Ало измамници измъкнаха 2140 лева

Баба и внучка в Свищов пострадаха при поредната измама
Обновена: 6 яну 2017 14:01 | 6 яну 2017 13:30,
9
Ало измамници измъкнаха 2140 лева
Снимка: Reuters

Нова телефонна измама по схемата "съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници" разследват в Свищов. Пострадалите този път са 77-годишна баба и 18-годишната й внучка.

На телефона на възрастната жена първо позвънила непозната, която й съобщила, че дъщеря й е пострадала и се нуждае от пари за лечение. Последвало второ обаждане - уж от полицай. Той обяснил, че се провежда акция за задържане на ало мошеници.

Споделил, че криминалистите вече били задържали двама, но търсят още четирима. Пояснил, че разполагали с информация, че тя е следващата жертва, защото у задържаните намерили списък с имена, според който тя била на ред. След това призовал бабата да им съдейства, предоставяйки наличните си пари на измамниците.

Възрастната жена и внучката се хванали на историята, като стриктно изпълнили указанията. Пред входа на дома си оставили сумата от 2140 лева.

По известния вече сценарий, двете жени били инструктирани да не излизат навън и да не стоят на места с изглед към входната врата, за да не пострадат при евентуална престрелка. По случая е започнато досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Краси, не е точно така. И по някой мъж има от време на време. Но като цяло си прав. Почти 100% са жени. Иначе егати парите има в този "бранш". Не е за вярване колко пари кътат пенсионерите. То затова сигурно икономиката е "блокирала". Всички си мислят, че парите са в мутрите пък то какво ще се окаже...
6
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Втори път отбелязвам-ВСИЧКИ измамени са 100% жени!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
трябва преди 7 години
Да даде тези пари на един лекар да и оправи мозъка а не на мошеници
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз мислех наистина че сам прос човек ама с годините те сам се обедил че има 100 пати по прости от мене доказва се !!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бабата вече може да е развила тежка склероза, но внучката?! Това е пълнолетна девойка от немалък град! Как така не е чула досега как действат ало-измамниците?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И некадърните съдии и прокурори ги "измъкнаха" от панделата. Щото те телефонните хизмамници са полезни членове на обществото - освен с далавери по джиесента се занимават още с металургия, възмездна любов и любезни молби към възрастни хора да им предоставят пенсията си, докато същите металурзи им демонстрират процеса на работа на моторен трион.Българина е много, мнооооооого търпелив. Ама ще му писне рано или късно.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
внучката не са ли я посъветвали да сложи дантелените гащички и да я качат в кола със затъмнени стъкла,че да я повозят през граница,дето я търсят точно нея за модел ? кой я знае внучката колко е грамотна,щом и тя се хванала. или тя ТВ не гледа,само във фейса ....