 милиона, тенденцията от миграция и ниска раждаемост след 20-30 години
7
1
 
20
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Броклестър, ШаниелаИ за капак 34 годишна ражда 9-тото си дете, а имената им не са написани.А трябва.пък Красимира Янкова ми звучи едно такова етническа особено
6
11
 
46
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Няма българки родилки! Българиките 4акат принца на голям мерцедес да дойде и да ги отведе в големия тристаен апартамент (тъхла или ново строителство) в София и да ги дундурка с 2.5 или 3 бона заплатка (4исто)....и те такива ми ти работи по нашите ширини, докато се затрием тотално!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерси за информацията.