Сметката: 144 места без ток, оправиха авариите в 151

Най-много хора са без електричество в Североизточна България
Обновена: 7 яну 2017 16:30 | 7 яну 2017 16:19, Веселина Йорданова
19
Сметката: 144 места без ток, оправиха авариите в 151
Снимка: архив, БулФото

144 населени места са без електрическо захранване в страната, съобщи Министерството на енергетиката.

Данните са към 15.30 ч. От сутринта до момента е възстановено захранването в 151 селища.

На територията на „ЧЕЗ Електроразпределение“ няма населени места без електрическо захранване.

На територията на „EVN - Електроразпределение“ е прекъснато захранването в 8 населени места, в общините Пловдив, Пазарджик, Кърджали. За отстраняване на повредите работят 69 екипа.

На територията на „ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение“ без електричество са клиентите в 136 населени места – в районите на Варна, Търговище, Шумен, Разград, Добрич и Силистра. Екипите, които работят за отстраняване на авариите са 92.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Телефона за повреди е скъпо платен за да си избият парите когато имате авария и не ползвате ток който също е скъп. Браво на техниците! Тяхната работа е трудна в това време.
16
0
 
0
 
! Отговори
късо преди 7 години
Причините на са в провеса на проводниците, а от тежестта на снега се чупят изолатори, късат се мостове, има много навяти със сняг трафопостове !
15
0
 
0
 
! Отговори
galya преди 7 години
До 13 ... дори и да четеш не можеш! .... по-точно четеш, но не разсъждаваш ... прочети внимателно първо твоя пост и после моя ... аве к'во се занимавам ...
14
0
 
0
 
! Отговори
Та дааа преди 7 години
В Добрич област преспите стигат и до 3м. и продължава да вали .Това няма как да го отразят по новините, няма и да стигнат до тук за да го заснемат. Не се знае кога ще им пунат тока по селата.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До galyaЯвно познанията ти са много оскъдни.как нещо което се свива води до "провисване" на проводниците.Те биха се опънали а лятото от топлината "провисват"."Провисват "от обледняването. Е ако техниците са като теб жална ни майка.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчетата които висят по стълбовете да отстраняват авариите. Но ме интересува къде е държавата да следи какво е качеството на проводниците което използват електро разпределителните дружества. В България не са най силните зимни ветрове и не е най голямо обледняването на проводниците /от което те провисват/,от което се допират и дават късо или се скъсват. Та защо не се направи един анализ.Това нито е най-студената ,нито най-снежната зима.Така че виновни има но не са техниците.
11
4
 
1
 
! Отговори
galya преди 7 години
До номер 8 (ха ха ха) Куцат ти много познанията от живота .... едно от които е, че при минусови температури желязото (нарочно изписано така) се свива, затова "висят" проводниците. И моля, спрете да обиждате хората които са едни ел. техници и общо взето от тях не зависи нищо друго освен в нощ, студ, пек, виелици и бури да обикалят по електропроводите, за да ви "оправят" ток-а!А и на всичкото отгоре все скъп ви се вижда! Просто са ни ниски заплатите, протестите към някой друг!
10
0
 
6
 
! Отговори
Шуменец преди 7 години
Здрава зима!Град като Шумен да няма хлебозавод -какво му казвате на това?Бизнесмени го купиха и го затвориха да не им прави конкуренция на другите заводи.Сега се чудят откъде да докарат хляб вече 3 дни.А зимата отвън е яка !Не е като по телевизора.
9
1
 
6
 
! Отговори
До ХА ХА ХА преди 7 години
Добре си видял как става късо, сега кажи на техниците аджаба, как да си оправят електропроводите да не се опират, гледам че ги разбираш сигурно си измислил и начин? Сигурно на тях им е кеф в това време да висят по стълбовете да ги брули вятъра на -16Ц за да ти пуснат топлото. Дано хората се приберат живи и здрави от такива аварии.
8
4
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Всъщност защо токът спира при всяка буря ?С очите си видях как стана този път. Снегът натежа и при първния полъх на вятъра жиците се допряха и даде на късо.Защо ?Защото техниците на Енерго про, когато е топло времето се разхождат със служебните джипове на ЕРП-то като директори и нищо не правят.Жиците са увиснали на много места. Не ги изпъват. Чакат.И като дойде по-лошо време.. Честито !Иначе сметките вече трябва да ги плащаме до 10-то число.Онази отсрочка дадена при протестите вече я няма
7
1
 
11
 
! Отговори
Нас преди 7 години
За20 ГОД никаква инвестиция освен електромерите ! Още цитат от бай Тошо !
6
1
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ЕРП-тата са престъпни организации, които се внасят на властта, за да продължават да вършат безобразията си.Сиреч те са мафия !Онзи ден обаче останах втрещен от наглостта им.Веднага след първите снежинки онзи ден токът в село спря. Опитах да подам сигнал на посочения в сайта им: "телефон 0700 1 61 61 клиентите могат да се свързват с операторите 7 дни в седмицата и 24 часа в денонощието."Звъня - пускат ми музичка 20 минути. Така няколко пъти. Оказа се, че телефонът е платен, без да говориш!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на тия момчета. Който не знае какво е да висиш на стълба при минус 20 градуса, нищо не знае.
4
1
 
6
 
! Отговори
sparky преди 7 години
Сметката ? Сметката не се губи,имайте малко търпение и ще си я получите.Само да не се чудите 6 ли е 9 ли е.....може ток да няма но сметка ще има
3
2
 
5
 
! Отговори
11 преди 7 години
тъз овца нимой да смята,
2
2
 
7
 
! Отговори
dm преди 7 години
До dmЯвно са били 295 ли? Сега 151 са оправени. Явно, така да го разбираме?мерси
1
2
 
6
 
! Отговори
dm преди 7 години
Май сте допуснали грешка:144 места без ток, оправени 151 селища? Това не го разбрах?мерси