Бургас с извънредни мерки заради очаквания студ и сняг

Подсилват екипите, информират предварително за затворени пътища
Обновена: 4 яну 2017 17:52 | 4 яну 2017 13:30, Камелия Цветанова
6
Бургас с извънредни мерки заради очаквания студ и сняг
Снимка: Булфото, архив

След ада на магистрала "Тракия" около Нова година, община Бургас въвежда извънредни мерки заради очаквания студ и сняг в края на седмицата.

Още по темата

За да се избегне отново затваряне на "Тракия", като се случи за 24 часа само преди дни, на заседание на кризисния щаб беше решено, че се въведат нови мерки.

"Подсилване на дежурствата, предварително информиране на населението за готовността да бъдат затворени тези кризисни участъци, в които при силен вятър, при голям снеговалеж, се получават натрупвания и се получава невъзможност за проходимост по тези пътища. Тези участъци естествено ще бъдат третирани с инертни материали", обясни пред БНР областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков.

Той увери, че има осигурена храна, вода, дизел и бензин, максимален брой техника – тежка и лека, както и човешки ресурс, за да се избегнат кризисни ситуации.

"С РЗИ сме подготвили хората, които са на диализа да ги извозим по-рано, с тяхно съгласие и желание, разбира се, така че да бъдат при добри условия, след което да бъдат варианти по техните места", каза още Чолаков.

За магистрала "Тракия" пък председателят на Асоциацията на природните паркове Тома Белев коментира, че просто няма естествена растителност, нито са създавани пояси, за да могат да спестят разходите по снегоподдържането.

"Според мен имаме проблем в планирането на самите пътни участъци, когато се отнася до намаляване на разходите по поддръжка в бъдеще време. Т.е. има прекалено много участъци, които са върху насипи и при тях не можеш да създадеш пътезащитен пояс, той няма да бъде ефективен", обясни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв им е проблема?! нали разчистиха тракия и ще могат спокойно да се изнесат!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варна с доп. телефон, Бургас с извънредни мерки, София с Бат Бойко, само Пловдив си е ОК!
3
0
 
2
 
! Отговори
Евгени преди 7 години
Хайде, Тома Белев се насочи към нова обществена поръчка за много милиони левове. Мога да се хвана на бас, че няма да спре да ги обяснява тия глупости, докато не му се дадат пари.
2
0
 
2
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тоя тоя Тома само лае. А даже не е председател на Асоциацията на парковете. Има съдебно решение, което го доказва!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя и бабата се сетила да пусне мандалото ама.....