С трена по терена до Троян – 152 км за цели 15 часа

На централна гара: Закъснения, отменени влакове, хаос
Обновена: 4 яну 2017 14:24 | 4 яну 2017 11:30, Анисия Иванова
38
С трена по терена до Троян – 152 км за цели 15 часа
Снимка: Bulgaria On Air

От Пазарджик до Троян за 15 часа. Това не е виц, а част от родната реалност. Разстоянието от 152 километра може да ни отнеме повече от половин ден с влак.

Закъснения с часове, отменени влакове и абсолютен хаос, царящ сред пътуващите с държавните железници. Така може да бъде описана атмосферата на централна автогара малко преди 4 след обяд.

За пореден ден возещите се в посока Гара Лактник се оказват без превоз до вкъщи. Влакът, с който трябва да стигнат до Своге, е отменен, а следващият е след едва 2 часа. Пътуващите разбират за промените, след като питат на гише.

"В момента, в който дойдохме, влакът за Лакатник беше изписан, след секунда се скри. Махнаха го. Момичето отиде да попита и казаха, че нямало екипи", оплака се Дияна Петрова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Много от пътниците признават, че често им се случва да пътуват двойно повече в посока.

"Аз съм пътувала повече от 10 часа до морето, не е приятно", признава Михаела Иванова.

Невъзможно дългите маршрути от точка А до точка Б най-често са комбинирани с пътническите линии, за да удовлетворят потребностите на всички придвижващи се с влак. А с намаляването на броя на гарите, се намалява и капацитетът на превозите.

Още тази година се предвиждат подобрения в железопътната инфраструктура. Дали с тях ще се изчистят проблемите при пътуване с влак – предстои да разберем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Записки по БДЖ преди 7 години
Лятото пътувахме от София до Реброво в препълнен Сименс, в който се чувствахме като русенско варено. Спряхме на гара Илиенци и там си останахме над 4 часа, докато се намери дизелов локомотив да ни изтегли (като през цялото време кондукторката се молеше да могат да се "скачат", защото явно имало вероятност и да не се получи). Поне БДЖ стимулира новите запознанства и вълнуващи емоции.
32
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 7 години
И кой пътува от Пазарджик за Троян??? Като на една търсеща машина и задаваш *** маршрути е естествено да ти изплюе *** решения. А на който не му харесва БДЖ да ходи да пълни гушата на Догановите автодруси!
31
1
 
4
 
! Отговори
Така е баце преди 7 години
Като плащате на ръка на кондукторите, вместо да си купувате билети, ще фалират.
30
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
И защо не го продадат на някой който иска да се занимава - само с влаковете около софия и тези до морето ще вадят яки печалби и ще могат да поддържат още няколко не толкова печеливши направления и готово. Да се започне от начало : пускаш 2 влака , но да са точни и бързи.
29
0
 
1
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
В разписанието пише , че влака тръгва в 10,37ч сутринта и пристига в 6,08ч (+1) хахаха , шегувам се , но наистина сме в плачевно състояние. И жалкото е че все се опитваме да открием топлата вода , когато просто трябва да "препишат " от другите. ...
28
1
 
1
 
! Отговори
xax преди 7 години
ЖП-то не е като магистралите - там се искат много, ама много пари. Сега Елин Пелин - Септември ще се прави за 1.5 млрд лева, то тунели, мостове, кво ли не, златно ще излезе, но после до Плодвив за час - лошо ли ще е ?
27
3
 
6
 
! Отговори
додо преди 7 години
що не вземем да се откажем от ЖП транспорта, като Кипър и да приключим с явно непосилните за нас мъки да имаме такъв транспорт
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Случи ми се при пътуване от София до Варна влакът да тръгне от гара София с 90. минути закъснение, защото нямало локомотив!"Същото ми се случи и на мен от Бургас! о_ОЗа какво БДЖ говорим като няма локомотиви
25
3
 
13
 
! Отговори
... преди 7 години
Ха това нищо не е! 2007г. маршрут София-Свиленград разтояние да речем 300 км. макар, че е по-малко! Транспорт БДЖ време за пътуване около 40 часа! Просто пътника софия пловдив се развали чакаме да ни дърпат,от което изпуснахме прехвърлянето в Пловдив та преспахме и там, на другия ден се прехвърлихме пак на пътнически влак той пък се спря в Димитров град и не щя да тръгне! Та се наложи да чакаме 9 часа в Димитров град и те така! Абе "кеф" беше!
24
10
 
12
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Хората искаха демокрация - ама демокрацията върви ръка за ръка с капитализма. От капитализма идват големи класови различия, беднотия предимно и подобни деформации и изкривявания в икономиката. Сега хората мрънкат що е така - щото те самите си искаха демокрацията. Хайде - свободни са - могат да идат и на край света, само дето няма с какво да си го позволят. Човешкото същество има жалка природа да мрънка винаги срещу нещо, независимо колко му е добре - никога няма да му стига.Никой не ни е крив!
23
2
 
12
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Или ако не ги кефи - да си купят кола - може и таралясник за 2000 лв. и да си я търкалят.Смешно е да обвиняват и търсят причината в служителите на БДЖ.Рибата се вмирисва от главата са казали хората.
22
1
 
13
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Аз също пътувам с влак и съм попадал в големи закъснения, но не мрънкам.Не разбирам къде им е проблема на хората и не разбирам защо държат служителите виновни.Няма нито машини, нито инвестиции в инфраструктура, нито инвестиции в каквото и да било - е какво да е положението?! Когато се повреди машина минават 2 - 3 часа за да бъде сменена и това е нормално. Не е нормално шанса да се счупи машината да е 30% и да е практика, а не изключение.Да се вдигнат хората вместо да мрънкат!
21
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Не случайно БДЖ все още е старата Барон Хиршова железница от XIX век. Нищо не е помръднало от стари времена до днес.
20
1
 
16
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 7 години
Прични много. Съсипаха всичко работещо заради шепа бизнесмени. Ама няма и няма управия в тая държава. Брат ми замина за щатите, чкам покана и няма да се върна.
19
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
имаше ли такива неща при т живков че сьм забравила аз сьм на 100 годинии много не помня ама имаше един пенчо кубадински които даваше по 5 лева навсяка бригада докарала влака в софия на минутата
18
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито комунизмът ни се получи (другите соц. държави бяха много по-добре от нас),нито демокрацията ни се получи (пак сме най-зле)...Не знам, явно наистина генът ни е пркажен и нещо ние не сме съвсем нормални.
17
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМен ме е срам за България, и за това, че съм българин,защото само ние сме така зле.Никъде в Европа няма такова чудо.И Румъния ни отнесе като автобусна спирка.Очаквам и Албания да е вече по-добре от нас.Явно има нещо сбъркано в самите нас. Друго обяснение нямам.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 27 години демокрация и пазарна икономика, докъде я докарахме - срам сме за Европа.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, ама то светкавично, ба!
14
1
 
23
 
! Отговори
тъпо заглавие преди 7 години
Проблемът не е единственият пътуващ от Пазарджик за Троян и какви са тези 152 км, когато това не е по железен път, а през затворен старопланински проход?! Проблемът е всекидневно закъсняващите влакове от НАЧАЛНА ГАРА СОФИЯ. Такива закъснения не трябва да се допускат.