Леден фал: Хорото в Тунджа рани двама

Мъж е с хипотермия, ще бъде транспортиран спешно в болница
6 яну 2017 10:25,
78
Леден фал: Хорото в Тунджа рани двама
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Двама души са пострадали по време на традиционното мъжко хоро, което се играе в ледените води на Тунджа.

Мъж е с хипотермия втора степен и се нужда е от спешно транспортиране в болнично заведение. Това съобщи фелдшер, който е на място.

Температурата на водата в реката е 0,3 градуса. В такива условия човек може да издържи пет, максимум десет минути, а повечето участници в хорото изкараха поне 20, съобщи Нова тв.

Фелдшер Петрова посъветва хората бързо да сменят мокрите дрехи със сухи, да влязат на топло и да хапнат или пийнат нещо топло.

"Алкохолът и кафето трябва да се изключат, защото те само ще влошат ситуацията", обясни медицинският специалист.

Тя посъветва всеки, който усети, че е объркан, а говорът му се забавя, трябва спешно да отиде на лекар.

Вторият пострадал в леденото хоро е жена, която е със съмнение за счупен крак. Все още не е ясно как е ранена тя при положение, че в Тунджа играят само мъже.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Пишман бабаит
50
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Не е лесно ... да се бачка методично.Виж друга работа е да тряснеш триста грама ракия на гладно, и едно бакърче винце и да заплющиш байряка в реката под звуците на тъпан и гайда. Мъжко хоро. Каквито мъжете такова и хорото. Епицентъра на алкохолизма.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хилядолетна традиция! Не е за всеки!Да, езическа е, но е древна и свята! Има десетки езически ритуали, които съществуват и до днес, не може да си представите колко са много, дори не знаем, че са такива!Препоръчвам да се ограмотите с изследванията на Павел Серафимов и истинската българска/тракийска история.
48
24
 
4
 
! Отговори
последствията! преди 7 години
Ето видяхте ли до какво водят тия религиозни дивотии и суеверия? Трябва със закон да се забрани тая голяма простотия, леденото хоро! И ваденето на кръста също!Полицията да се намесва и разтуря такива сборища на болни мозъци.
47
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много Динковци има в тази държава.Хората не са виновни.Безпаричието,безработицата,мизерията и безпътицата кара хората да стават диваци.
46
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко им е било виното.Този обичай се превръща в психоза.Но това е нормално за една изтрещяла държава.
45
28
 
19
 
! Отговори
? преди 7 години
Да влизаш в ледена вода е простотия.Никакъв подвиг не е.И като знаеш, че може да се осакатиш за цял живот или да се лекуваш.И ЗАЩО???????Имаш ли ИЗЛИШНИ пари за лекарства, за дрехи???Глупост голяма.
44
2
 
12
 
! Отговори
Varna преди 7 години
Мъжко хоро в Калофер .А сега да я питам тази кака къде е тръгнала и на какво се хваща след като само мъже се хвашат на това хоро .
43
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам откъде идва този празник и дали е празник, някой знае ли? А ако празнуваме собствената ни издържливост дали е за радост такава издържливост без прогрес?
42
1
 
2
 
! Отговори
ччч преди 7 години
До ццц........... и половината Сирия и цял Афганистан се представят за германци!!!
41
28
 
21
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
Тъпaнaри пияни...
40
10
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Докторо е на курс за фелдшери...
39
3
 
17
 
! Отговори
д-р преди 7 години
След 10 минути в ледена вода маслините стават стафиди. Мъже, пазете си стафидите!
38
45
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай *** по произход е точно от там, от Розовата долина. Гордо е крещял във Виенската баня :" Бу.л.гар, бу.л.гар!". Сега пък, праенуците му, нестигнали до никъде , се киснат пияни в селската ряка и веят български байряк.Горди били, че били българи... Машшала, евалла, големи патриоти, ама на бакър вино. Иначе - идете, братя , да се биете, да ОСВОБОДИМ Македония!
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече няма мъже/жени. Всичко е унисекс
36
7
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Честито Богоявление!река Йордан лед не хваща. Нито пияни с деца на раменете.
35
28
 
32
 
! Отговори
читател преди 7 години
Долнопробни пиянски истории, сътворени от мунчовци.
34
10
 
25
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Кметчето се обадил на байхой, че са започнали подготовката още в 3.30 сутринта. Не ми се мисли по колко буркана с ракия и вино са нашмукали тия бараби.
33
22
 
14
 
! Отговори
GERMANEC преди 7 години
ABE KVI SA TIQ TRADICII KVI SA TIQ PROSTA6KI NE6TA :))) V TOQ STUD DA TANCUVA6 V LEDENA VODA :))) VIE V KOY VEK JIVEETE.KATO VI GLEDAM SE DOSETIH ZA AFRIKANSKITE PLEMENA SAS STRANNI OBI4AI
32
12
 
26
 
! Отговори
Трезвеник преди 7 години
Да идва вече един апокалипсис и да ни затрива. Няма по *** народ от нашия още повече тези които по цял ден стоят пред мониторите и бълват помия за всяко нещо. И тази сутринта на която и взимаха интервю беше по пияна от всички които бяха на хорото."Трябва да се хоспитализират спешно" А седи и дава интервю. Втората "жертва" е със съмнение за счупен крак жена която едва ли е играла мъжко хоро.*** народ слаба държава ...П.С. Народ, който играе върху огън и танцува във лед, НЕ ЩЕ БЪДЕ СЛОМЕ