Студът остави 432 населени места без ток

Най-много са те в Североизточната част на страната
15
Студът остави 432 населени места без ток
Снимка: БТА

Към 17.00 ч. на територията на страната общо 423 населени места са без електрическо захранване, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Още по темата
От там все пак отчитат, че ситуацията в страната постепенно се стабилизира, като от обяд до момента са отстранени аварии в 185 населени места.

За отстраняване на повредите и възстановяване на захранването продължават да работят общо 313 екипа в трите електроразпределителни дружества. В готовност да се включат са и екипите на "Електроенергийния системен оператор" ЕАД.

Най-усложнена остава обстановката в Североизточна България - на територията на "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение", където без електричество са клиентите в 379 населени места. Те са в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Добрич и Силистра.

На територията на "ЧЕЗ Електроразпределение" без захранване са 17 селища, в районите на Видин, Монтана, Перник, София област, Враца и Плевен. На територията на "EVN - Електроразпределение" е прекъснато захранването в 27 населени места в общините Пловдив, Сливен, Бургас, Пазарджик и Смолян.

Министерството на енергетиката съобщава, че разполага с дежурен телефон – 02/926 32 94, на който денонощно могат да се подават сигнали, свързани с енергийната система на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охохо, студът ги оставил, уеуе мауе! Сигурно на тока, кат му стане студено, и си тръгва, не иска да захранва, отлита на юг в топлите страни.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само такива са ни управляващите, ми такъв ни е матриялът. От крадлив и *** народ какви управляващи да излязат?
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видими резултати! Всъщност невидими, щото е мрак. Като крадливите гербери продадоха мажоритарния дял на държавата в ЕРП за жълти стотинки, ще стоите на тъмно, студено и ще си плащате за това!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само такава зима ще ни пази от пълчищата мигранти араби муджахедини и др.
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София е красота. Дано натрупа повече сняг! Нямам търпение събота да отскоча до Боровец (дано не е много студено, че карането е неприятно). Обичам снега, обичам спокойствието около него. Живял съм известно време в Ню Йорк- просто става една приказка като падне 1 метър сняг. Никой нищо не бърза да чисти- градът остава блокиран 2-3 дни. Само наш *** си мисли, че някой нещо чисти из Европа. Миналата зима чакахме 1 ден блокирани в австрийските Алпи да дойде снегорин да изчисти.
2
1
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Снайпер извади си визьора от ауспуха ,че там най-много може да видиш какво си поел на закуска.
1
2
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що става на тая територия бре??? Вална малко повече снежец за радост на дечурлигата и затвориха пътищата ,топлофикацията гръмна ,кабели се късат апокалипсис ли иде или такива са ни управляващите.