Ледената епоха не отстъпва, в понеделник пак "кучи студ"

Максималните температури ще са между -15 и -10 градуса
26
Ледената епоха не отстъпва, в понеделник пак "кучи студ"
Снимка: Булфото, архив

През следващото денонощие облачността ще е значителна.

През нощта на много места, а утре главно в югозападната половина от страната, ще има слаби превалявания от сняг.

Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще остане много студено с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 17 и минус 12 градуса, а максимални - между минус 15 и минус 10 градуса.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за януари, през деня слабо ще се повиши.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен север-североизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 14 градуса, на 2000 метра - минус 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 12 и минус 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Температурата на морската вода е 3 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: студсняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 80-та до 90-та работих 10 год. в строителството. няма врата,няма прозорец в блока,мажеш тапетите с лепило,те се чупят.и пак оцеляхме. стига с тези апокалиптични прогнози. какво да кажат в Сибир?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До любопитенами няма да се трупаме всички в банско. можем да отскочим до плажа.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разиграва се театър за да се оневини бездарието. Такива зими е имало поне 10 през последните 15 години. Смешни сме с тази истерия. И още нещо за снегорините. Справка Уикипедия. 19602 км републиканска пътна мрежа. 3000 снегорина. 19602 км / 3000 снегорина = 6.5 км. Т. е. на всеки 6,5 км трябва да срещате или изпреварвате снегорин,ако не се движите. А ако карате с 60 км в час трябва на на всеки 3,25 км да изпреварите, вас да изпревари или да се разминете със снегорин. Абсолютна лъжа нали?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"югозападната половина" - е как може да е половина, колко половини има държавата ни? Или опъвате диагонал от Видин до Резово и всичко "долу" е югозапдната полозвина, включително Монтана, Ловеч, София, Стара Загора и Ямбол?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
e malko li e 1 metar ,vav star grad kato sofia ??
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до помнещ, имаше навявания 81-ва и по 2 метра, но това не значеше че снега навсякъде в София беше толкова...Кви два метра сняг те гонят тогава? Беше около метър, колкото имаше и на 8-ми март 1993-та.
9
2
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Ако няма силен вятър в градчето ще е поносимо.
8
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България на "ледената епоха" и "кучият студ" им викаме просто "зима" и сме свикнали да я има през това време на годината. Изнежените журналистически женчовци ореваха държавата, сякаш зима не са виждали през живота си.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз при -15 водка си пия на леда докато фащам риба кьв студ !
6
4
 
44
 
! Отговори
Й преди 7 години
Нормално време за зима... последните зими бяха меки и хората се изнежиха и сега им идва нанагорнище. Да ама не... ето това е една нормална зима, каквато трябва да бъде всяка следваща и предишна :)
5
0
 
48
 
! Отговори
sparky преди 7 години
До 3 Така си беше че и наряд давахме на границата по 7-8 часа но нямаше кой да ме информира за "ледена епоха,апокалипсис,сибирски студ,края на света" и тем подобни глупусти . Беше си зима което се приемаше за нормално
4
1
 
41
 
! Отговори
помнещ преди 7 години
1981 година ме пуснаха отпуск от казармата за Нова година. Снегът в София беше около 2 метра ( не преувеличавам ), пълна парализа - нито коли нито градски транспорт! Ама никой не се оплакваше, все пак си беше зима.
3
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакви рекорди ли се подобриха с този студ. С какво е по различна тази зима( зима- студ сняг и лед), от предишните зими.Според синоптиците една от най-лютите зими е била тази през 1954 година. Тогава Черно море е замръзнало. А река Дунав цели два месеца е била скована от лед.Според статистиката най-студено време у нас се наблюдава през януари. Не случайно месецът е смятан за период с най-ниски показания на термометъра.
2
0
 
53
 
! Отговори
??? преди 7 години
Хубаво де, преди години когато бях за две години в казармата, през едната зима сума ти време беше под минус 30 градуса и нищо особено не се случи - живота си продължи нормално.
1
3
 
37
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
Интересно ми е как точно ще ни помогне информацията за температурата на морската вода.