Заради снега: Туристите да напуснат хижите на Бузлуджа

Достъпът до върха ще е възможен следващата седмица
6 яну 2017 07:20, Анисия Иванова
3
Заради снега: Туристите да напуснат хижите на Бузлуджа
Снимка: Bulgaria On Air

От областния кризисен щаб в Стара Загора предупредиха всички хижари в района на Бузлуджа, че е желателно всички туристи да напуснат хижите. Заради очакваните тежки условия достъпът до върха ще е възможен чак понеделник или вторник следващата седмица.

Обстановката край върха се усложнява с всеки изминал час. За да се предотвратят нежелани инциденти с бедстващи туристи, дойде и предупреждението хижите да бъдат опразнени.

"Нямаме, нямаме, върнали сме всички резервации, само персоналът е тук", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR хижарят Емил Гешев.

Въпреки предупрежденията обаче часове преди времето да се влоши, водени от адреналина, младежи се качиха до снежна Бузлуджа.

"Дойдохме да видим гледката, след няколко часа няма да могат да се качват коли вече, тръпка си е", признаха те.

Докато продължава лошото време, в хижите ще остане само персоналът и собствениците им. Те обаче са подготвени да изкарат поне седмица без достъп до най-близкия град, тъй като се очаква поне метър сняг да затрупа пътя.

"Виждали сме и повече от метър, седяли сме по планините по повече от три четири дена. Няма проблем, имаме агрегат, имаме бензин и джиповете да са затрупани ще се оправим, шейна имаме моторна, няма проблем", спокоен е хижарят.

В района на "Бузлуджа" се очаква температурите да паднат през следващите дни до – 20 градуса, а снегът да достигне над метър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крилата ракета за чинията на бузлуджа :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради снега:Гражданите да напуснат държавата.