Арктически студ, градусите ще са по-ниски от вчера

Пътищата са мокри и ледени, ТИР-ове блокираха Хаинбоаз
Обновена: 8 яну 2017 07:46 | 8 яну 2017 07:30, Камелия Цветанова
51
Арктически студ, градусите ще са по-ниски от вчера
Снимка: Булфото, архив

След вледеняващия студ в събота, температурите в неделя ще паднат още.

Живакът ще скочи най-много до - 6С°, най-ниските температури се очакват да са от - 29С°.

Вятър духа в цялата страна. Сняг вали в област Добрич, Разград, Силистра, както и в района на проход "Република", който пък е блокиран от аварирали камиони.

Още по темата

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Синоптиците от БАН обявиха оранжев код за екстремно ниски температури е обявен в 4 области на 8 януари, в останалата част от страна важи жълтият.

Областите, за които е обявен оранжевият код са: София, София-област, Перник и Кюстендил.

На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър.

Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°.

През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°. В началото на следващата седмица ще се задържи доста студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. На места ще има и слаби превалявания от сняг.

Във вторник от юг валежите ще се активизират, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в Източна България.

В сряда валежите ще спират, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще стане запад-северозападен и временно ще се усили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: студснягпътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тази паника,арктически студ и стресиране на народа от журналята.Едно време Дунава е замръзвал изцяло и хората са ходели по леда на отсрещния бряг,зима е не нормално е да е топло.
15
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
От Запад - влага, валежи, свежест... - Нищо добро не чакайте от североизток...
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено е, че глобалното затопляне е дна голяма лъжа на учените. Които представят доказателства за това, угодни само за САЩ. Кой измисли търговията с въглеродните емисии? Пак те! Да ти продават буквално въздух за милиарди долари годишно. Защо те, дори не подписаха споразумението от Киото, както и следващото от Париж. Защото и те ще трябва да плащат, понеже употребяват 40% от всички горива в света. А и как ще се вдига средната температура с 2 градуса, щом 6 месеца в годината температурите са н
13
3
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Това е начина за борба с нелегалност мигранти:HARP и 8 месеца зима в България.
12
1
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е стига вече .... ТКакво означава "арктически студ" - температурите да паднат до -40Това сега което го наблюдаваме е просто зима.Проблема е че на сме подготвени отново - пътища, електричество, запаси от храна ....Преди 30 - 40 години пак е имало същите зими, но тогава печки на дърва, въглища, нафта и свещи и запаси от храна и така седмица-две и отминава.Сега отоплението на ток-климатици, парно и студ като спре електричеството.И колите разбира се ..... какво ще им стане като поседят малко
11
17
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
До 15:Ако не си разбрал до сега климата не е нещо много по-мащабно от човека и неговата арогантност. Това, че шайка анти-учени говорят врели-некипели за процеси, които въобще не се изчерпват с човешкия фактор на тая земя и цял свят им припява показва ясно какви мъдреци сте! Я, разкажи как работи климата за непросветените :)
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кога стане -60 ме събудете.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До (-_-)Вече му викат Климатични промени понеже на хората им писна да обясняват да мaлoумници като теб как всъщност работи климата на тази планета.
8
13
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
А какво стана с глобалното затопляне? Арктически студ - таратанци, най-обикновена зима.
7
3
 
34
 
! Отговори
Хахаа преди 7 години
арктически студ било - обикновена зима. Нещастни ***
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер! Много ме кефят екстремните обстановки.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2Заради такива "умници" като теб вече му викат Климатични Промени понеже отнема много време да ви се обяснява как затоплянето на планетата влия върху климата и, и може да причини доста сериозни зими.
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SchutzstaffelЗащо да плюя на земята като мога върху теб?
3
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
бьлгариньт бил изхарчил 2 миларда лева по празниците яде и пие и скача втунджа хаиде сега скачаите на минус 29 градуса господ праща сигнали ама нямакои да ги разчита сега украина ако трьгне с неината простотия и останем без газвще видите тогава кон боб яде ли
2
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали имаше " глобално затопляне"?Хахахаааа
1
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига драми ве джурналя , зима е.Кво искате да е +29 ли.