Студено: В 4 области е в сила оранжев код за утре

В останалата част от страната е обявен жълт код
9
Студено: В 4 области е в сила оранжев код за утре
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

За по-голямата част от страната НИМХ-БАН обявява "жълт" код за утре, а за областите София, София-област, Перник и Кюстендил - "оранжев" код за студено време.

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна – предимно облачно и студено.

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър.

Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°.

През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и до края на деня ще стане по-ниско от средното за януари (средната месечна стойност на атмосферното налягане за януари в София е 948 hPa).

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

В началото на следващата седмица ще се задържи доста студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. На места ще има и слаби превалявания от сняг.

Във вторник от юг валежите ще се активизират, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в Източна България. В сряда валежите ще спират, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще стане запад-северозападен и временно ще се усили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравихме какво е зима.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубава зима .
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Normalni temperatyri za qnyari mesec to I snqg nqma tolkiva,loshoto e che ne se chisti az sam ot smolqn I niti ylica ne pochistvana Bezobrazie
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повтаряте като папагали едно и също ехее какви зими били видели при бай тошо,на него и зимите му бяха зими ми очевидно положението е бедствено повече от обикновеното бедствие България. Тази зима е много студена, а в момента студа е точно сибирски и не всяка зима е така, то не може да излезеш навън.
1
1
 
19
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
Ами зима е.