Влаковете пъплят в снега, някои и с 3 часа закъснение

Тежките зимни условия са причина за промяна в графика
25
Влаковете пъплят в снега, някои и с 3 часа закъснение
Снимка: Булфото, архив

Поради тежките метеорологични условия в страната се налагат закъснения в заминаването от начална гара на някои от влакове, движещи се по основните направления в страната, което води до изчакването на влаковите композиции на съответните гари по трасето. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Пътническите влакове, които се движат със закъснение към момента, са:

Нощният бърз влак № 3637, пътуващ по маршрута София – Карлово – Варна, се движи с 200 минути закъснение;

Нощният бърз влак № 2627, пътуващ по маршрута София – Горна Оряховица – Варна, се движи с 318 минути закъснение;

Бързият влак № 3636, пътуващ по маршрута Варна – Карлово – София, е заминал с 50 минути закъснение от началната си гара и към момента се движи със 185 минути закъснение;

Нощният бърз влак № 2626, пътуващ по маршрута Варна – Горна Оряховица – София, се движи с 250 минути закъснение;

Нощният бърз влак № 8627, пътуващ по маршрута София – Пловдив – Бургас, е заминал със 100 минути закъснение от началната си гара и към момента се движи с 212 минути закъснение.

В железопътните участъци на страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия, поради което са възможни закъснения, особено при пътуването на композициите на по-дълги разстояния.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата "Информация”, билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: влакснягБДЖ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.н. БДЖ е последната комунистическа-социалистическа крепост . Там се краде и пие денонощно . Кадрите са под всякаква критика .Кондукторите дават билети и си прибират парите в джоба. Машинистите крадат гориво. Просто каквото и да кажеш все ще е малко . Това обаче са нашите родни кадри почти на всякъде . Свестните са в чужбина .
17
0
 
3
 
! Отговори
Надя преди 7 години
Не снега е виновен. Пътувам всеки ден с влак просто, защото ми се налага. На тях всякакви метеорологични условия са им пречка. Днес във влака беше студено почти колкото отвън и разбира се закъсняхме, защото отново НЯМАШЕ МАШИНА,с която да тръгнем от Централна гара. Кондуктора ми каза да гле дам от страна на "чашата е наполовина пълна", защото останалите влакове са с по 200 минути закъснение😡..... И това е ежедневие,има ли смисъл да се говори още
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
при това положение, японския министър на транспорта си прави сепуко, а българския-секуро, тоест, мести го в другия крачол..
15
0
 
1
 
! Отговори
Jogi преди 7 години
A Moskovski slaga ukazatelni tabelki na klozetite v garata za klientite - parzali za chistene na radiatori i poda, miasto za sapuni i metli - metete sami, karpi za chistene na mivkite i ogledalata sled upotreba, divani za otdih sled vizita i garova higiena v garov klozet, vrati za izhodi bez vhodi, ogradi za eskalatori, lopati za sniag, kranove s vriala voda ot varshec za polivane na snega i miene na pokriva...kulturnia ministar si chisti kulturnite pametnici i snega ot troroarite krai tiah.
14
4
 
7
 
! Отговори
СИМО преди 7 години
1988 ГОДИНА ПЪТУВАХМЕ С МАЙКА МИ ОТ СОФИЯ ДО СИЛИСТРА ИМАШЕ ОКОЛО ТРИ МЕТРА СНЯГ НО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРИБЕРЕМ ВЛАКА СПИРА НА МНОГО МЕСТА ЧАКАХМЕ ДА ИЗЧИСТЯТ СНЕГА И ТАКА ПРИСТИГНАХМЕ - СЕГА ПРОСТО СЛАБА ОРГАНИЗАЦИЯ И КАКТО ВИНАГИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЯКОЙ ИМ Е ВИНОВЕН В МОМЕНТА СНЕГА ДАЙТЕ ГО НА ПРОКУРОР ТОЗИ СНЯГ
13
1
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 7 години
Сега са виновни снегът и ниските температуриА, лятно време като пътуват до морето със същите закъснения кой е виновен? Няма организация и отговорностАко плащаха неустойки на пътниците за всеки час загубен щяха да играят друго хоро.
12
3
 
11
 
! Отговори
БДЖ е хаос преди 7 години
То затова си изгубиха пътниците! Неточни, никакво инфо, постоянни закъснения дори в идеални метеорологични условия!Е така си закъсняват, тръгват си от начална гара когато си искат и зависи как му е наклонена шапката на машиниста и началник гарата!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А точно влака не трябва нищо да го спира и да е точен до секунда дори и пет метра сняг да има!!
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на влак не се качвам само на Джип или самолет това е трето няма
9
10
 
9
 
! Отговори
чичопей преди 7 години
До АнонименКупетата са пълни със сняг,защото такива глупави *** като теб оставят прозорците отворени.Панемаеш друже?
8
5
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
ЧАК ПЪК РУСКИ!!ХАХА!РУСНАЦИТЕ СЕ ВОЗЯТ ПОСРЕД ЗИМА ПО ПОТНИЦИ С ВЛАКОВЕ ИЗ ЦЕЛИЯ СИБИР!ТУКА С КАУБОЙСКИ ВЛАК ОТ ДВА ВАГОНА В КОИТО ДУХА СТУД И ВИЕЛИЦА ОТВСЯКЪДЕ!
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИНДИКАТИТЕ СА РУСКИ КОНСПИРАТОРИ. ТЕ НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ДА ДАВАТ КОМФОРТ НА ПЪТНИЦИТЕ. Техната цел е мизерията за хората. И техно желание , е да са на заплата ДО ПЕНСИЯ.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости бдж-то!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ОНИЯ В АЛЯСКА МИ Е ЧУДНО КАК ГИ КАРАТ 3 КИЛОМЕТРОВИ ВЛАКОВЕ ПРЕЗ ВЕЧНИ ПРЕСПИ И СТУД НА СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ!?ТУКА ДВА ПРАЗНИ ВАГОНА НЕ МОГАТ НА 20 КИЛОМЕТРА ДА ГИ ПРЕКАРАТ!?
4
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закъсняват влаковете, защото няма локомотиви! Това е проблема, а не снега! И без зимата, влаковете закъсняват от начална гара, поради липса на локомотив. Но от босфор тв, това няма да ви го кажат. Само ще интервюират изнервени пътници. А защо не питат Московски или Владимиров?
3
3
 
27
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
При това стстояние на БДЖ и НКЖИ е чудо, че изобшо се движат влаковете. Така, че да се запасим с търпение.
2
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо вътре в купетата на вагоните има сняг и лед,кажи бе Бойко,питай си брататият и черен министър в оставка или пак Корнелия е виновна,кажи бе лъжецо,няма ли да отидеш да се щракнеш на фото в някой вагон след като не почисти североизточна България
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ALL, HI. KOGA SHTE SE REFORMIRATE. BE DE JHE????