Срещу студа на село: Повечко дръвца и винце!

Кмет пусна наръчник със съвети срещу лошото време
11
Срещу студа на село: Повечко дръвца и винце!
Снимка: Булфото, архив

Селски кмет избра нестандартен начин да подготви избирателите си за предстоящото лошо време.

Кметът на Ново село Христо Христов използва Facebook, където е публикувал "наръчник" с правила, които съселяните му да спазват през следващите няколко дни, докато траят обявените от синоптицте арктически студове.

"Автомобилите, домуващи на улицата да бъдат паркирани така, че да не пречат на снегопочистващите машини. Летните шофьори по възможност да излизат с автомобила си само при наложителен случай. Тези пък с летните гуми да не ги виждаме изобщо по пътищата, поне до окончателното приключване на почистването. Молим за разбиране и помощ в случай на изкарани от снегопочистващите машини клони на асфалта. Ако улицата ви все още не е разрината, подайте сигнал за това и ще получите отговор до колко минути пред вас ще бъде почистено. Тези, които имат съседи възрастни, самотни или болни хора, уверете се има ли при тях техни близки”, се казва в "наръчника с напътствия" на кмета Христов, цитиран от "Монитор".

В профила си той е поставил и номера на личния си мобилен телефон, както и тези на останалите служители от кметството, които ще отговарят на въпроси и ще приемат сигнали от селяните.

"Нанесете повечко дръвца и не спастряйте хубавото червено вино, но не прекалявайте", съветва още кметът Христов. Негови колеги от други населени места на областта също последваха съвета му и от профилите си в социалната мрежа също дават съвети на хората от своите селища да бъдат особено предпазливи през следващите 3-4 дни и без нужда да не напускат домовете си.

От МВР на свой ред пък предупреждават без особена нужда хората да не предприемат дълги пътувания из страната за да не попаднат в снежни капани, снегонавявания и многочасови задръствания.

Междувременно изплашени от ужасяващите прогнози много от възрастните хора по селата започнаха да се презапасяват ударно с хляб. Според обясненията им за да не мухлясат самуните щели да бъдат прибрани на сигурно в хладилника и в случай, че студовете продължат повече от обявените 3-4 дни, превърналите се на сухари хлябове щели да влязат в употреба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
старото преди 7 години
*** тоз кмет нищо не кажува за греяна ракийца?!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до Десислава!Визираш тайфата на Каракачан ов ли?
4
0
 
13
 
! Отговори
Десислава преди 7 години
Браво на този кмет!Ясно,точно и разбираемо!Друг е въпроса,обаче с тарикатите - с тях оправия няма!
3
1
 
9
 
! Отговори
На здарова преди 7 години
Който няма дьрва и вино да звьни на кмета до няколко минути ще получи отрицателен отговор.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И мръвчици има, и чиста домашна лютеница, и други вкусотии, не само вино. Много е хубаво край буйния огън в камината.А гражданите нека шлямат из снега до супермаркета за нарко-лютеница.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз днеска си пуснах ден отпуск, така че се мятам от рано. Наздраве!