Снегът иде! На Северозапад вече заваля, скоро – навсякъде

Ситуацията ще се нормализира чак в събота
Обновена: 5 яну 2017 11:11 | 5 яну 2017 08:52,
59
Снегът иде! На Северозапад вече заваля, скоро – навсякъде
Снимка: архив, Bulphoto

Започнаха очакваните обилни снеговалежи в някои части на страната, съобщи дежурният синоптик на БАН Мартин Славчев пред Bulgaria ON AIR.

"В Северозападните райони вече вали дъжд, а в Кнежа - сняг. Постепенно през деня валежите ще обхванат цялата страна и ще преминават в сняг. Нощта срещу 6 януари в цялата страна ще вали сняг", поясни той.

Още по темата

Средиземноморски циклон, който преминава южно от страната ни, е виновникът за валежите, коментира синоптикът.

По думите му най-обилните валежи ще бъдат на 6 януари в Предбалкана, където ще има вятър, условия за образуване на виелици и навявания. Положението в Северозападна България ще бъде подобно.

На 7 януари снеговалежите ще спрат и обстановката ще се нормализира, прогнозира Славчев.

Не може да се говори за рекордно ниски температури, но със сигурност ще бъде студено, подчерта той. По думите му най-ниските температури няма да са свързани с циклона и с валежите. По-студено ще стане, когато вятърът стихне, валежите спрат и облачността ще се разкъса.

"На места живакът може да удари до -20 градуса и хората трябва да са подготвени, да се предпазят от измръзване. Максималните температури също ще са отрицателни. Имало е и по-ниски температури. Абсолютният минимум е -38,3 в Трън, за столицата е 22,9 градуса", отчете той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къде вали бе, от БАН ли ви подведоха?
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та колко общо снегорина имаше у нас? Седем или девет бяха? С томбола ли ще се определя къде ще чистят? Не е ли по-добре да изчакаме вкъщи до април-май магистралите да се самоснегопочистят и тогава да излизаме? Колко милиметра трябва да стане снежната покривка, та да не се излиза на магистралата?
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като започне най-после да вали, щото байгън вече, товарите мигом в колата тъщата, жената, децата (може и на комшиите, ама от по-малките, че по-бързо се разболяват). Отивате на предварително избраното място на поне 50-60 километра от най-близкото населено място и чакате да ви затрупа. Когато и това стане, веднага се обаждате "знаете на кого" да дойдат и да ви изровят. Другото оставете на медиите.
22
3
 
20
 
! Отговори
Bit преди 7 години
Истерията се гради целенасочено, за да могат после да ни "спасят" с 3000-те снегорина, като за последно действие от пиесата на правителството. Не мислите ли така?
21
1
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
До BitКак да ги подбира кат в акъла й има само големи членове?
20
6
 
20
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Абе,стига с това тогава нямало...Всичко си имаше и ред и закони имаше и за учудване работеха!!! Нямаше само банани но сега нали сме М.а.й.м.у.н.и и банани има!
19
1
 
27
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Стига се тези истерии бе! Сняг не сте видели все едно! Представям си ако България беше в по-северни географски ширини какво щеше да е! Паднал 10 см сняг и край, живота блокиран, никакво каране по магистралите ТИКВЕНИ, никакво излизане никъде! Такъв цирк никъде няма, и СТИГА СТЕ ВСЯВАЛИ ПАНИКА У ХОРАТА И ВИЕ, МЕДИИТЕ! ТОВА МАЙ ВИ Е ЕДИНСТВЕНОТО ЗАНИМАНИЕ!
18
1
 
23
 
! Отговори
пепе преди 7 години
Сега гледам уеб камера от Дунав-мост 2 - Видин. Не виждам пукната снежинка :)*** щом казват че е заваляло силно... :)
17
1
 
27
 
! Отговори
цецо преди 7 години
СЕЛЯНИТЕ СИ ЧИСТЯТ СНЕГЪТ . ПОЧИСТВАТ СИ УЛИЦИТЕ И ТРОТОАРИТЕ. МИЯТ СИ ПЪТЕКИТЕ И ТАМ Е МНОГО ПО ЧИСТО ОТКОЛКОТО В ГРАДА. НЕ ОБИЖДАЙТЕ ХОРАТА.
16
3
 
18
 
! Отговори
111 преди 7 години
До Анонимен Не е имало такава драма, защото хората нямаха коли, возеха се на градския транспорт, преминавайки по тесните пътечки между преспите, или на влакчето, за да стигнат до работа. Сега е драма, особено за големите градове, за част от бизнеса. Няколкостотин хиляди коли по тесни не изринати улици, милион и половина души по улиците, които не могат да се разминат по тясна пътечка, трябва им чист тротоар. Бедствие е. Единственото което не одобрявам, че че някои хора правят драми от това.
15
1
 
20
 
! Отговори
до северозапада преди 7 години
Щом от вестника ви казват , че вали сняг - излизаш и почваш да ринеш преспите , само извинения си търсите :,, Няма сняг , то дъжд вали" , ако ще и червен вятър да вей , рий преспите и не се бунтувай.
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Става същото като с Хитрино. Професионалната импотентност на огромната част от журналистите (и техните шефове) лъсна като голия *** на плешива ***, която се катери за банани. Зима е, тук, по тези географски ширини ще вали сняг, какво друго.
13
1
 
34
 
! Отговори
Баба преди 7 години
С тази медийна истерия ни докараха до лудницата!
12
1
 
26
 
! Отговори
Уррраааа! преди 7 години
Армакедон иде! Малко остана!!!
11
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази масова истерия за нещо обикновенно, като снеговалеж не я разбирам, да студено ще е , да ще вали, но няма да свърши света, все пак е зима и е нормално, не е като да завали сняг в Африка веднъж на 50 години! Медиите яко се излагат с този наплив на статии за снеговалежа. А и гражданите трябва да станем по-отговорни, ако нямаш спешна работа да не пътуваш и също да почистваме пред домовете си, крайно време е българина да се раздели със селяндурския си манталитет, че някой е длъжен да му слугува!
10
1
 
29
 
! Отговори
Bit преди 7 години
Марче, подбирай си по-внимателно освен думите и снимките към статията. Не може да пишеш за северозапад и да сложиш снимка от бургаския регион.
9
2
 
14
 
! Отговори
ник преди 7 години
Ще ни изненада снегът.
8
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ivanТочно така другарю . На 22 януари др.Радев и др. Нинова ще отменят зимата и ще назначат лятото . Ура другари . Венсеремос .
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия журналисти лъжат като ... никакъв сняг не вали тук на северозапад
6
2
 
33
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 7 години
Ужасът настана!!! Само дето дъждът валя през нощта! А сега е ясно и не вали нищо!