Арктически студ, градусите ще са по-ниски от вчера

Пътищата са мокри и ледени, ТИР-ове блокираха Хаинбоаз
Обновена: 8 яну 2017 07:46 | 8 яну 2017 07:30, Камелия Цветанова
51
Арктически студ, градусите ще са по-ниски от вчера
Снимка: Булфото, архив

След вледеняващия студ в събота, температурите в неделя ще паднат още.

Живакът ще скочи най-много до - 6С°, най-ниските температури се очакват да са от - 29С°.

Вятър духа в цялата страна. Сняг вали в област Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход "Република", който пък е блокиран от аварирали камиони.

Още по темата

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Синоптиците от БАН обявиха оранжев код за екстремно ниски температури е обявен в 4 области на 8 януари, в останалата част от страна важи жълтият.

Областите, за които е обявен оранжевият код са: София, София-област, Перник и Кюстендил.

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър.

Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°.

През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°. В началото на следващата седмица ще се задържи доста студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. На места ще има и слаби превалявания от сняг.

Във вторник от юг валежите ще се активизират, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в Източна България.

В сряда валежите ще спират, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще стане запад-северозападен и временно ще се усили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: студснягпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакви рекорди ли се подобриха с този студ. С какво е по различна тази зима( зима- студ сняг и лед), от предишните зими.Според синоптиците една от най-лютите зими е била тази през 1954 година. Тогава Черно море е замръзнало. А река Дунав цели два месеца е била скована от лед.Според статистиката най-студено време у нас се наблюдава през януари. Не случайно месецът е смятан за период с най-ниски показания на термометъра.
35
5
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 7 години
До Анонимен 29 Едно време половината българи са се изхранвали от земята.Гледали са по 4-5 деца. Лятото са се скъсвали от работа , но през зимата са правили това което си описал.Не са имали началник пр....к над главата и са живели спокойно.Но идват руснаците и съсипват идилиято.Разбра ли сега ?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук няма как да стане -50 просто защото при нашата влажност ще стане нещо страшно!Тяхната студ е суха климатът е съвсем друг,хората си обикалят при -45 без проблем!Децата си играят,не трябва да пипаш нищо с голи ръце защо залепваш и става весело,това е моето впечатление от република Саха!
33
0
 
3
 
! Отговори
Питам преди 7 години
До Анонимен 25 Ми като е такъв студ , що щат там.? Русия е голяма , има и по-топли места.Заточеници ли са ?
32
0
 
6
 
! Отговори
Бай Йордан от Сливен преди 7 години
"Арктически студ"... хахахаа. А бре медийна бомба е тоз студ не е студ то. Нормални зимни условия.***СРЕДНИ зимни температури в Арктика: -40 C. То ако е такъв студ у нас няма да има кой да реве по новините и сайтовете и да вдига паника - всичко ще е измряло.В БГ няма инфраструктура за такива ниски температури. Тъй че ндейте рева журн*аля ами седнете една греяна ракия да пиете пред печката.Ний по Сливен тъй прайм и рахат.
31
1
 
11
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Не знам ама във Варна снегопочистването извърши брилянтна работа и улиците не се заледиха. Има сняг разбира се, но няма лед което е най-кофтито по морето.Браво на службите по снего почистване!
30
1
 
18
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Едно време хората си стояха в къщи и хвърляха дърва в печката и пиеха вино от избата,но сега са модерни ърбън субекти.Ходят с колата в мола и се шлаят по етажите за да покажат социален статус и просперитет. Не че имат пари,но е важно е докажат на другите сноби че са добра част от стадото на другите овце
29
3
 
7
 
! Отговори
Рашка Просташка преди 7 години
Рашките се гордеят с ниски температури, но усещането за студ там рядко превишава нашето.Причината е че там няма такъв вятър и въздуха е по-сух. Захлаждането е по-постепенно и се свиква.Балтийско море е със сладка вода като езеро и затова замръзва. Ако Черно Море беше сладководно и плитко като Балтийско и то щеше да замръзва.
28
1
 
14
 
! Отговори
.......... преди 7 години
При опасно ниски температури и оранжев код оставиха 80-хиляден град без топла вода и парно. ЕВАЛА!
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами идете в Оймякон бе като ви е малко студа тук бе, що не емигрирате. великия издъжлив бай *** ще се уплаши от сибирски студ, никога той с белите мечки е живял от памтивека:)))
26
0
 
10
 
! Отговори
домошар преди 7 години
Абе, ***,посред зима по тениски ли искате да ходим!?
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да има дебел сняг, да се роди едро жито. На берекет ще е !
24
1
 
20
 
! Отговори
Реална гавра преди 7 години
А в Перник им спряха парното щото са железни,ГЕРБ трябвало да пестят въглища!
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Арктика ряпа да яде пред руското селце в Сибир Оймякон, където зимата средната температура е -50 градуса , а най-ниската там е била -71 градуса.
22
2
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
a, и проекта HAARP беше прекратен още в началото на 2013та.. колкото до т. нар. chemtrails въпросът е спорен, но това, че има известни методи и патенти за промяна на климата точно с подобни средства е достатъчен аргумент човек да се замисли..
21
1
 
27
 
! Отговори
Stud преди 7 години
Къв аркгически бре шемет нормални зимни температури ...
20
1
 
20
 
! Отговори
123 преди 7 години
Баси, авторът на статията да проучи какво е арктически студ, и после да пише глупости!Средната температура "в" Арктика е -40C, а най - ниската измерена е -68C.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние на този "арктически студ" с ниски температури му викаме зима.
18
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До Анонимен 16Не, мисля си, че едни тарикати продават въздух, а маса заблуден народ си мисли, че като намали електрическата си печка спасява планетата..от себе си:) Също си мисля, че преименуването на глобалното затопляне в климатични промени е доказателство за една чиста лъжа, облечена в псевдо-научни коментари.. това си мисля:)
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Братушките ще ви се изсмеят на статията за арктическия студ. Как може при -10 -12 градуса да пишете за арктически студ бре? Вие отка.чихте ли? Ако искате вярвайте даже не съм си пуснал парното в апартамента, южен ми е с добра дограма и е саниран и само от горещите тръби дето минават през хола ми сега е 18 градуса.И не смятам да си пускам ни печка, нито парното...обичам хладното време у дома- пия си виното и не ме е.бе, а на който му е студено да не идва у нас. Ареее...наздраве!